Οι… ελεύθεροι και ωραίοι που είναι υποψήφιοι για τον ΠΑΟΚ

Aπό metrosport.gr: Ο Γιώργος Σαββίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ελεύθερους ποδοσφαιριστές με τα ονόματα να επικεντρώνονται στις θέσεις του επιθετικού και του χαφ
Πηγή: metrosport.gr
Οι… ελεύθεροι και ωραίοι που είναι υποψήφιοι για τον ΠΑΟΚ

Με δήλωση του ο Γιώργος Σαββίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και άλλης μεταγραφής.

Πλέον και μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκτήσει παίκτη που είναι ελεύθερος. Με δεδομένο ότι εκτός από τον Μουλέν προσπάθησε να αποκτήσει και τον Κουρμπέλη, το metrosport.gr έκανε μια έρευνα αγοράς για τους διαθέσιμους αμυντικούς χαφ που θα μπορούσαν να κάνουν «κλικ» στον Δικέφαλο. Οι πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι αυτές των Γούλιαμ Βενκέρ με χρηματιστηριακή αξία τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που έμεινε ελεύθερος από την Αντάλιασπορ, ο «γερασμένος» πια Ζερεμί Τουλαλάν και ο Άλεξ Σονγκ που αποδεσμεύθηκε από τη Ρουμπίν Καζάν έχοντας πίσω του μία σπουδαία καριέρα στις Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Γουέστ Χαμ.

Η λίστα των φορ

Η απόκτηση ενός επιθετικού δεν αφήνει αδιάφορη την ασπρόμαυρη ΠΑΕ ακόμη και τώρα που παρέμεινε ο Πρίγιοβιτς στο ρόστερ. Αν κανείς θελήσει να αξιολογήσει περιπτώσεις ελεύθερων φορ, αρχικά θα σταθεί στον Νιλμάρ. O 33χρονος Βραζιλιάνος φορ έμεινε ελεύθερος στις 13 Δεκεμβρίου από τη Σάντος, αλλά απέχει αρκετά χρόνια από το υψηλό επίπεδο, αγωνιζόμενος σε ομάδες του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Παρ' όλα αυτά είναι δεινός σκόρερ καθώς σε 316 συμμετοχές έχει 114 γκολ. Ακολουθεί ο Τζόναθαν Κριστάλντο, παλιός «γνώριμος» για τον ΠΑΟΚ, αφού τον είχε βρει αντίπαλο στις αναμετρήσεις με τη Μέταλιστ. Ο 29χρονος Αργεντίνος είναι ελεύθερος από τις 22 Ιανουαρίου όταν και αποδεσμεύτηκε από τη Βελέζ. Δεν είναι το καθαρό φορ περιοχής και αγωνίζεται κυρίως σαν περιφερειακός επιθετικός. Στην ελεύθερη αγορά είναι και ο Ολεξάντρ Γλάντκι. Ο ύψους 1,88 εκ, 30χρονος Ουκρανός έμεινε ελεύθερος από την Καρπάτι πριν από ένα μήνα και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Έχει αγωνιστεί στην «αφρόκρεμα» του ουκρανικού ποδοσφαίρου, φορώντας τις φανέλες των Σαχτάρ, Ντιναμό Κιέβου και Ντνίπρο. Υπήρξε συμπαίκτης με τους Μάτος και Σάκχοφ, ενώ το γεγονός πως είναι Ουκρανός μπορεί από μόνο του να σημαίνει κάτι. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα ονόματα διαθέσιμων φορ, όπως αυτά των Μίρκο Βούσινιτς, Τσινεντού Ομπασί και Λίμα, αλλά η αποχή του εδώ και καιρό από την ενεργό δράση σε συνδυασμό με την παρουσία κάποιων απ' αυτών σε πρωταθλήματα χαμηλού επιπέδου δεν τους καθιστούν πιθανούς στόχους. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου το ενδεχόμενο και άλλης μεταγραφής θα παραμένει ανοικτό.

Διαβάστε ακόμη...