Αυτούς θέλει ο ΠΑΟΚ!

Από foza: Η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου πέφτει το βράδυ της Τετάρτης (31/1) και μέχρι τότε ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ είναι η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ.
Πηγή: forza
Αυτούς θέλει ο ΠΑΟΚ!

Παίκτη σε αυτή τη θέση ο Δικέφαλος ψάχνει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η πώληση του Γκόικο Τσίμιροτ δεν ήταν κάτι που αποφασίστηκε μέσα στην εβδομάδα, αλλά η οριστικοποίηση της παραχώρησης του Βόσνιου επιτάχυνε τις διαδικασίες.

Οι «ασπρόμαυροι» πλέον κινούνται σε διαφορετικά μέτωπα για να καλυφθεί το κενό στη μεσαία γραμμή.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στην ατζέντα του ΠΑΟΚ είναι δύο-τρία ονόματα από το εξωτερικό, που σε αυτή τη φάση δεν φαίνονται να είναι δύσκολες περιπτώσεις.

Όπως αποκάλυψε η FORZA (δείτε εδώ), μία από τις βασικές επιλογές είναι ο Κολομβιανός μέσος της Φιορεντίνα Κάρλος Σάντσεζ, ο οποίος φέτος δεν είναι βασικός στους «βιόλα» και το συζητάει να έρθει στην Ελλάδα, με τον Δικέφαλο να βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική ομάδα για να τον αποκτήσει.

Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με τον εν λόγω παίκτη, η δεύτερη επιλογή είναι ένας Πορτογάλος χαφ, που αγωνίζεται σε διαφορετικό πρωτάθλημα με τον Λούμπος Μίχελ να χειρίζεται παράλληλα και αυτή την υπόθεση.

Στην Ευρώπη υπάρχει και τρίτη επιλογή στη λίστα του Σλοβάκου αθλητικού διευθυντή.

Πρόκειται για Ευρωπαίο χαφ που παίζει στο ρωσικό πρωτάθλημα. Η περίπτωση του είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά υπάρχει μία χαραμάδα ελπίδας.

Πάντως, πρέπει να τονιστεί πως είναι πολύ ακριβή περίπτωση παίκτη.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Αν ο ΠΑΟΚ δεν βρει άκρη με τις παραπάνω περιπτώσεις που δουλεύει στο εξωτερικό, τότε θα αναγκαστεί να στραφεί στον ελληνικό χώρο και να εξετάσει επιλογές που υπάρχουν εδώ.

Τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο προσκήνιο το όνομα του Δημήτρη Κουρμπέλη, τον οποίο ο Παναθηναϊκός θέλει να πουλήσει.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι και την Παρασκευή 26/1 διέψευδε κάθε ενδιαφέρον για τον 24χρονο μέσο, αλλά από το ρεπορτάζ των «πρασίνων» προέκυπτε ότι έγινε συζήτηση.

Δεν είναι εύκολη περίπτωση, καθώς ο Αλαφούζος δεν θέλει να συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ και να παραχωρήσει παίκτη στους «ασπρόμαυρους», αν και κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει, αν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών ο Κουρμπέλης του μείνει... αμανάτι και θελήσει να βρει χρήματα πάση θυσία για να καλύψει τα «μέτωπα» των προσφυγών.

Στη λίστα του ΠΑΟΚ είναι και ο 26χρονος μέσος του Ατρομήτου Μάντσον.

Ο Βραζιλιάνος δεν είναι πολύ ψηλά, αλλά υπάρχει ως επιλογή σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν όλες οι υπόλοιπες.

Ο Μάντσον, που έχει παίξει τέσσερα χρόνια στη Ρουμανία (Βασλούι και Κραϊόβα) και τον ξέρει ο Λουτσέσκου, θεωρείται μία αξιόπιστη επιλογή και αν δεν προκύψει κάτι καλύτερο ο ΠΑΟΚ θα πάει σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση εξελίξεις στο θέμα του μέσου αναμένονται άμεσα.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΧΑΤΣΕΡΙΔΗ

Ο Ευγένιος Χατσερίδης παραμένει η πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ για την θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά η περίπτωση του είναι δύσκολη και περίπλοκη.

Κατ΄ αρχήν, η διαπραγμάτευση με τη Ντιναμό Κιέβου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αν και το συμβόλαιο του 30χρονου στόπερ λήγει το καλοκαίρι του 2018 η ομάδα του ζητά 3.000.0000 ευρώ για να τον παραχωρήσει άμεσα.

Το ποσό κρίνεται υπερβολικό για έναν παίκτη, που σε τέσσερις μήνες μένει ελεύθερος, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έκοψε την επαφή.

Ο Δικέφαλος ήρθε σε επαφή με τους Ουκρανούς προσπαθώντας να τους... προσγειώσει σε ρεαλιστικά νούμερα και η απάντηση τους αναμένεται τη Δευτέρα.

Αν η Ντιναμό ρίξει τις απαιτήσεις της ακόμη και κοντά στο εκατομμύριο, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει και θα φέρει τον Χατσερίδη στη Θεσσαλονίκη, με τον παίκτη να είναι συμφωνημένος.

Η περίπτωση είναι πολύπλοκη, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει μία θέση ξένου (εφόσον φύγει και τυπικά ο Σαμπράνο) και την κρατάει μήπως χρειαστεί να πάρει ξένο χαφ (Σάντσεζ ή Μάντσον).

Ο Χατσερίδης, αν και ομογενής έχει μόνο ουκρανική υπηκοότητα και λογίζεται ως ξένος μιας και οι Ουκρανοί δεν θεωρούνται κοινοτικοί.

Περιμένοντας του Ουκρανούς, ο Δικέφαλος έχει σταντ μπάι άλλον κεντρικό αμυντικό, (όχι τέτοιου βεληνεκούς), απλά με την προοπτική να κλείσει την τετράδα των στόπερ.

Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι αν η Ντιναμό δεν ρίξει τις απαιτήσεις της τη Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ θα φέρει στην Τούμπα τον αμυντικό που έχει στην αναμονή.

Στη λίστα ήταν και ο Γάλλος Πεϊμπερνέ (απασχόλησε και το καλοκαίρι), ο οποίος ανήκει στη Λοριάν και επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Γκιοζτέπε, αλλά δεν μπορούσε να περιμένει τους «ασπρόμαυρους» μέχρι την τελευταία στιγμή και επέλεξε να υπογράψει την Παρασκευή 26/1 στην βελγική Έουπεν.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡ

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τον Δικέφαλο να κινείται και για έναν επιθετικό για να έχει ο Ράζβαν Λουτσέσκου μία επιπλέον επιλογή στα φορ μαζί με τους Πρίγιοβιτς και Κουλούρη.

Ένα από τα ονόματα που κυκλοφόρησαν ήταν και αυτό του Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πάντως, μέχρι την Παρασκευή δεν είχε παρθεί κίνηση για την απόκτηση επιθετικού, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, καθώς η υπόθεση επιθετικός δεν έχει κλείσει.

Διαβάστε ακόμη...