«Ο ΠΑΟΚ χτίζει χαρακτήρα»

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League και ο Σωτήρης Νικολαΐδης σε δηλώσεις του έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ χτίζει χαρακτήρα»

Ο πρώην παίκτης του Δικέφαλου μίλησε στον «Libero 107,4» και σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ με τη βαριά φανέλα στην Ευρώπη να αποκλειστεί σε ένα παιχνίδι όπως το χτεσινό (6/2) με τη Βέντσπιλς είπε: «Αυτό δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί, είναι μεγάλη αλήθεια γιατί κι εγώ προσπαθούσα να βρω ποιοι παίζουν στη Βέντσπιλς. Δε γνώριζα κανέναν παίκτη. Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε ένα σημείο να παίζει καλό μπάσκετ, στο χτεσινό ματς έδειξαν τον πιο καλό τους χαρακτήρα τα παιδιά και πήραν την πρόκριση στην Ευρώπη».

Για τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση: «Ήταν εξαιρετική η άμυνα του ΠΑΟΚ, έπνιξε τη Βέντσπιλς. Ήταν καλοί στο δημιουργικό κομμάτι, πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια, πολύ καλός ο Κρουμπάλι. Βρήκαν ρυθμό, χημεία, τους ρόλους τους κι η ομάδα ρολάρει. Είναι δύσκολο να κρατήσεις σε πολύ υψηλό ρυθμό τους παίκτες με δύο παιχνίδια στη βδομάδα. Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ έπαιξε ένα δύσκολο ματς με τον ΠΑΟ, πήρε το αεροπλάνο και το λεωφορείο και πήγε κι έπαιξε έναν τελικό. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό, ειδικά όταν δεν έχεις ένα ρόστερ από 15 παίκτες, από επιλογή βέβαια. Δεν έχει ο ΠΑΟΚ και την οικονομική δυνατότητα που έχουν άλλες ομάδες να είναι υπερπλήρης και να διαχειρίζεται εύκολα δύο παιχνίδια σε λίγες ημέρες».

Για τα οφέλη αυτής της πρόκρισης: «Η ομάδα χτίζει χαρακτήρα. Αυτό που λένε ότι θέλουν να χτίσουν ελληνικό κορμό, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αύριο μεθαύριο θα πρέπει να τους βοηθήσουν και με ακόμα καλύτερους ξένους για το βήμα παραπάνω. Αυτό θέλει μεγαλύτερη οικονομική επένδυση βέβαια».

Για τη συνέχεια στη σεζόν για τον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι σε έναν μήνα παίζει ξανά ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Τώρα υπάρχει παύση και στο πρωτάθλημα. Όταν τελειώσει η Ευρώπη ο ΠΑΟΚ θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Να στοχεύουν σε προπόνηση, ενέργεια σε όλα για ένα παιχνίδι στην εβδομάδα. Θα είναι καλύτερη η διαχείριση και θα δούμε την πραγματική αξία της ομάδας, η οποία σιγά σιγά φαίνεται. Μιλάμε για μία ομάδα γεμάτη ενέργεια που πιέζει σε όλο το γήπεδο, τρέχει πολύ, πάει ψηλά τα σκορ. Λόγω των προβλημάτων της έλλειψης παικτών και τα ταξίδια επηρεάζουν την ενέργεια και την ανταγωνιστικότητα της ομάδας επηρεάζονται από την κούραση».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ επιμένει στον ελληνικό κορμό: «Το αποτέλεσμα μετράει, αλλά να δίνεται η δυνατότητα σε εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες είναι κάτι πολύ θετικό. Ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει σε εξαιρετικά ταλέντα. Μιλάμε για 5 παιδιά υπερπολύτιμα κι αν η ομάδα καταφέρει να μεγαλώσει κι άλλο το μπάτζετ και ψωνίσει καλύτερους ξένους, θα έχει έναν καλό ελληνικό κορμό και πάνω σε αυτόν θα κάνει προσθαφαιρέσεις».

Για τη «μάχη» της τετράδας: «Στην κανονική περίοδο δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να είναι στην τετράδα. Το Λαύριο και ο Προμηθέας είναι καλές και ανταγωνιστικές ομάδες. Αλλά νομίζω ότι στα play off θα καταφέρει εύκολα ή δύσκολα να είναι στην τετράδα. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι από το 3 έως το 6. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει καλύτερο μπάσκετ όταν τελειώσει η Ευρώπη. Θα είναι πιο εύκολα για όλους να διαχειρίζονται ένα παιχνίδι την εβδομάδα».

Διαβάστε ακόμη...