Γ.Δαμανάκης: «Αυτός είναι το επόμενο μεγάλο όνομα στην Τούμπα»

Από arenafm.gr: Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ Γιάννης Δαμανάκης μίλησε στον Arena fm 89,4 για το αν ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, τα καθοριστικά παιχνίδια που απομένουν ενώ αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Πέλκα.
Πηγή: arenafm.gr
Γ.Δαμανάκης: «Αυτός είναι το επόμενο μεγάλο όνομα στην Τούμπα»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα: “Το ελπίζουμε. Το ζούμε. Θέλει πολλή μεγάλη προσοχή όμως. Η ομάδα μας πάει πολύ καλά και είναι ανεβασμένη. Και με τα Γιάννινα που την είδα ήταν πάρα πολύ καλή. Ελπίζουμε μετά το 1985 να δούμε ένα πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη”.

Για το πως θα νιώσει ο ίδιος αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα: “Εγώ γαλουχήθηκα στην ομάδα αυτή. Μιλάμε ότι ήταν τεράστια ομάδα. Ήτανε μία ομάδα που αδικήθηκε. Σε σημερινά δεδομένα μπορούσαμε να παίρνουμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Μας τα κόβανε κάθε χρόνο. Τελικά το 1985 καταφέραμε και πήραμε το πρωτάθλημα και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Το πρωτάθλημα είναι χαρά του κόσμου που ανυπομονεί για ένα πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια”.

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει το πρωτάθλημα: “ Η διαφορά ακόμα δεν είναι τέτοια που να υπάρχει σιγουριά. Η ομάδα πρέπει να πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και να το ζει. Η ομάδα που μας έχει κάνει “ζημιές” στην Θεσσαλονίκη είναι η ΑΕΚ. Από τον Ολυμπιακό τα χρόνια που έπαιζα εγώ δεν χάσαμε κανένα παιχνίδι. Η ΑΕΚ όμως μας έπαιρνε αποτελέσματα”.

Για το αν το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα θα είναι καθοριστικό: “Και με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ θα είναι καθοριστικά τα παιχνίδια όπως και αυτό στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να καταλάβει ότι είναι μόνος του. Δεν έχει κανέναν να τον βοηθάει. Οι άλλες ομάδες ειδικά η Τρίπολη μπορεί να έχει κάποιον να την σιγοντάρει για να κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει μόνος του με την αξία του”.

Για το αν θα έρθει στην Θεσσαλονίκη αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα: “ Αν έχω την υγεία μου και είναι όλα καλά, σίγουρα θα ανέβω”.

Για το αν έχει κάνει τάμα να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα: “ Τάματα γίνονται μόνο στους αγίους. Η ομάδα έχει 20 άτομα τα οποία αγωνίζονται και εξαρτόμαστε από αυτούς. Άλλο να παίζεις εσύ και άλλο να παίζουν άλλοι. Πιστεύω στα παιδιά, πιστεύω ότι είναι καλή ομάδα. Η ομάδα αυτή τη στιγμή που πρέπει να τον προσέξουν και αν τον δουλέψουν. Τον Πέλκα. Αυτός μπορεί να γίνει μεγάλο όνομα. Και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα μεγάλο όνομα”

Για το ποιον ποδοσφαιριστή του παρελθόντος του θυμίζει ο Πέλκας: “ Δεν μου θυμίζει κάποιον ιδιαίτερα, Είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι μέσα στις φάσεις. Δημιουργεί την φάση και μετά σκοράρει”.

Για το τι μήνυμα θα ήθελε ν’ απευθύνει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: “ Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο κόσμος του ΠΑΟΚ να γευτεί την χαρά του πρωταθλήματος μετά από τόσα πολλά χρόνια”.

Διαβάστε ακόμη...