«Τελικός στο ΟΑΚΑ, εκτός εάν…»

Από inpaok.com: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, μίλησε για τον τελικό και την τελική ευθεία του θεσμού.
Πηγή: inpaok.com
«Τελικός στο ΟΑΚΑ, εκτός εάν…»

Δεν έκρυψε ότι ναι μεν ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στο ΟΑΚΑ, όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή, αν συντρέξουν ορισμένες παράμετροι.

Για το γεγονός ότι προνόησαν φέτος και έχουν οριστεί οι ημερομηνίες των παιχνιδιών στο Κύπελλο: «Είναι ξεκάθαρο το πότε θα γίνουν οι αναμετρήσεις. Ο τελικός βέβαια έχει ένα μικρό παραθυράκι, το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο θα χρειαστεί ν’ αξιοποιήσουμε. Για εμάς στην Επιτροπή είναι ξεκάθαρο ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Έχουν οριστεί εδώ και αρκετό καιρό η ημερομηνία τόσο για τις ημιτελικές φάσεις όσο και για τον τελικό. Κάποιες ημερομηνίες άλλαξαν, γιατί η προκήρυξη του πρωταθλήματος είχε βγει πιο μπροστά, πριν πάρει απόφαση η επιτροπή της Super League ότι δεν θα γίνουν τα play off. Οπότε αλλάξαμε τις ημερομηνίες και ο τελικός θα γίνει μετά τους αγώνες του πρωταθλήματος».

Για τις δηλώσεις εκπροσώπων του ΠΑΟΚ ότι δεν είναι φρόνιμο, αν περάσουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον τελικό, αυτός να γίνει στο ΟΑΚΑ, όπως έχει οριστεί: «Ναι, τις έχω υπόψη μου τις δηλώσεις. Είναι καθαρά θέμα της Εκτελεστικής Επιτροπής, αν θα κάνει χρήση της παραγράφου, που λέει ότι αν υπάρχει λόγος, τότε μπορεί να ορίσει κάποιο άλλο γήπεδο».

Για το αν υπάρχει τέτοιο παράθυρο: «Ναι, υπάρχει. Μόνο αν η επιτροπή του Κυπέλλου προτείνει στην εκτελεστική επιτροπή κάποιο άλλο γήπεδο για λόγους ασφαλείας».

Για την περσινή επιλογή του Πανθεσσαλικού: «Τα όσα έγιναν τα πλήρωσαν πρώτα απ’ όλα οι ομάδες. Επλήγησαν και το κύρος αλλά και ο θεσμός του Κπέλλου. Πιστεύω ότι φέτος όλοι θα σκεφτούν λογικά».

Για τον τελικό: «Ας γίνουν πρώτα οι ημιτελικοί. Και εγώ πιστεύω ότι θα περάσουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Οι πρώτοι αγώνες είναι στις 27/2-1/3, οι επόμενοι είναι στις 17-19/4, δηλαδή, αρκετά μακριά, για να ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται όλοι».

Για τον τελικό και σε περίπτωση που αυτός γίνει στο ΟΑΚΑ, αν θα υπάρχει μεγάλη διάθεση εισιτηρίων στους δύο φιναλίστ: «Πέρυσι είχαμε άδειες κερκίδες για άλλους λόγους. Νομίζω ότι αυτό θα κριθεί ανάλογα με τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Κατά πόσο θα είναι τα πράγματα τεταμένα. Όλα θα ληφθούν υπόψη. Ευχή μου είναι να πάρουν από μισά εισιτήρια οι δύο ομάδες».

Για το αν σκέφτονται να προχωρήσουν σε αλλαγές στο θεσμό του Κυπέλλου: «Το είχε αναφέρει και ο πρόεδρος της Επιτροπής αυτό και ήδη κάναμε κάποια βήματα από κοινού. Αυτό που προτείναμε είναι οι Κυπελλούχοι κάθε Ένωσης να δίνουν αγώνες μεταξύ τους, με γεωγραφικά κριτήρια, ούτως ώστε να οι 16 που θα βγαίνουν να συναντιούνται με τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ στις έδρες των αδυνάτων και οι νικητές αυτών θα συναντώνται μετά με τις ομάδες της Super League».

Για το γεγονός ότι μένουν έξω οι ομάδες της Γ’ Εθνικής: «Καλώς ή κακώς, οι ομάδες της Γ’ Εθνικής συμμετέχουν στο κύπελλο των Ενώσεων. Όλοι μπορούν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο».

Διαβάστε ακόμη...