«Να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Από paokbc.gr: Ο Θοδωρής Ζάρας μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έχασε ο ΠΑΟΚ από την Κύμη για την 16η αγωνιστική της Basket League, αλλά και για το γεγονός ότι ομάδα θα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να ανακάμψει βαθμολογικά.
Πηγή: paokbc.gr
«Να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Ζάρα:

«Η ομάδα γύρισε από τους 14 πόντους με πολύ καλή άμυνα και προσωπικά καλάθια του Κόνιαρη και εκεί που πιστεύαμε ότι το ελέγχαμε κάναμε κάποια λάθη και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Μετά, το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι, όπως το περιμέναμε γιατί η Κύμη είναι μια ομάδα που ειδικά στο γήπεδο της παίζει πολύ παθιασμένα και καλά και στο τέλος είχαμε κάποιες ευκαιρίες να κλειδώσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι το σημερινό, θα ήταν μια νίκη με μεγάλη σημασία για εμάς. Τώρα η ομάδα μένει πίσω και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τρέξουμε για προλάβουμε και να καλύψουμε κάποιες ήττες όπως την σημερινή.

Για το διάστημα της διακοπής: «Σίγουρα θα ξεκουραστούμε τόσο σημαντικά όσο και πνευματικά. Πιστεύω ότι το χρειαζόμαστε γιατί περάσαμε κάποιους μήνες με διπλά παιχνίδια και δύσκολα ταξίδια. Παρ’όλα αυτά, πιστεύω ότι ακόμα και στις μέρες που θα έχουμε ρεπό, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας, γιατί ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Για την αδυναμία που παρουσιάζει η ομάδα μακριά από το γήπεδο της: «Δεν μπορώ να εντοπίσω κάτι συγκεκριμένο που φταίει. Σίγουρα κάτι φταίει. Κάτι που διακρίνω είναι ότι δεχόμαστε πολλούς πόντους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί. Στα παιχνίδια που δεχόμαστε 15 με 17 πόντους στο δεκάλεπτο, τα κερδίζουμε και πολλές φορές άνετα, ενώ όταν δεχόμαστε περισσότερος από 20 πόντους, υπάρχουν προβλήματα».

Διαβάστε ακόμη...