Γκιτσιούδης: «Έχει στριμωχτεί ο Μαρινάκης, μπορεί να φύγει»

Από metrosport.gr:Τι δήλωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ για την πορεία της ομάδας αλλά και για τους στόχους της
Πηγή: metrosport.gr
Γκιτσιούδης: «Έχει στριμωχτεί ο Μαρινάκης, μπορεί να φύγει»

Ο Γιάννης Γοκιτσιούδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5 και μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ, για τις πιθανότητες που έχει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα αλλά και για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη

Για τον επαναληπτικό αγώνα με τον Ατρόμητο: Σίγουρα δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα το 2-0 του πρώτου αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έχει το αβαντάζ και θα πρέπει να παρουσιαστεί σε πολύ κακή ημέρα για να αποκλειστεί. Δείχνει πολύ ωραία εικόνα τον τελευταίο καιρό ο ΠΑΟΚ και δεν αφού έχει και το υπέρ του σκορ νομίζω πως θα πάνε όλα καλά. Το 2-0 είναι πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο.

Για το τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ και δείχνει αυτό το πρόσωπο: Η ομάδα δεν έδειχνε καλά στοιχεία στα εκτός έδρας. Από τη στιγμή που ήρθαν τα αποτελέσματα, η ομάδα πήρε και την ανάλογη ψυχολογία. Βέβαια στην καλή μας πορεία έπαιξε ρόλο και το ντεφορμάρισμα του Ολυμπιακού.

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει βγει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος: Πιστεύω ότι ο Μαρινάκης θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, καθώς γνωρίζει και ο ίδιος πως οι μέρες του τελειώνουν και του χρόνου δεν θα έχει το πρωτάθλημα πάλι «μονοπώλιο». Ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα και έχει αρχίσει να στριμώχνεται. Πιστεύω πως από του χρόνου θα αποχωρήσει ο Μαρινάκης από τον Ολυμπιακό και ίσως ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται κάποια ονόματα για τη διάδοχη κατάσταση. Αν είναι όντως η τελευταία του χρονιά, δεν πιστεύω να τα παρατήσει φέτος ο Ολυμπιακός.

Για το αν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: Όλα πηγαίνουν καλά για τον ΠΑΟΚ, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το κάθε παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντέξει την πίεση και να κοιτάξει να πάρει όλους τους βαθμούς μέχρι το τέλος.

Για το αν η ΑΕΚ είναι σημαντικός αντίπαλος: Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά για μένα ο μεγάλος αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός. Αποδείξαμε και πέρυσι στο Κύπελλό με την ΑΕΚ πως μπορούμε να τη χτυπήσουμε. Δεν πιστεύω πως η ΑΕΚ έχει την κατάλληλη ψυχολογία. Μπορεί να την αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ και να πάρει το πρωτάθλημα.

Για το αν πιστεύει πως τα ντέρμπι μπορούν από μόνα τους να κρίνουν το πρωτάθλημα: Δεν νομίζω πως αρκούν τα ντέρμπι. Πρέπει να δούμε τα επόμενα παιχνίδια σαν ένα «πακέτο» και να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχω την εντύπωση πως όλα θα πάνε καλά.

Για τις εντυπώσεις του από τον Πασχαλάκη: Ο Πασχαλάκης είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Έχει φοβερό σωματότυπο και είναι πολύ γρήγορος. Το μόνο που θέλω να δω είναι πως θα αντιδράσει σε ένα ματς στην Τούμπα το οποίο θα στραβώσει. Αν ανταπεξέλθει σωστά, πιστεύω ότι θα είναι ο επόμενος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια. Είδαμε και τον Βελλίδη που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει την πίεση του ΠΑΟΚ. Είναι διαφορετικό να παίζεις σε μία επαρχιακή ομάδα και άλλο να παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα. Σε μία άλλη ομάδα μπορείς να επανορθώσεις ένα λάθος σου γιατί θα σε πιέσει ο αντίπαλος. Όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα, ακόμα και το ένα λάθος μπορεί να είναι μοιραίο.

Για το αν το σερί του Πασχαλάκη του ανύψωσε τη ψυχολογία του: Σίγουρα τον βοήθησε. Είναι πολύ καλός σε όλους τους τομείς. Αν αντέξει και στην πίεση θα είναι τέλειος.

Για τη συμμετοχή των πολλών Ελλήνων παικτών: Αρχικά, υπάρχουν πολλοί Έλληνες τερματοφύλακες που είναι αξιόλογοι. Άλλωστε, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Γλύκο που είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Από εκεί και πέρα πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες στους νέους παίκτες. Δεν είναι ωραίο να βλέπουμε 8 και 9 ξένους παίκτες στις Ελληνικές ομάδες.

Διαβάστε ακόμη...