"Στα κρίσιμα παιχνίδια θα είμαστε έτοιμα..."

Από paok24: Στον απόηχο της νίκης του ΠΑΟΚ, ο Θάνος Τερζής μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 για την κατάσταση της ομάδας, την έλευση του Ρίτσι, τις αλλαγές αλλά και για τη "μάχη" του πρωταθληματος.
Πηγή: paok24.com
"Στα κρίσιμα παιχνίδια θα είμαστε έτοιμα..."


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Σε τι φάση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ τώρα;

Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην ομάδα. Νομίζω χρειάζονται. Πάντα ο ΠΑΟΚ κάνει αλλαγές τον Γενάρη και διορθωτικές κινήσεις. Είναι σωστό όποια ομάδα βλέπει ότι δεν πηγαίνει στο σωστό δρόμο να διορθώσει κάποια πράγματα. Ήρθε ο διαγώνιος που είναι αξίας. Περιμένουμε και έναν κεντρικό απ'ό ότι ακούγεται, για να είμαστε έτοιμοι στα κρίσιμα παιχνίδια.

Το έβλεπες και εσύ ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κάνει αυτές τις διορθωτικές κινήσεις;

Σε κάποια παιχνίδια δεν δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ακόμη και από την αρχή της χρονιάς που βγήκαμε εκτός League Cup. Υπήρχε και ο τραυματισμός του Χάρι Γκομεζ, που θα έπρεπε να τον περιμένουμε μέχρι τον Μάιο. Το σίγουρο είναι ότι μια ομάδα, γίνεται ομάδα και κερδίζει παιχνίδια όταν πλέον είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι και μπορούν να δουλέψουν όλοι μαζί. Αυτό πιστεύω γίνεται τώρα και χθες κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Το θέμα ήταν μόνο ο διαγώνιος;

Δε νομίζω ότι είναι μόνο ο διαγώνιος. Εγώ σαν πασαδόρος ξέρω ότι η θέση του διαγώνιου είναι πολύ σημαντική, γιατί λύνει και τα χέρια του πασαδόρου, είδαμε και πέρσι ότι ο Στάροβιτς βοήθησε πολύ πέρσι. Θεωρώ όμως ότι το σημαντικό είναι πως έχουμε πλήρες ρόστερ, ξέρουμε ότι και ο Ολυμπιακός έχει... πιο ομάδα από πέρσι, δεν βασίζεται μόνο στον Αγκάμεζ, όπως πέρσι. Θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες, γιατί είναι μια σειρά παιχνιδιών, αφού η ομάδα που έχει το πιο πλήρες ρόστερ θα πάρει και το πρωτάθλημα.

Τι άλλαξε με την έλευση του Ρίτσι;

Τον είχα και πριν αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ στην τεχνική. Δουλεύει ατομικά με πρωινές προπονήσεις και το απόγευμα δουλεύει την ομάδα με αρκετά καλό ρυθμό. Μας έχει πιέσει πολύ, αλλά θεωρώ ότι είναι η εποχή που πρέπει να το κάνει, γιατί τώρα που τελειώνει αυτή η περίοδος η μεταγραφική και ξέρουμε ότι αυτοί οι 14-15 παίκτες θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Τώρα θα μπορέσουμε να δουλέψουμε σωστά, ώστε να έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Ξεχνάμε την Ευρώπη;

Όχι, δεν ξεχνάμε την Ευρώπη. Σίγουρα το ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο Champions League, είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα έχασε κάποιες ευκαιρίες, όπως στην Φιλανδία και στο τελευταίο ματς που είχαμε προβάδισμα δύο σετ. Από εκεί και πέρα με τρεις ήττες είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Το σημαντικό ματς είναι στη Γερμανία, που αν χαθεί και αυτό, χάνουμε και μαθηματικά τις ελπίδες μας.

Θεωρώ όμως ότι αρέσουν σε όλα τα παιδιά αυτά τα παιχνίδια, ώστε να μπορεί να εδραιωθεί και στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει το ρόστερ του μέσα στη χρονιά;

Όταν μια ομάδα βλέπει ότι δεν αποδίδει το βόλεϊ που μπορεί, είναι λογικό να χρειάζονται κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα με αυτόν τον τρόπο.

Δεν είναι πάντα καλό και ωραίο ο πρωταθλητής να μην είναι πρώτος στην κανονική διάρκεια, αλλά θεωρώ ότι στα κρίσιμα παιχνίδια θα φανούμε έτοιμοι για να πάρουμε τους τίτλους.

Για το αν έκανε το σωστό ο ΠΑΟΚ με τον Γκόμεζ:

H συμπεριφορά της ομάδας στον Χάρι ήταν αρκετά καλή. Τον βοήθησε πολύ στην περίοδο του τραυματισμού του. Ήταν απόφαση του προπονητή, ώστε να μην τον περιμένει μέχρι τον Μάιο. Ήταν απόφαση καθαρά του προπονητή, να μην πάρουμε αυτό το ρίσκο, γιατί και η θέση του διαγώνιου είναι πολύ σημαντική.

Για εμένα θα έπρεπε να αλλάξει ο χαρακτήρα της ομάδας, για να μπορέσει να βοηθηθεί και ο Γκόμεζ, βέβαια η απόφαση του προπονητή ηταν να γίνει η αλλαγή και να έρθει ένας διαγώνιος με πλαμαρέ, γνωστός στον χώρο.

Θα είναι έκπληξη αν ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ δεν βρεθούν στον τελικό;

Σίγουρα ναι. Θεωρώ ότι αυτές οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τους τίτλους. Έχει 2-3 ομάδες που είναι από κάτω που έχουν καλές ομάδες, αλλά δεν μπορούν να χτυπήσουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε κάποια καλά παιχνίδια έτσι ώστε να δεθεί η ομάδα και να καταλαβουν και οι νέοι παίκτες τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο στο πλευρό του.

 

 

Διαβάστε ακόμη...