Τι ισχύει με την έδρα του τελικού

Από thessports.gr: Έγινε σήμερα η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου και στον ορίζοντα αρχίζει να αχνοφαίνεται και πάλι ένας τελικός ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.
Πηγή: thessports.gr
Τι ισχύει με την έδρα του τελικού

Τι θα γίνει με την έδρα του τελικού και τι προβλέπει η προκήρυξη;

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου, λοιπόν, ο τελικός θα γίνει στις 12 Μαίου στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει, όμως, ένας... αστερίσκος.

Η έδρα του τελικού μπορεί να αλλάξει, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής Κυπέλλου, που θα γίνει δεκτή απο την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

"Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο του Ο.Α.Κ.Α. Η Ε.Π.Ο., μετά από πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου, δύναται να αποφασίσει διαφορετικά και να ορίσει άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού αγώνα, το οποίο θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 5 της προκήρυξης του Κυπέλλου.

Επί της ουσίας...

Αν ο τελικός είναι ΠΑΟΚ – Λάρισα, τότε θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Σε περίπτωση που ο τελικός θα είναι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, τότε θεωρείται βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχτεί να γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και θα αναζητηθεί άλλο γήπεδο, που θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλη διεξαγωγή του αγώνα, όπως αναφέρει η προκήρυξη.

Το καλό φέτος, είναι πως ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει 17-19 Απριλίου, οπότε μέχρι τον τελικό θα υπάρχουν σχεδόν 4 εβδομάδες χρόνος για την ετοιμασία του γηπέδου.

Πέρσι, μεταξύ ημιτελικού και τελικού υπήρχε μόνο ένα δεκαήμερο.

Διαβάστε ακόμη...