Πέλκας: Δεκάρι και κρυφός φορ ολκής!

Από sport24.gr: Ο Λουτσέσκου έχει βρει την κατάλληλη χημεία στον ΠΑΟΚ, η κίνηση όμως που μεταμόρφωσε επιθετικά τον "Δικέφαλο", ήταν η μετάθεση του Πέλκα στον άξονα. Τα στατιστικά που πείθουν για του λόγου το αληθές.
Πηγή: sport24.gr
Πέλκας: Δεκάρι και κρυφός φορ ολκής!

Το Sport24.gr αναλύει.

Αν υπάρχει κάτι που είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού στον ΠΑΟΚ των τελευταίων αγώνων είναι ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ρολάρει, αποδεικνύοντας ότι πλέον υπάρχει χημεία μεταξύ των παικτών που συνήθως επιλέγει ο Ρουμάνος τεχνικός για την βασική ενδεκάδα του "Δικεφάλου".

Ο ΠΑΟΚ συνδυάζει τις νίκες με καλό ποδόσφαιρο και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος της πίστης που έχουν οι οπαδοί του ότι εφέτος ήρθε η ώρα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο "Δικέφαλος" απέκτησε ελκυστική εικόνα μέσα από μία σειρά διορθωτικών κινήσεων που έκανε ο προπονητής του, όπως η μετάθεση του Βιεϊρίνα στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του εκτός πλάνων, πλέον, Λέοβατς, η αξιοποίηση του Πρίγιοβιτς ΚΑΙ στα εκτός έδρας ματς, η σταθερότητα που εκπέμπει ο Πασχαλάκης κάτω από την εστία.

Περισσότερο απ' όλες τις κινήσεις, όμως, μέτρησε, η συγκεκριμένη του Ραζβάν Λουτσέσκου να μεταθέσει τον Δημήτρη Πέλκα στον άξονα. Το έκανε ορισμένες φορές στις αρχές της σεζόν, όμως μέχρι να έρθει το καθοριστικό - όπως αποδείχθηκε - ματς στην Ξάνθη, ο 48χρονος κόουτς έδειχνε διάθεση να στηριχθεί στον Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Ο Μαροκινός στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι του εκείνη την ημέρα, αντικαταστάθηκε μόλις στο 13' και άφησε για τον Πέλκα τον ρόλο του επιτελικού χαφ-κρυφού φορ.

Εκείνο το τεστ πήγε αρκετά καλά για τον ΠΑΟΚ, σε σημείο που ο Γιαννιτσώτης μέσος καθιερώθηκε στην θέση πίσω από τον φορ. Ο Πέλκας συνδυάζει τη ικανότητα να "γεννά" ποιοτικές φάσεις και παράλληλα να εκτελεί και στον ΠΑΟΚ έδωσε ουκ ολίγες αποδείξεις περί αυτού. Αρκεί να αναφέρουμε ότι από τα 25 ματς που έχει κάνει φέτος, τα δέκα είναι στη θέση του επιτελικού μέσου και συνδυάστηκαν και με έξι γκολ, αλλά και πέντε ασίστ.

Ο Πελκας πείθει σε κάθε ματς (ακόμη και μέσα από την απουσία του όπως έγινε στο Αγρίνιο), ότι από αυτή τη θέση και με τον ενθουσιασμό με τον οποίο τον ωθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ, μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα.

Δείτε τα δέκα ματς με τον Πέλκα σε ρόλο επιτελικού-δεύτερου φορ (με έξι γκολ και πέντε ασίστ):

ΠΑΟΚ -Κέρκυρα 3-1, ένα γκολ, μία ασίστ (90')

Αιγινιακός-ΠΑΟΚ 0-5, δύο ασίστ (61')

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3 (90')

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0, δύο γκολ (90')

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1 (90')

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0, δύο ασίστ (77')

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-3, ένα γκολ (90')

ΠΑΟΚ-Απόλων 3-0 (81')

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0, ένα γκολ (35')

Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3, ένα γκολ (86')

Διαβάστε ακόμη...