Θα βάλει και γάντια ο Βιεϊρίνια!

Από forza: «Μόνο τερματοφύλακας δεν μπορώ να παίξω» δήλωσε μετά το τέλος του πρώτου προημιτελικού με τον Ατρόμητο, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που μέχρι στιγμής έχει προσφέρει όπου του έχει ζητηθεί.
Πηγή: forza
Θα βάλει και γάντια ο Βιεϊρίνια!

Ο αρχηγός και ηγέτης μιας ομάδας, οφείλει να κάνει πρώτος αυτό, που πρέπει να κάνουν όλοι και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αποτελεί τον ορισμό του αρχηγού του ΠΑΟΚ.

Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς πως ο 32χρονος Πορτογάλος έχει... εγκλωβιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Αν ο Βιεϊρίνια έβλεπε ως «εγκλεισμό» την παρουσία του σε αυτή τη θέση, ίσως να μην είχε την απόδοση που έχει καταγράψει στις τελευταίες αναμετρήσεις. Όμως εκείνος έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του ρόλου του, και προσφέρει σε όλο το μήκος της αριστερής γραμμής.

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗΣ

Έχουν περάσει σχεδόν 2,5 μήνες από τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια τοποθετήθηκε από τον Ράζβαν Λουτσέσκου στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μετά από αρκετές συζητήσεις, που ξεκίνησαν λόγω των τίτλων τέλους που έπεσαν στις σχέσεις του Μαρίν Λέοβατς με τον ΠΑΟΚ (σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς εκκρεμεί το «διαζύγιο» των δυο πλευρών) ο Πορτογάλος επιστρατεύτηκε σε αυτή τη θέση.

Πλέον η παρουσία του στα νέα του καθήκοντά καταγράφεται και μέσω των θερμικών χαρτών απεικόνισης της φετινής του αγωνιστικής παρουσίας. Σε αυτόν παρουσιάζεται έντονη θερμότητα τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερή πτέρυγα του γηπέδου.

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΙΔΙΑ ΔΡΑΣΗ

Μπορεί ο Βιεϊρίνια να μετακόμισε από την δεξιά πλευρά στην αριστερή, και μάλιστα να οπισθοχώρησε, όμως η δράση του, πάνω από τη μεσαία γραμμή, έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Για παράδειγμα, σε επίπεδο γεμισμάτων, δυο από τα τρία πιο παραγωγικά του παιχνίδια, καταγράφηκαν με τον ίδιο να αγωνίζεται στα αριστερά. Συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις με Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης, ο Βιεϊρίνια είχε 15 και 11 γεμίσματα αντίστοιχα, όλα από την αριστερή πλευρά, ενώ στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ξάνθη είχε εννιά.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ... ΚΛΕΦΤΗΣ

Σε επίπεδο κλεψιμάτων, ο Βιεϊρίνια έχει κάνει τα πιο αποδοτικά του παιχνίδια από τα αριστερά.
Κόντρα στον Λεβαδειακό είχε έξι, με την Λαμία και τον Ατρόμητο από τέσσερα, και στις αναμετρήσεις με Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης είχε από τρία. Από αυτά, μόνο στην αναμέτρηση με την Λαμία είχε αγωνιστεί στα δεξιά.

ΝΤΡΙΠΛΕΣ, ΝΤΡΙΠΛΕΣ, ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ

Ο μέσος όρος του Αντελίνο Βιεϊρίνια στη φετινή σεζόν, όσον αφορά τις ντρίπλες ανά 90λεπτο είναι στο 3,5. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ο Βιεϊρίνια επιχείρησε 20 ντρίπλες, με αποκορύφωνα την αναμέτρηση με αντίπαλο την Κέρκυρα, στο οποίο επιχείρησε οκτώ. Ουσιαστικά, αγωνιζόμενος στα αριστερά, κινήθηκε πάνω από το μέσο όρο. Αλλωστε, η ικανότητα για ντρίπλα δεν έχει χώρο δράσης, όμως ακόμα και αυτό είναι ενδεικτικό για τη μη αλλοίωση του στυλ παιχνιδιού του μετά την αλλαγή πλευράς.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ

Ο φετινός μέσος όρος αμυντικών μονομαχιών του Βιεϊρίνια είναι στις τέσσερις ανά 90λεπτο.

Στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Βιεϊρίνια μπήκε συνολικά σε 14 αμυντικές μονομαχίες, επτά σε κάθε αναμέτρηση, με το ποσοστό επιτυχίας
του να φτάνει στο 58%.

Διαβάστε ακόμη...