"Θέλουμε να μας σέβονται, δεν φοβόμαστε κανέναν!"

Από paok24.com: Ο τιμ μάνατζερ του "Δικεφάλου", Τέλης Ζουρνατζίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον "Libero 107,4", σχολιάζοντας την πρόοδο της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της διαιτησίας, αλλά και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: paok24.com
"Θέλουμε να μας σέβονται, δεν φοβόμαστε κανέναν!"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση της ομάδας: "Έχουμε πάρει πολλές φορές το μήνυμα ότι οι δυνατότητες είναι μεγάλες και το στυλ παιχνιδιού διαφορετικό. Κάποιες φορές δεν πάνε και καλά τα πράγματα, αλλά κάποιες φορές σου βγαίνουν. Με βάση και το ταλέντο που έχουν τα παιδιά, εκεί θέλουμε να οδηγηθούμε. Νομίζω ότι μία ομάδα που είναι ένας ζωντανός οργανισμός σου δίνει θετικά κι αρνητικά. Αυτά, προσπαθείς να τα διορθώσεις μέσα από τη δουλειά. Τώρα είμαστε στη σελίδα που λέει ότι εντός έδρας η ομάδα είναι πολύ δυνατή και εκτός χάνει κάποια από τη δύναμη της.

Όταν μία ομάδα χτίζεται και παίρνουν πολύ σημαντικό ρόλο παίκτες που δεν έχουν ακόμη όλη αυτή την εμπειρία, θα υπάρχουν και προβλήματα, που καλό είναι που γεννιούνται τώρα, γιατί θα είσαι έτοιμος τη στιγμή που πρέπει, όταν θα παιχτούν τα μεγάλα παιχνίδια στην περίοδο των πλέι οφ. Είχαμε κάποια άλλα θέματα πιο μπροστά και τα διορθώσαμε. Τώρα έχουμε αυτό το θέμα στα παιχνίδια εκτός έδρας. Δεν θα πρέπει να παίζουμε αφελές μπάσκετ εκτός έδρας, αυτό έρχεται με τα χρόνια, με την εμπειρία και με τις στιγμές. Έρχεται έτσι η εμπειρία στους παίκτες, που την χρειάζονται. Για εμάς, περισσότερο είναι θέμα θεώρησης του ματς από τους αθλητές, για να μην πέφτουν θύματα της έλλειψης εμπειρίας, αλλά και κάποιων που θέλουν ντε και καλά να δημιουργήσουν θέματα στην ομάδα μας".

Για την διαιτησία: "Αν χρειαστεί να ξαναγίνει κάποιο ανάλογο βίντεο, κανένα πρόβλημα. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω πως παίζουν οι διαιτητές άλλες ομάδες, δεν με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ από όλους τους παράγοντες της Λίγκας. Έχει καιρό αυτό το πράγμα... Από τι να ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ; Δεν θέλουμε να ευνοηθεί. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, θεωρούσαμε ότι όλος ο κόσμος του μπάσκετ θα βλέπει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που κάνουμε φέτος, που τόσα πολλά παιδιά με ταλέντο που δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, έρχονται στον ΠΑΟΚ και καλούνται να τον πάρουν στις πλάτες τους. Αυτό θα κάνει καλό σε εμάς αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ. 5-6 από τα δικά μας παιδιά θα αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Εθνικής. Ίσως ήταν μία αφελής σκέψη. Για να παίζει ο Κόνιαρης και ο Χρυσικόπουλος πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, δεν παίζουν δύο Αμερικάνοι. Ο ΠΑΟΚ συνειδητά επιλέγει να μην πάρει Αμερικάνους και να δώσει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να παίξουν μπάσκετ.

Όλοι οι παράγοντες του αθλήματος καλό είναι να τη σεβαστούν αυτή την προσπάθεια και όχι να ξεκινάει ο Κατσίβελης για παράδειγμα να παίξει άμυνα και στα πρώτα λεπτά να έχει 2 φάουλ. Για ποιο λόγο να υπάρχει αυτή η διαφορά; Ο ίδιος παίκτης δεν έπαιξε και προχθές κόντρα στην Νεπτούνας; Αυτή είναι η σκέψη. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο πράγμα η διαιτησία, γιατί ουσιαστικά ερασιτέχνες παίζουν. Είναι δύσκολο να υπάρξει επαγγελματική διαιτησία. Ο τρόπος διαχείρισης αυτής της κατάστασης πρέπει να εξελιχθεί. Γίνονται προσπάθειες, αλλά φέτος εμείς έχουμε τεράστια θέματα και μάλιστα δεν βγήκαμε να τα σχολιάσουμε. Ακόμη και μετά από μεγάλες νίκες είχαμε θέματα. Η δική μας σκέψη είναι της ανοχής, δεν θέλουμε να κάνουμε γραφικότητες, η λογική του Μπάνε είναι ότι δεν έχουμε δίκιο να τα σκεφτόμαστε έτσι ή ότι δεν είναι δική μας δουλειά. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο υπάρχει θέμα κι ευελπιστούμε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει μία πιο προσεκτική προσέγγιση των αγώνων μας. Νομίζω όλοι κατάλαβαν και πήραν το μήνυμα. Αν χρειαστεί θα ασχοληθούμε και πάλι".

Για το ταξίδι στη Λετονία: "Η ομάδα θα φύγει το βράδυ της Κυριακής μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Θα μείνουμε για κάποιες ώρες στην Αθήνα και το πρωί θα πετάξουμε στην Φρανκφούρτη. Από εκεί θα πάμε στη Ρίγα της Λετονίας και μετά οδικώς 2,5 ώρες για το Βέντσπιλς. Αυτό είναι το σενάριο ότι όλα θα πάνε καλά, με τις πτήσεις. Φεύγουμε Κυριακή για να είμαστε εκεί νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και να προπονηθούμε το βράδυ. Είναι μία δύσκολη κατάσταση, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες σε αυτό το επίπεδο".

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: "Ό Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη και είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα δείχνει τεράστιες δυνατότητες και ειδικά στην έδρα μας, δεν φοβόμαστε να κοιτάξουμε κανέναν στα μάτια. Και οι 2 ομάδες μπορούν να παίξουν εξαιρετικό μπάσκετ. Να έρθει ο κόσμος να απολαύσει το παιχνίδι και να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία".

Διαβάστε ακόμη...