«Έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης από τον Ολυμπιακό»

Από paok24.com: O ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Χάλκμπανκ και έδειξε αποφασισμένος να παλέψει ως το τέλος για τις πιθανότητες πρόκρισης του στην επόμενη φάση του Champions League.
Πηγή: paok24.com
«Έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης από τον Ολυμπιακό»

O Γιάννης Τακουρίδης φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4», σχολιάζοντας τη χτεσινή νίκη, αλλά και την κατάσταση του «Δικεφάλου» τη δεδομένη χρονική στιγμή κι ενόψει των «μαχών» με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για τις διαφορές των ομάδων και το αν ο ΠΑΟΚ έκανε άθλο: Σίγουρα υπάρχει διαφορά, η τούρκικη ομάδα είναι πολύ οργανωμένη, χρόνια στο Τσάμπιονκγ Λιγκ, παλαιότερα κόντεψε να το κατακτήσει. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι στο θεσμό και μία τέτοια είναι πολύ σημαντική στη διοργάνωση.

Για την ευρωπαϊκή παρουσία του ΠΑΟΚ: Στο αγωνιστικό δεν υπήρχαν τόσο μεγάλες διαφορές. Η παρουσία μας συνολικά δεν είναι άσχημη. Στην Τουρκία παλέψαμε αλλά δεν πήραμε τη νίκη, με τη Φριντρισχάφεν φτάσαμε κοντά στη νίκη αλλά χάσαμε. Ήμασταν και λίγο άτυχοι. Σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσαμε να είμαστε και καλύτεροι. Στη Φινλανδία την πρώτη αγωνιστική με μία νίκη θα είχαν αλλάξει όλα. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε, όσο υπάρχουν θα τις διεκδικούμε.

Για τα στοιχεία που έφεραν τη νίκη στο χτεσινό παιχνίδι: Είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας, όχι όπως κόντρα στη Φρίντρισχαφεν που παίξαμε καλά δύο σετ. Χτες συνεχίσαμε καλά και στη διάρκεια του παιχνιδιού, αντιδράσαμε όταν χάσαμε ένα σετ, ανεβάσαμε την απόδοση μας και πήραμε το παιχνίδι.

Για την απώλεια του Σαφράνοβιτς χτες: Σίγουρα δεν είναι καλό να έχουμε απώλειες. Χτες είχαμε πολλές δυσκολίες. Και ο Βάλκιες είχε πρόβλημα και εγώ είχα ένα θέμα, αλλά κατάφερα να παίξω. Ο Κουμεντάκης και ο Γκιόν τα πήγαν εξαιρετικά, όπως και ο Τερζής, θεωρώ ότι δείξαμε ότι έχουμε βάθος και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Για το δικό του σερί στα σερβίς σε καθοριστικό σημείο: Ήταν στην αρχή του παιχνιδιού και αν ξέφευγαν οι Τούρκοι ίσως μας επηρέαζε ψυχολογικά αυτό. Αλλά πιστεύω ότι και σε άλλο σημείο θα μπορούσαμε να βρούμε τον τρόπο να αντιδράσουμε.

Για την κριτική που γίνεται στη θέση των κεντρικών και το ότι ο ΠΑΟΚ δεν ενισχύθηκε εκεί: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αγαπάει την ομάδα και είναι κοντά. Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Αυτό είναι κατανοητό από όλους. Εμείς κάνουμε το καλύτερο για να δώσουμε απαντήσεις στους αντιπάλους, τον κόσμο τον θέλουμε δίπλα μας να μας στηρίζει. Μεγάλο ποσοστό του κόσμου ανεξαρτήτως επιτυχιών σέβεται τη δουλειά και την επιμονή μας. Η κριτική είναι δεκτή και μπορεί να μας κάνει καλύτερους, γιατί δουλεύουμε παραπάνω. Είναι επιλογές της διοίκησης του προπονητή και μετά μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς και ο κόσμος. Η ομάδα έχει πολύ ικανούς ανθρώπους στο τιμόνι, εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν ακούω τι λέγεται, κοιτάω να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ.

Για το πώς θα βγει στον ΠΑΟΚ η επιλογή να κάνει και φέτος αλλαγές στη διάρκεια της σεζόν: Σίγουρα οι αλλαγές έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπουμε και φέτος ότι γίνεται, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ομάδες, είναι άλλες οι συνθήκες κι ο αντίπαλος. Βλέπαμε και πέρυσι στο ίδιο χρονικό σημείο τον Ολυμπιακό ως δυνατή ομάδα για κάποιους και ανίκητη. Εμείς με προσήλωση στον στόχο πετύχαμε πέρυσι, το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του εμείς έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Για τη σύγκριση με τον Ολυμπιακό μετά το παιχνίδι που προηγήθηκε στου Ρέντη: Ως γενικότερη εικόνα ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι λίγο πάνω. Εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλό βόλεϊ με λίγα λάθη αυτή τη στιγμή. Εμείς έχουμε ένα πολύ καλό υλικό και προπονητή, αλλά εμάς ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας μετά τα Χριστούγεννα, ενώ ο Ολυμπιακός το έχει αυτό από το καλοκαίρι. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, τα πάντα θα κριθούν στο τέλος.

Για τον σπουδαίο Τερζή, ο οποίος γίνεται καλύτερος με τον χρόνο: Ο Τερζής κλήθηκε πέρυσι να αντικαταστήσει τον πασαδόρο κι ήταν κάτι πολύ δύσκολο γιατί του ζητήθηκε στο κρισιμότερο σημείο. Ο πασαδόρος αλλάζει όλη την ομάδα. Είναι 39 χρονών έχει τεράστια εμπειρία κι ας μην αγωνίζεται τόσο συχνά. Είδαμε και στον Ρέντη ότι είναι εκεί να βοηθήσει για το καλύτερο για την ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...