Ν.Αλαβάντας: «Ηγέτης ο Μάτος, μπορεί το νταμπλ ο ΠΑΟΚ»

Από arenafm.gr: Στον Arena 89,4 φιλοξενήθηκε o παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Νίκος Αλαβάντας, μιλώντας για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, τις πιθανότητες κατάκτησης του νταμπλ, αλλά και τους ηγέτες του "Δικεφάλου".
Πηγή: arenafm.gr
Ν.Αλαβάντας: «Ηγέτης ο Μάτος, μπορεί το νταμπλ ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε στον αέρα του Arena 89,4:

Για τον ΠΑΟΚ που προπορεύεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια:

"Βρέθηκαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα κατάφερνε, χώλαινε και έμενε πίσω. Φέτος είναι η ευκαιρία του να το πάρει. Αυτήν την στιγμή και ψυχολογικά και σαν ομάδα έχει το καλύτερο ρόστερ και το πιο πλήρες. Με την βοήθεια και του κόσμου αλλά και με αντικειμενική διαιτησία και ας πούμε και σε κάποιες φάσεις ευνοϊκή και τον ΠΑΟΚ, πιστεύω θα το πάρει.

Για το ότι ο Μάτος κράτησε τον ΠΑΟΚ στο δύσκολο ξεκίνημα:

"Είναι πολύ παθιασμένος, βγαίνει μπροστά, σκοράρει πολύ, αυτό είναι καλό για τον ΠΑΟΚ. Την ξελάσπωνε την ομάδα, σε δύσκολες στιγμές. Σε πολλές φάσεις βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή, αυτό είναι μεγάλο προσόν αυτό για αμυντικό. Δεν ξέρω ξεκίνησε μπροστά στην καριέρα του; Αν δεν ξέρεις από επίθεση δεν το κάνεις αυτό. Φαίνεται ότι το έχει όμως μπορεί να κινηθεί σωστά επιθετικά."

Για την έλλειψη ηγέτη τα προηγούμενα χρόνια και ποιος πιστεύει ότι είναι φέτος ηγέτης:

"Ο Μάτος και ο Πέλκας. Ο Πέλκας είναι νέος και έχει πολλά καλά στοιχεία. Λόγω απειρίας όμως, κάνει και λάθη απειρίας , όπως η αποβολή του πριν λίγο καιρό. Αλλά έχει δυνατότητες και πρέπει να στηριχθεί και από τον κόσμο και από την διοίκηση. Μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό ο ΠΑΟΚ και να τον πουλήσει καλά μετέπειτα."

Για τα στοιχεία που κάνουν τον ΠΑΟΚ να προηγείται στην βαθμολογία:

"Είναι περισσότερο αγωνιστικά τα στοιχεία. Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ στο πρωτάθλημα. Συν του ότι ο Ολυμπιακός είναι ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων. Έχει δύο ντέρμπι μέσα στην Τούμπα που είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Και δεν χάνει εκτός έδρας πολύ σημαντικό αυτό. Το βελτίωσε αυτό, στην αρχή θυμάστε πως τα πήγαινε η ομάδα εκτός έδρας. Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες δεν ήταν καλό, όμως πλέον είναι δυνατός ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας."

Για το αν μπορεί να κάνει νταμπλ ο ΠΑΟΚ:

" Έχει πιθανότητες, φυσικά. Θέλει προσοχή όμως, αλλά έχει τις δυνατότητες να το κάνει. Εμείς δεν το καταφέραμε δυστυχώς, παρότι είχαμε καλή ομάδα."

Διαβάστε ακόμη...