Νίκη για τη Neptunas, τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ…

Από paokbc.gr: Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο λιθουανικό πρωτάθλημα η Neptunas, καθώς επιβλήθηκε της Lietkabelis με 83-78.
Πηγή: paokbc.gr
Νίκη για τη Neptunas, τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ…

Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ για την 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League, ξεκίνησε πολύ δυνατά (10-0), αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Κορυφαίοι παίκτες της Neptunas ήταν οι Edgaras Zelionis με 25 πόντους (5/6 τρίποντα) και Renaldas Seibutis με 21 πόντους (7/9 δίποντα). Με αυτή τη νίκη, η Neptunas βελτίωσε το ρεκόρ της στο 16-4 και παρέμεινε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τις Zalgiris Kaunas (19-2) και Lietuvos Rytas (17-4).

Η πρωτοπόρος του ομίλου του ΠΑΟΚ, Iberostar Tenerife, έχασε από τη Murcia με 74-72 στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της ACB. Μοιραίος για την Tenerife ήταν ο Mike Tobey που αστόχησε σε 2 ελεύθερες βολές 2΄΄ πριν την κόρνα της λήξης. Πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του, ήταν ο Mateusz Ponitka με 16 πόντους, ενώ ο Rosco Allen είχε 14 και ο Κώστας Βασιλειάδης 8.

Η MHP Riesen Ludwigsburg δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Βremerhaven με 92-69 και έτσι παρέμεινε στην 3η θέση της BBL με ρεκόρ 13-4. Η MHP Riesen κράτησε τους αντιπάλους της στους 9 πόντους, τόσο στην 2η όσο και στην 3η περίοδο και έτσι έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Johannes Thiemann με 19 πόντους, ενώ ο Dwayne Evans είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Η Gaziantep ηττήθηκε με 66-77 από τη Galatasaray και παρέμεινε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος της Τουρκίας. Η ομάδα του Nenad Markovic ήταν ανταγωνιστική μέχρι και το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να ακολουθήσει στο σκορ. Πρώτος σκόρερ για την Gaziantep ήταν Patrick Miller με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Μετά από 3 συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, η Elan Chalon πήρε τη νίκη απέναντι στην Dijon με 81-77 και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της LNB. H Chalon προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τέλος, έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Jeremy N'Zeulie με 18 πόντους και 5 ασίστ.

Τέλος, στην Ιταλία, η Orlandina γνώρισε την 10η συνεχόμενη ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς έχασε από τη Virtus Bologna με 69-86 και παρέμεινε στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν σε μία εύκολη επικράτηση.

Η Ventspils δεν είχε κάποια εγχώρια αγωνιστική υποχρέωση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Διαβάστε ακόμη...