Δημήτρης Πέλκας: The Mask man!

Από gazzetta.gr: Το gazzetta.gr ασχολείται με τα κατορθώματα του Δημήτρη Πέλκα, που με τις εμφανίσεις και την ωριμότητά του δείχνει ότι έχει τα στοιχεία να γίνει ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ!
Πηγή: gazzetta.gr
Δημήτρης Πέλκας: The Mask man!

Στις κινηματογραφικές ταινίες η μάσκα αποτελεί συχνό και αγαπημένο αξεσουάρ. Κάποιες φορές ενισχύει το φόβο, άλλες χρησιμοποιείται για καμουφλάζ. Από αρχαιοτάτων χρόνων η μάσκα ήταν ο τρόπος για να κρυφτεί η ταυτότητα, αν και στην περίπτωσή μας, όλοι ξέρουμε, εκ των προτέρων, για ποιον μιλάμε.

Ο «μασκοφόρος», Δημήτρης Πέλκας, ξέρει ότι φέτος είναι η χρονιά του! Με απίστευτη ωριμότητα και χαμηλό προφίλ έχει μετατραπεί σ' ένα πολύτιμο «εργαλείο» πρώτης γραμμής, κάνοντας στο χορτάρι πράξη τα «θέλω» του προπονητή του.

Στο ξεκίνημα μιας άκρως προβληματικής χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να ψαχνόταν γύρω από το ρόλο του 24χρονου μεσοεπιθετικού, αλλά από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και στο δικό του μυαλό, το «δεκάρι» πρέπει να προσφέρει και στο αμυντικό κομμάτι. Γι' αυτό και οι αριθμοί του 24χρονου μεσοεπιθετικού δείχνουν, ότι τα πηγαίνει περίφημα και ανταποκρίνεται εξαιρετικά σ' αυτά που ζητάει ο Ρουμάνος τεχνικός.

Κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, με ή χωρίς μάσκα, ο «μικρός» από τα Γιαννιτσά, ένα παιδί των ασπρόμαυρων ακαδημιών, δείχνει με την απόδοσή του γιατί (μπορεί και να) είναι το «Άλφα και το Ωμέγα» του φετινού ΠΑΟΚ. Οι προβολείς δικαιολογημένα έχουν «πέσει» πάνω του, έστω κι αν τελευταία αυτό γίνεται για άλλους λόγους, μη αγωνιστικούς, όμως η όποια (αρνητική) λάμψη δεν μπορεί να... σβήσει την συνολική εικόνα του.

Ο Δημήτρης Πέλκας, μετά από πολύ προσπάθεια, για κάποιους και λόγω τύχης εξαιτίας του τραυματισμού του Ελ Καντουρί, έφτασε να θεωρείται άκρως απαραίτητος στην πορεία του «Δικεφάλου» προς τον τίτλο. Στα Γιάννενα, ναι όντως σκόραρε από θέση οφσάιντ, αλλά η εν γένει παρουσία του ήταν άκρως εντυπωσιακή και καθοριστική, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιβλητική εμφάνιση και την άνετη νίκη του «Δικεφάλου».

Έφτασε σε 25 συμμετοχές και 1.500 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο τα 8 γκολ και μετράει 7 ασίστ, δηλαδή έχει εμπλοκή στα 15 από τα 62 φετινά γκολ του ΠΑΟΚ, , αλλά προσέξτε μια σημαντική λεπτομέρεια: Από τους παίκτες της πρώτης δεκάδας του πρωταθλήματος, έχει τα περισσότερα κλεψίματα (26), απόδειξη της διάθεσης να προσφέρει και στο αμυντικό κομμάτι, μια λιγότερη ασίστ (4) από τον Κώστα Φορτούνη και σκοράρει 1 γκολ ανά 5,3 τελικές προσπάθειες.

Διαβάστε ακόμη...