Πρώτος ο ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 49 βαθμούς (μετά από 21 αγωνιστικές) και ακολουθεί η ΑΕΚ με 47 και ο Ολυμπιακός με 40 (υπολογίζοντας και τους -3 βαθμούς της τιμωρίας του).
Πηγή: inpaok.com
Πρώτος ο ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους

Κοιτάζοντας τα στατιστικά του Δικέφαλου, υπάρχουν ορισμένα νούμερα που ξεχωρίζουν αλλά και κάποια που είναι παράξενα για τη θέση και την πορεία της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις 8 παθητικό σε 21 παιχνίδια, αλλά έχει και τις λιγότερες αποκρούσεις (44) καθώς φαίνεται ότι όχι απλά δέχεται ελάχιστα τέρματα, αλλά του γίνονται και ελάχιστες ευκαιρίες από τους αντιπάλους.

Ακόμη έχει την 2η καλύτερη επίθεση με 42 τέρματα και την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+34 γκολ).

Παρότι παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, παραμένει η ομάδα με τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ στη Super League (από όλες τις ομάδες!) καθώς έχει μόνο 270 ενώ ο Ολυμπιακός έχει 335 και η ΑΕΚ 360.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και του πρωταθλήματος με 13 γκολ (μαζί με τον Ανσαριφάρντ) έχει κερδίσει μόλις 7 φάουλ σε 19 ματς!!!

Ο Δικέφαλος είναι 2ος σε τελικές προσπάθειες (272 έναντι 277 της ΑΕΚ που προηγείται) αλλά είναι πρώτος σε κεφαλιές (με 50) αφήνοντας πίσω του τον Ολυμπιακό (48). Είναι πρώτος σε ασίστ (25) μαζί με τους ερυθρόλευκους αλλά μοιράζονται την πρώτη θέση και στις χαμένες ευκαιρίες (21).

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τις λιγότερες κίτρινες (44) ενώ ακολουθούν η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος με 55. Από την άλλη πλευρά, οι αντίπαλοι της ΑΕΚ έχουν δεχθεί τις περισσότερες κίτρινες (88) αλλά και τις περισσότερες αποβολές (9), την ώρα που οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ έχουν 66 κίτρινες και 6 αποβολές.

Διαβάστε ακόμη...