Ο «αθόρυβος εργάτης» που άνοιξε τα «φτερά» του για το Βέλγιο

Από sdna.gr: Δυόμιση χρόνια, 98 παιχνίδια και δύο γκολ ήταν ο απολογισμός της θητείας του Γκόικο Τσίμιροτ με τον ΠΑΟΚ, με τον Βόσνιο να ανήκει και επίσημα από σήμερα στη Σταντάρ Λιέγης.
Πηγή: sdna.gr
Ο «αθόρυβος εργάτης» που άνοιξε τα «φτερά» του για το Βέλγιο

Το SDNA αποχαιρετά τον 25χρονο άσο και σας θυμίζει τα πεπραγμένα του με τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Παρά... δύο 100 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ κατέγραψε ο Γκόικο Τσίμιροτ, που από σήμερα αποτελεί παρελθόν για τον Δικέφαλο. Ένας παίκτης, «πολυεργαλείο», αθόρυβος, μα τόσο ουσιαστικός που επί δυόμιση χρόνια αποτελούσε σταθερά μία από τις βασικές επιλογές των προπονητών που κάθισαν στον πάγκο των «ασπρόμαυρων».

Το SDNΑ αποχαιρετά τον Βόσνιο μέσο και σας παρουσιάζει αναλυτικά τις επιδόσεις και τους αριθμούς που κατέγραψε το διάστημα που αγωνίστηκε με την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ήταν 17 Αυγούστου του 2015 όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την μεταγραφή του Γκόικο Τσίμιροτ, με τον τότε τεχνικό διευθυντή Φρανκ Άρνεσεν να επιμένει για την απόκτηση του και τον ΠΑΟΚ να δαπανά περίπου 1,3 εκ. ευρώ για να αποσπάσει το "ναι" της Σαράγεβο.

Η πρώτη "γνωριμία" του Βόσνιου με το κοινό του ΠΑΟΚ ήταν κόντρα στην Ξάνθη, στις 23 Αυγούστου. Παιχνίδι στο οποίο στάθηκε άτυχος, καθώς αποχώρησε τραυματίας, έχοντας υποστεί θλάση τρίτου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό και πρώτου βαθμού στον λαγονοψοϊτη. Τραυματισμός που τον έβαλε στα... πιτς για περίπου δύο μήνες, χάνοντας συνολικά 11 παιχνίδια.

Παρά τον τραυματισμό του, στην πρώτη του σεζόν στην Τούμπα, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής έδειξε πως δικαίως θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της χώρας του. Συμπλήρωσε 26 συμμετοχές, έδωσε 257 πάσες, έκανε 75 κλεψίματα, πέρασε τέσσερις ασίστ και σημείωσε ένα γκολ. Μάλιστα, το μοναδικό τέρμα που σημείωσε, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, ψηφίστηκε από το κοινό αλλά και τους συμπαίκτες του Players' Best Goal of the Season.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου έσπευσαν να δείξουν έμπρακτα την εκτίμησή τους στον Βόσνιο μέσο, με την κατάθεση πρότασης αύξησης των αποδοχών, με ταυτόχρονη επέκταση συμβολαίου για έναν επιπλέον χρόνο και συγκεκριμένα ως το 2019.

Την επόμενη χρονιά και με τον Βλάνταν Ίβιτς στο... τιμόνι της ομάδας, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας με 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, όντας κομβικός στην πορεία προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά και κόντρα στην Ολίμπικ Ντονέτσκ για τα προκριματικά του Europa League πέτυχε ένα... σπάνιας ομορφιάς γκολ, σουτάροντας από το... σπίτι του και στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας. Αυτό ήταν και το δεύτερο του τέρμα στην ομάδα.

Στο πρώτο μισό της χρονιάς, έχει καταγράψει ήδη 23 συμμετοχές, τις περισσότερες με γεμάτα 90λεπτα. Και αυτό γιατί ήταν ένας παίκτης σημαντικός για το παιχνίδι που θέλει να παίζει ο Λουτσέσκου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η πρόταση ήρθε με προπονητή τον Ρουμάνο τεχνικό, καθώς αυτός ήταν που του έδωσε ξεκάθαρο ρόλο.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του ήταν τα πολλά τρεξίματα, «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα, με σίγουρα κρατήματα της μπάλα, ενώ ήταν και πρώτος σε κλεψίματα. Πολλά εξ' αυτών στην ζώνη άμυνας του αντιπάλου, καθώς ήταν και πολύ σημαντικός παίκτης στο repress.

Αναμφίβολα το κενό του θα είναι μεγάλο, ωστόσο όπως όλοι τονίζουν στην Τούμπα θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί άμεσα ο αντικαταστάτης του.

Ο Γκόικο Τσίμιροτ εκτός των αγωνιστικών του πλεονεκτημάτων, κέρδισε τους πάντες στον ΠΑΟΚ και για τον χαρακτήρα του. Ένα παιδί που ουδέποτε έδωσε το δικαίωμα για να σχολιαστεί η συμπεριφορά του, καθώς ουδέποτε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι πως σε κάθε μεταγραφική περίοδο το όνομά του «έπαιζε» δυνατά για ομάδες που ενδιαφέρονταν γι' αυτόν, ενώ έγιναν πολλές προσπάθειες από τον ατζέντη του Στέβιτς Μίκιτς να βρει ομάδα στη Γερμανία. Κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και κάπως έτσι προέκυψε το ενδιαφέρον των Βέλγων που κατάφεραν να αποσπάσουν το "ναι" τόσο του παίκτη, όσο και του ΠΑΟΚ.

Η πρόταση άλλωστε της Σταντάρ Λιέγης, κρίθηκε συμφέρουσα από τον Δικέφαλο (σ.σ. 2,5 εκ. ευρώ) και έτσι σήμερα το πρωί ο 25χρονος ταξίδεψε για τη Λιέγη όπου και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, κλείνοντας το «κεφάλαιο» ΠΑΟΚ!

Διαβάστε ακόμη...