Ιδού το κατηγορητήριο - κόλαφος για τον Ολυμπιακό! (pics)

Από sdna.gr: To SDNA φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ακριβές κατηγορητήριο βάσει του οποίου ο Ολυμπιακός απολογείται σήμερα το μεσημέρι (15:30) και κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών και 2 έως 4 αγωνιστικές!
Πηγή: sdna.gr
Ιδού το κατηγορητήριο - κόλαφος για τον Ολυμπιακό! (pics)

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογείται σήμερα στις 15:30 ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή.

Είναι επίσης γνωστό, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κληθεί να απολογηθούν για παράβαση του Άρθρου 15, παράγραφος 4, περίπτωση β' του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που προβλέπει ότι:

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, επιβάλλεται χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2 έως 4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών».

Ο αθλητικός δικαστής της λίγκας έλαβε υπόψη του το φύλλο αγώνα, την έκθεση του παρατηρητή, την έκθεση της αστυνομίας και το βίντεο του αγώνα και συνέταξε το ακόλουθο κατηγορητήριο, το οποίο για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας και το παρουσιάζει αποκλειστικά το SDNA:

«1) Φίλαθλοι της εγκαλουμένης προέβησαν στην ρίψη εύφλεκτων υλικών στον κυρίως χώρο του γηπέδου, κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή αυτού εκ μέρους του διαιτητή. Ειδικότερα, στο 88' λεπτό του αγώνα, φίλαθλος της εγκαλουμένης από τη θύρα 6 προέβη στη ρίψη μιας (1) φωτοβολίδας ευθείας βολής εντός του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα, κατόπιν σχετικής εντολής του διαιτητή, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

2) Περαιτέρω, φίλαθλοι της εγκαλουμένης προκάλεσαν επεισόδια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά τη λήξη αυτού, τα οποία συνδέονταν με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ξένης ιδιοκτησίας. Πλέον συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τη θύρα 6 δημιούργησαν μικρής εστίας φωτιά, καίγοντας φανέλες και πανό της φιλοξενούμενης ΠΑΕ ΑΕΚ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της προγραμματισμένης ενάρξεως του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα για πέντε (5') λεπτά. Η φωτιά, δε, αυτή τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, κατόπιν επεμβάσεως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά, δε, τη λήξη του αγώνα και ενώ είχαν αποχωρήσει οι ομάδες και οι διαιτητές, πενήντα (50) περίπου φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τις θύρες 4-5 εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν παραταχθεί έμπροσθεν της φυσούνας του γηπέδου, ρίχνοντας προς αυτούς καδρόνια, πυρσούς, πλαστικά καθίσματα και διάφορα άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τη χρήση χημικών ουσιών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να τους απωθήσουν».

Δείτε το επίσημο έγγραφο:

Διαβάστε ακόμη...