Τρεις αγωνιστικές που μπορούν να τον εκτοξεύσουν

Από paokrevolution.net: Έντεκα στροφές πριν από το τέλος του Πρωταθλήματος και όλες οι ομάδες βλέπουν πλέον την πλάτη του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paokrevolution.net
Τρεις αγωνιστικές που μπορούν να τον εκτοξεύσουν

Η σπουδαία νίκη του στο Αγρίνιο σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη (παρά την προσπάθεια του Ζαχαριάδη να προστατεύσει τους ερυθρόλευκους), έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κρατά τις τύχες στα χέρια του αφού ο τίτλος δεν εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων. Και είναι σίγουρο ότι αυτή την αγωνιστική έρχεται και άλλο δώρο για τον ΠΑΟΚ αφού Ολυμπιακός και ΑΕΚ παίζουν μεταξύ τους. Αν ο Δικέφαλος πάρει το διπλό στα Γιάννενα θα περιμένει και θα εύχεται την ισοπαλία στο Φάληρο.

ΠΑΟΚ 43 βαθμοί

Το μεγάλο στοίχημα πλέον για τον ΠΑΟΚ είναι να διαχειριστεί την πίεση της κορυφής και να μην αγχωθεί. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει μπροστά τις έντεκα ακόμη τελικούς για να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο. Όμως δεν αποκλείεται -και αυτό εύχονται όλοι στην Τούμπα- να μην χρειαστούν και οι έντεκα αυτοί αγώνες για να ανοίξουν οι... σαμπάνιες στα αποδυτήρια. Την περασμένη αγωνιστική ήρθε το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού. Στις επόμενες τρεις στροφές, μέχρι να βρεθεί ο ΠΑΟΚ τους ερυθρόλευκους, δεν αποκλείεται αυτή η διαφορά του +1 να αυξηθεί για τους ασπρόμαυρους. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ, παίζει εντός με τη Λάρισα και στη συνέχεια εκτός με τη Λαμία. Την ίδια στιγμή η ομάδα του Μαρινάκη θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, θα παίξει εκτός με τον Ατρόμητο και θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο. Οπλο του ΠΑΟΚ είναι το ότι υποδέχεται Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα. Όπως και το ότι η δύσκολη έξοδος σε Τρίπολη και αργότερα σε Περιστέρι ακολουθούν του ματς με τον Ολυμπιακό. Και ίσως τότε ο ΠΑΟΚ να έχει περιθώρια ακόμη και για μια ισοπαλία στην Τρίπολη.

20η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννενα (εκτός)

21η αγωνιστική: Λάρισα (εντός)

22η αγωνιστική: Λαμία (εκτός)

23η αγωνιστική: Ολυμπιακός (εντός)

24η αγωνιστική: Αστέρας (εκτός)

25η αγωνιστική: ΑΕΚ (εντός)

26η αγωνιστική: Ατρόμητος (εκτός)

27η αγωνιστική: Πανιώνιος (εντός)

28η αγωνιστική: Ξάνθη (εντός)

29η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (εκτός)

30η αγωνιστική: Κέρκυρα (εντός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 42 βαθμοί

Με τη βοήθεια του Ζαχαριάδη που δεν έδωσε το πέναλτι πάνω στον Μανιά από τον Σισέ, ο Ολυμπιακός απέφυγε την ήττα στην Τρίπολη. Πλέον οι ερυθρόλευκοι βλέπουν την πλάτη του ΠΑΟΚ και κυρίως έχουν να διαχειριστούν και την εσωτερική γκρίνια που υπάρχει στις τάξεις των οπαδών τους. Και το επόμενο δεκαήμερο ο Ολυμπιακός έχει να δώσει τρία ματς φωτιά. Αρχικά με τον ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα, αμέσως μετά στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο και πάλι με την ομάδα του Χιμένεθ και στη συνέχεια στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει επίσης πως τον περιμένει η καυτή Τούμπα. Αυτή η τετράδα αγώνων (τρεις στο Πρωτάθλημα και έναν στο Κύπελλο) μέχρι να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη είναι «φωτιά» για τους ερυθρόλευκους και οι νέες βαθμολογικές απώλειες είναι πιθανές με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν θα έχει νέους... Ζαχαριάδηδες πρόθυμους να τον βοηθήσουν για την αποφυγή της γκέλας.

20η αγωνιστική: ΑΕΚ (εντός)

21η αγωνιστική: Ατρόμητος (εκτός)

22η αγωνιστική: Πανιώνιος (εντός)

23η αγωνιστική: ΠΑΟΚ (εκτός)

24η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (εντός)

25η αγωνιστική: Πλατανιάς (εκτός)

26η αγωνιστική: Λεβαδειακός (εκτός)

27η αγωνιστική: Κέρκυρα (εντός)

28η αγωνιστική: Απόλλωνας (εκτός)

29η αγωνιστική: Παναιτωλικός (εντός)

30η αγωνιστική: ΠΑΣ (εκτός)

ΑΕΚ 41 βαθμοί

Η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να έχει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη το μήνα Φεβρουάριο καθώς πέρα από τις εγχώριες διοργανώσεις θα πρέπει να παίξει και στο Europa League απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Ηδη μετρά μια απώλεια αφού δεν είχε καταφέρει να κερδίσει στη Λάρισα. Και μπροστά της (εκτός από τον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό) έχει τρεις πολύ δύσκολες αναμετρήσεις. Παίζει με τους ερυθρόλευκους για το Πρωτάθλημα, υποδέχεται τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ (εκεί που έχασε βαθμούς από τον Απόλλωνα) και στη συνέχεια παίζει και με τη Ξάνθη. Μια ομάδα που δεν έχει βάθος στο ρόστερ της, δεν έχει ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Χιμένεθ είναι το πως θα διαχειριστεί τόσα σημαντικά καις συνεχόμενα παιχνίδια τον μήνα Φεβρουάριο. Θυμίζουμε επίσης ότι είναι αναγκασμένη εδώ και καιρό να μην υπολογίζει στους Μάνταλο, Γιόχανσον που έχουν ρήξη χιαστών.

20η αγωνιστική: Ολυμπιακός (εκτός)

21η αγωνιστική: Αστέρας (εντός)

22η αγωνιστική: Ξάνθη (εντός)

23η αγωνιστική: Ατρόμητος (εκτός)

24η αγωνιστική: Πανιώνιος (εντός)

25η αγωνιστική: ΠΑΟΚ (εκτός)

26η αγωνιστική: Παναθηναϊκός (εντός)

27η αγωνιστική: Πλατανιάς (εκτός)

28η αγωνιστική: Λεβαδειακός (εντός)

29η αγωνιστική: Κέρκυρα (εκτός)

30η αγωνιστική: Απόλλωνας (εκτός)

Διαβάστε ακόμη...