Η Πατρίτσια Κόρφα αποκαλύπτεται: «Εγώ, ο πατέρας μου και ο ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Το SDNA συνάντησε και γνώρισε από κοντά με την κόρη του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή, Τζον Κόρφα, Πατρίτσια,
Πηγή: sdna.gr
Η Πατρίτσια Κόρφα αποκαλύπτεται: «Εγώ, ο πατέρας μου και ο ΠΑΟΚ»

η οποία σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξή της μίλησε για τις ασχολίες της στην καθημερινότητά της και αποκάλυψε πως το highlight με την γροθιά του «Τεν-Τεν» του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα το είδε πρώτη φορά όταν πήγαινε στην τρίτη λυκείου!

Απολαύστε την...

Πες μας λίγα λόγια για σένα...

«Είμαι η Πατρίσια Κόρφα είμαι 24 ετών και είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να τελειώσω το πανεπιστήμιο στον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων και παράλληλα δουλεύω στην προσωπική μου επιχείρηση».

Με τι ασχολείσαι: «Αυτή τη στιγμή τελειώνω το πανεπιστήμιο στη διοίκηση επιχειρήσεων και επειδή βιάστηκα λίγο να ασχοληθώ με το αντικείμενο που σπουδάζω, «διοικώ» την επιχείρηση μου που έχει να κάνει με γυναικεία ενδύματα με το όνομα Patricia Store».

Θεωρείς δύσκολη την καθημερινότητα σου, η οποία συνδυάζεται με σπουδές και δουλειά:

«Από την στιγμή που ακολουθώ ένα επάγγελμα που μου αρέσει και το επέλεξα, κάτι το οποίο είναι πολύ βασικό και ήμουνα αρκετά τυχερή που είχα την δυνατότητα να το ασκήσω, παρόλο που είμαστε σε πολύ δύσκολες εποχές, οπότε δε θα έλεγα πως είναι δύσκολη, είναι μια φυσιολογική καθημερινότητα εργαζόμενου. Ήταν δύσκολη όταν ήμουνα πιο μικρή γιατί δεν έζησα ποτέ παραδοσιακή ελληνική φοιτητική ζωή, οπότε δεν είναι κάτι δύσκολο απλά έχω μια περισσότερη πίεση με τα μαθήματα μου σε περιόδους εξεταστικής».

Ο Πατέρας της, η ομοιότητα και το... «μπουκέτο» του Τζον!

Σε παρακίνησε ποτέ ο πατέρας σου σε μικρότερη ηλικία να παίξεις μπάσκετ;

«Ποτέ δεν με παρακίνησε να παίξω μπάσκετ, γιατί νομίζω πως από πάρα πολύ μικρή ηλικία φαινόταν ότι δεν έχω καμία σχέση με τον αθλητισμό γενικώς. Ήμουν πάντα πιο πολύ του καλλιτεχνικού, δεν είχα καμία κλίση ως προς το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα παρά το γεγονός ότι είχα ασχοληθεί παλαιότερα με τον χορό. Ο αθλητισμός είναι κάτι που το θέλεις και βγαίνει από μέσα σου, ενώ επίσης δεν μπορείς να το κάνεις με οποιαδήποτε πίεση και φαινόταν ότι εγώ δεν ήθελα. Αντίθετα ο αδερφός μου είχε κλίση από μικρός στο μπάσκετ χωρίς να τον πιέσει ποτέ ο πατέρας μου να ασχοληθεί ήταν κάτι που το ήθελε από μόνος του. Ίσα-ίσα τον πίεσε στην αρχή να δοκιμάσει και άλλα αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, στίβο και πολλά ακόμη, αλλά εν τέλει κατέληξε στο μπάσκετ».

Όλοι θυμούνται την γροθιά του Τζον Κόρφα στον Ράντοβιτς, έχεις δει ποτέ το συγκεκριμένο στιγμιότυπο σε βίντεο; Σου έχει διηγηθεί ο πατέρας σου την συγκεκριμένη ιστορία;

«Το έχω δει πολλάκις το βίντεο στο οποίο υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση. Καταρχάς έχω να πω πως δεν ήξερα ότι διαδραματίστηκε το συγκεκριμένο γεγονός, μέχρι που ήμουνα τρίτη λυκείου και μου έδειξε το βίντεο ένας συμμαθητής μου και δεν είχα ιδέα ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ο πατέρας μου δεν μου το είχε πει ποτέ μέχρι να το μάθω και να δω το βίντεο. Αυτό που έγινε είναι πως εκείνη την περίοδο ήταν στο στρατό ο αντίπαλος του πατέρα μου τον οποίο εν τέλει χτύπησε και έπαιζε αρκετά βρώμικα, καθώς δεν τον ενδιέφερε και να τιμωρηθεί. Η διαιτησία σε εκείνο το παιχνίδι ήταν 100% κατά του ΠΑΟΚ, οπότε απλά εκνευρίστηκε σε ένα σημείο που δεν άντεχε άλλο και από εκεί και πέρα όλοι ξέρουμε την έκβαση. Ο λόγος ο οποίος εγώ δε το είχα μάθει, ήταν επειδή ο μπαμπάς μου δεν ήταν περήφανος γιατί όπως και να χει, είναι μια αντιαθλητική συμπεριφορά και για αυτό δεν μου το είχε πει ποτέ παρόλο που τώρα 25 χρόνια μετά μπορεί να είναι κάτι που έφτασε αρκετές προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το συγκεκριμένο στιγμιότυπο».

Έτυχε ποτέ να σε αναγνωρίσουν στον δρόμο εξαιτίας της καριέρας του Τζον Κόρφα;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καμία ομοιότητα με τον πατέρα μου και ούτε θα έλεγε κανείς ότι μοιάζω με κόρη μπασκετμπολίστα γιατί είμαι μόλις 1,60 (γέλια), δεν με αναγνώριζαν ποτέ στο δρόμο, αλλά στο σχολείο για παράδειγμα όταν βλέπανε το επίθετο μου συνήθως με ρωτούσαν αν είμαι η κόρη του Τζον. Υπάρχει γενικότερα μια αναγνωρισιμότητα στο πρόσωπο του μπαμπά μου».

Η μεγάλη της αγάπη, η Θεσσαλονίκη και Ο ΠΑΟΚ!


Ο Τζον (σ.σ Κόρφας) πρωταγωνίστησε πέρα από την «γαλανόλευκη» με τα χρώματα του ΠΑΟΚ αλλά και του Παναθηναϊκού. Υποστηρίζεις κάποια από τις δύο ομάδες;

«Ναι, εγώ είμαι ΠΑΟΚ, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις μεγαλώσει σε ένα αθλητικό περιβάλλον δεν έχεις κλίση γιατί πάντα η κλίση σου είναι εκεί που θα παίζει το κοντινό σου πρόσωπο ή εκεί που θα εργάζονται κοντινά σου πρόσωπα πράγμα το οποίο είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο. Παρόλα αυτά έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στον ΠΑΟΚ γιατί όταν ήμουνα τρίτη γυμνασίου ο πατέρας μου ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ για μερικούς αγώνες και ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο γήπεδο. Είχα πάει στο Παλατάκι και ήταν μάλιστα σημαντικός αγώνας για την σωτηρία της ομάδας, η οποία βρισκόταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση εκείνη την περίοδο και η ατμόσφαιρα που έζησα μέσα στο γήπεδο εκείνη την ημέρα παρόλο που είχα πάει σε αγώνες και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, για μένα προσωπικά επειδή ζούσα στην Αθήνα τότε ήταν μια εικόνα εντελώς πρωτόγνωρη. Επίσης επειδή έχω συνδέσει τον ΠΑΟΚ με την Θεσσαλονίκη και αγαπάω πάρα πολύ την Θεσσαλονίκη, ίσως από εκεί ήρθε αυτή η αγάπη και δεν θα μπορούσα εκ των πραγμάτων να υποστηρίξω κάποια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης».

Στο γήπεδο πηγαίνεις; Στο ποδόσφαιρο πιστεύεις θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ;

«Όπως προείπα έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στον ΠΑΟΚ και όποτε βρίσκω την ευκαιρία πηγαίνω στο γήπεδο, είτε στο Παλατάκι είτε στην Τούμπα. Ναι πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα το πάρει φέτος το πρωτάθλημα και δε σας κρύβω το γεγονός πως αν τελικά στεφθεί πρωταθλητής θα πάω στον Λευκό Πύργο να το πανηγυρίσω!»

Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ο διάδοχος του Τζον Κόρφα στα παρκέ...

Μητέρα και κόρη στην Ελλάδα, πατέρας και γιος στην Αμερική... πως το αντιμετωπίζεις;

«Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο ποτέ όταν η μισή σου οικογένεια ζει σε ένα μέρος και η άλλη μισή σε ένα άλλο, απλά επειδή είναι κάτι που γίνεται για το καλό του αδερφού μου και όταν πήγε ήταν σε πάρα πολύ μικρή ηλικία και δεν μπορούσε να πάει μόνος του. Ωστόσο όταν κάτι γίνεται για το καλό κάποιου, όπως και να το αντιμετωπίζεις εσύ το αποδέχεσαι και απλά προχωράς, οπότε επειδή πάει πολύ καλά εκεί που βρίσκεται στην Αμερική είμαι πολύ περήφανη που διαπρέπει προς το παρόν τουλάχιστον»

Τελευταία φορά ο πατέρας σου ήταν στο προσκήνιο ως προπονητής, με τι ασχολείται σήμερα;

«Σήμερα ασχολείται ακόμη με την προπονητική, δηλαδή προπονεί κάποιες ομάδες High School, κάνει και κάποιες ατομικές αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, γιατί όπως μου είπε στον πρωταθλητισμό είναι πολύ έντονη η καθημερινότητα και από ένα σημείο και μετά είναι κουραστική κάτι το οποίο είναι ψυχοφθόρο».

Μίλησε μας για τον Κόρφα Τζούνιορ...

«Αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Κόρφας είναι τελειόφοιτος στο Saint Marcos High school και παίζει βασικός στην ομάδα τους που είναι οι Royals. Δεν μπορώ να είμαι 100% αντικειμενική γιατί δεν τον έχω δει να παίζει, ωστόσο από αυτά που μαθαίνω στους τελευταίους αγώνες που είναι οι πιο κρίσιμοι γιατί ουσιαστικά είναι οι τελευταίοι της σεζόν και είναι νοκ άουτ, πήγε πάρα πολύ καλά. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι με δικό του κλέψιμο και καλάθι οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση και στο τέλος η ομάδα του πήρε τη νίκη, ενώ είχε και 19 πόντους. Προς το παρών δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Η απόφαση να φύγει την Αμερική ήταν δική του;

«Η απόφαση να φύγει στην Αμερική ήταν κατά βάση δική του γιατί το ήθελε πάρα πολύ. Επίσης στην Ελλάδα δυστυχώς είναι έτσι το σύστημα, όπου ένας έφηβος καλείται γύρω στα 17-18 να επιλέξει αν θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα που ακολουθεί ή αν θέλει να σπουδάσει. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα να φύγει γιατί στην Ελλάδα είναι το σύστημα έτσι που δε θα είχε τη δυνατότητα να τα κάνει άριστα και τα δύο. Συνεπώς επειδή δεν ήθελε να κάνει αυτή την επιλογή σε εκείνη την ηλικία, επέλεξε να πάει στην Αμερική που θα μπορούσε ενδεχομένως να πάρει κάποια υποτροφία ή να μπει σε κάποιο κολέγιο πιο εύκολα απ’ότι αν ήταν στην Ελλάδα».

Σκεφτήκατε ποτέ σαν οικογένεια να μετακομίσετε όλοι μαζί για την Αμερική;

«Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να φύγουμε όλοι μαζί στην Αμερική, η αλήθεια είναι πως εγώ δεν θα ήθελα να ζήσω εκεί, γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η Ελλάδα. Η Αμερική μου αρέσει μόνο για διακοπές, όπου και περνάω εξαιρετικά όταν πηγαίνω. Παρόλα αυτά όσο ακόμα μου βγαίνει να είμαι εδώ και να δραστηριοποιούμε στο χώρο που θέλω και να είμαι καλά δε θα ήθελα να ζήσω κάπου αλλού».

Δείτε παρακάτω ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές της ομάδας που αγωνίζεται ο Στέφανος Κόρφας:

 

Διαβάστε ακόμη...