Τα πάνω ράφια και οι τρύπες στο νερό

Aπό forza: Έκτος Ιανουάριος είναι αυτός, με τον Ιβάν Σαββίδη στην ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή;
Πηγή: forza
Τα πάνω ράφια και οι τρύπες στο νερό

Όποτε έφταναν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος συνήθιζε να ζει και να αναπνέει για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ήταν η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί η σεζόν. Με δυο τρεις μεταγραφές από το περίφημο «πάνω ράφι», να γίνει ο ΠΑΟΚ ομάδα και να σώσει την παρτίδα.

To 2013 ήρθε ένα καράβι (Καμαρά, Ολίσε, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Ιτάνζ, Βούκιτς), Το 2014 άλλο ένα, με πιο ακριβούς παίκτες (Μάρτενς, Χούσεν, Ινσαουράλδε, Γκσπούρνινγκ, Μαντούρο, Νάτχο, Ινσαουράλδε). Το 2015 με πολλά λεφτά ο Ρικάρντο Κόστα κι ο Νομπόα. Το 2016 μόνο ο Βελλίδης, ο Χατζηϊσαίας κι ο Περέιρα από δανεισμό. Το 2017 ο Ουάρντα, ο Ενρίκε και ο Πρίγιοβιτς.

Με εξαίρεση την περσινή σεζόν, που ο ΠΑΟΚ πήρε ένα Κύπελλο, τι συνέβαινε κάθε χρόνο με τις κοστοβόρες μεταγραφές τουΙανουαρίου; Έκαναν τον ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα; Συνήθως έκανε μια τρύπα στο νερό. Δεν έσωζαν την παρτίδα ένας – δύο ακριβοί παίκτες.

Φέτος είναι μια άλλη χρονιά.

Φέτος φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τόόόση ανάγκη τους παίκτες από το περίφημο «πάνω ράφι».

Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει μια έτοιμη, ανταγωνιστική ομάδα, που είναι σε θέση να πάρει το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν δεν κάνει μεταγραφή. Ακόμη κι

αν δεν ξοδέψει εκατομμύρια.

Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει φροντίσει να φτιάξει ομάδα, να μην περιμένει τις μεταγραφές του Ιανουαρίουνα σώσει τη σεζόν.

Φέτος χρειάζεται μόνο κάποιες συμπληρωματικές προσθήκες, δεν ψάχνει μεσσίες.

Κι αυτό ακριβώς το γεγονός, δείχνει το πόσο έχει μεγαλώσει αυτή η ομάδα. Όσοι τη ζουν καθημερινά, από κοντά ή από μικρή απόσταση, ενδεχομένως

δεν το καταλαβαίνουν, δε νιώθουν τη διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει ομάδα από το «πάνω ράφι» γι΄ αυτό δεν έχει ανάγκη τους παίκτες από το «πάνω ράφι».

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

*** Οι μεταγραφές θα τελειώσουν την Τετάρτη και λογικά ο ΠΑΟΚ θα πάρει
δύο – τρεις παίκτες ακόμη. Χαφ, στόπερ και επιθετικό, να δώσει μεγαλύτερο
βάθος στο ρόστερ του.
*** Ήδη λέγονται πολλά, κάποιοι τα έβαψαν μαύρα, που έφυγε ο Τσίμιροτ. Το μεταγραφικό ισοζύγιο θα το ξέρουν το βράδυ της Τετάρτης, τότε θα δούμε τα συν και τα πλην. Θα δούμε τι θα γίνει, αν και τι πλάνο υπήρχε. Λίγο υπομονή.
*** Και το μείζον θέμα για τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή, είναι άλλο. Μένουν 11+4 παιχνίδια για να πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Δεν νοείται ενόψει αυτών των μαχών να αποσπάται η προσοχή και να χάνεται η προσήλωση στο στόχο.

Διαβάστε ακόμη...