Τερζανίδης: «Προσπαθούμε να φέρουμε την ιστορία του ΠΑΟΚ σπίτι της»

Τι δήλωσε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ για τους στόχους των βετεράνων αλλά και για την πορεία του Δικέφαλου στο Πρωτάθλημα
Πηγή: metrosport.gr
Τερζανίδης: «Προσπαθούμε να φέρουμε την ιστορία του ΠΑΟΚ σπίτι της»

Ο Χρήστος Τερζανίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και μίλησε για την επίσκεψη των βετεράνων στην Κωνσταντινούπολη, για τις επαφές που υπήρξαν με την Πέρα Κλουμπ, αλλά και για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για τις συζητήσεις που έκαναν οι βετεράνοι στην Κωνσταντινούπολη όταν και βρέθηκαν εκεί πριν λίγο καιρό: Είχαμε πάει τον Δεκέμβριο και παίξαμε φιλικό παιχνίδι με μία ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Ήρθε να μας βρει μέχρι και ο Δήμαρχος και γενικά έγιναν συζητήσεις κάτω από καλό και φιλικό κλίμα. Επισκεφτήκαμε ακόμα και το Πέρα που είναι οι ρίζες του ΠΑΟΚ. Από το 1886 ονομαζόταν Ερμής και έτσι μπορεί να καταλάβει κανείς πως μιλάμε για μία αμιγώς Ελληνική ομάδα.

Για την ίδρυση του Ερμή και τη σύνδεσή του με τον ΠΑΟΚ του σήμερα: Όπως είπα και πριν ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 1886 από Έλληνες και ονομάστηκε Ερμής. Μετά το 1923 και την ανταλλαγή των πληθυσμών μετονομάστηκε σε Πέρα. Εμείς συζητήσαμε πως θα γίνει να παντρέψουμε τις ρίζες του ΠΑΟΚ με την τωρινή ομάδα. Στο νέο γήπεδο θα χτιστεί και ένα μουσείο ιστορίας και θέλουμε να έχουμε στοιχεία που να αναφέρονται στις ρίζες μας. Εμείς επιθυμούμε πολλά από τα λάβαρα και τα κειμήλια του Ερμή να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι συγκινητικό να υπάρχουν στοιχεία της «γέννησης» του ΠΑΟΚ στο νέο γήπεδο.

Για το αν είναι διατεθειμένοι οι ιθύνοντες του Πέρα Κλουμπ να δώσουν αυτά που ζητάει ο ΠΑΟΚ: Αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ εύκολο να συμφωνήσουν όλα τα μέλη της διοίκησής της. Ωστόσο ήρθε σε εμάς ένα μέλος και μιλήσαμε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Όπως μας ενημέρωσε θα γίνουν γενικές συνελεύσεις και θα αποφασίσουν τι ακριβώς θα γίνει. Εμείς θα είμαστε συνεχώς σε επαφή με τους ανθρώπους του Πέρα και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.

Για το αν αυτή η πρωτοβουλία είναι αποκλειστικά των βετεράνων ή αν έγινε σε συνεννόηση με την ΠΑΕ: Εμείς φέραμε την ιδέα όταν επιστρέψαμε το Δεκέμβριο έπειτα από το φιλικό αγώνα. Ενημερώσαμε τόσο την ΠΑΕ όσο και τον Ερασιτέχνη και μας είπαν πως είναι σύμφωνοι και έτσι μας ώθησαν ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας η οποία πλέον γίνεται υπό της αιγίδα τους.

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην καλύτερή του περίοδο: Νομίζω όντως πως ο ΠΑΟΚ όντως είναι σε φανταστική φόρμα και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα όμως το σημαντικότερο για μένα είναι πως επιτέλους «καθάρισε» η διαιτησία. Είναι η πρώτη φορά από τη δημιουργία του ενιαίου πρωταθλήματος που η διαιτησία είναι «ελεύθερη». Έχω την εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει το Πρωτάθλημα. Φυσικά μπορεί να πάρει και το νταμπλ, αλλά η προτεραιότητα είναι το Πρωτάθλημα. Θα πρέπει να κοιτάει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κερδίζει τους τρεις πόντους.

Για το αν τα δύο ντέρμπι μαζί με τους αγώνες με τη Λαμία και την Τρίπολη θα κρίνουν το Πρωτάθλημα: Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για το Πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Το σημαντικότερο παιχνίδι είναι αυτό με τη Λαμία. Ένας προπονητής δεν γίνεται να κοιτάει πως θα νικήσει τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ. Θα κοιτάξει πως θα κερδίσει το ακριβώς επόμενο ματς, που τώρα θα είναι αυτό με τη Λαμία.

Διαβάστε ακόμη...