Ο ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια-Μάτος στην άμυνα

Από paok24.com: Τα πολύ καλά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ από την... οπισθοχώρηση Βιεϊρίνια και μετά
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια-Μάτος στην άμυνα


Το όλο θέμα προέκυψε από το Νοέμβριο, όταν ο Λέοβατς ζήτησε να μην αγωνίζεται. Ο Λουτσέσκου που είχε και άλλα προβλήματα με τα πλάγια μπακ, έπρεπε να βρει λύσεις. Αναγκαστικά επιστρατεύθηκε ο Βιεϊρίνια.

Το πρώτο ματς (εκείνης της περιόδου) στο οποίο ο Πορτογάλος έπαιξε πίσω, ήταν εκείνο του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στις 20 Νοεμβρίου.

Από τότε οι δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν μαζί στα πλάγια μπακ σε οκτώ παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα εφτά από αυτά και μόνο στη Νέα Σμύρνη έφερε ισοπαλία με 2-2. Οι δυο τους είναι πάντα μέσα στους διακριθέντες, ο ΠΑΟΚ (όλη η ομάδα δηλαδή) λειτουργεί άψογα στον ανασταλτικό τομέα, οι δύο τα πάνε καλά με όποιον μεσοεπιθετικό παίζει μπροστά τους, o ΠΑΟΚ με αυτούς στο γήπεδο έχει πάρα πολλές επιλογές ανάπτυξης, ενώ Βιεϊρίνια-Μάτος συνεργάζονται ακόμη και στις στημένες μπάλες όπου ο ένας «γεμίζει» και ο άλλος σκοράρει. (Όλα αυτά βέβαια σε αγώνες με μικρομεσαίους αντιπάλους).

Το θέμα είναι ότι αυτό το δίδυμο στα πλάγια μπακ θα αλλάξει σύντομα, μια και ο Αζεβέδο ετοιμάζεται και σύντομα θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ώστε ο Βιεϊρίνια να ξαναπαίξει μπροστά. Αν χρειαστεί πάντως και αργότερα μέσα στη σεζόν, όλοι θα ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ με πλάγια μπακ Βιεϊρίνια και Μάτος, είναι πάρα πολύ καλός και αποτελεσματικός.

Διαβάστε ακόμη...