Κωδικός Κύπελλο...

Από novasports.gr: Τα του πρωταθλήματος μπορούν να περιμένουν καθώς σειρά παίρνει το Κύπελλο.
Πηγή: novasports.gr
Κωδικός Κύπελλο...

Ο ΠΑΟΚ έχει ως βασικό στόχο φέτος να υπερασπιστεί τα κεκτημένα και για να το κάνει πράξη θα πρέπει να περάσει από τη θετική έκπληξη του πρωταθλήματος, τον Ατρόμητο, μέσα από δυο αναμετρήσεις, με την πρώτη αύριο στις 21.45 στην Τούμπα και τη δεύτερη στο πρώτο δεκαήμερο Φλεβάρη στο Περιστέρι. Μέχρι τώρα όλα ήταν πολύ πιο εύκολα στον θεσμό. Τρεις νίκες στη φάση των ομίλων με πιο δυνατή ομάδα τον Λεβαδειακό, τον οποίο νίκησε ως γηπεδούχος στο άδειο Καυτανζόγλειο λόγω τιμωρίας αλλά και τον Αιγινιακό ως φιλοξενούμενος, τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά και πιο εύκολα όλων, στην επόμενη φάση τα Τρίκαλα εντός κι εκτός έδρας.

Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν. Ο Νταμίρ Κάναντι έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο, με αρχή και τέλος, που ξέρει ν' αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τα δεδομένα κάθε αγώνα, κάτι που το έχει αποδείξει πολλάκις ως τώρα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεν υψηλός αλλά το ματς διεξάγεται στην Τούμπα, εκεί όπου ο «Δικέφαλος» έχει μόνο νίκες ως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν. Απουσίες για τον Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπάρχουν, εν αντιθέσει με τους Περιστεριώτες που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Χατζηισαϊα, Γιαννούλη και Ουάρντα, βάσει της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στις δυο ομάδες κατά το δανεισμό τους. Και πάλι όμως, αυτό δεν καθιστά τη συγκεκριμένη ομάδα λιγότερο επικίνδυνη καθώς διαθέτει ένα ομοιογενές σύνολο που ξέρει πως να αλληλοκαλύπτει τα κενά του ώστε να μην επηρεάζουν τη γενικότερη εικόνα.

Για τον ΠΑΟΚ το θέμα είναι η διαδοχική ακολουθία σημαντικών όσο και δύσκολων αγώνων αφού ακολουθούν κατά σειρά οι εξορμήσεις σε Αγρίνιο και Ιωάννινα. Είναι δεδομένο πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές κομβικής σημασίας, όπως τέτοιοι είναι οι Μάτος, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, δύσκολα να μείνουν εκτός αρχικού σχήματος, αλλά ενδιαφέρον (θα) έχει κι η επιλογή του τερματοφύλακα. Ως τώρα, στο Κύπελλο τα πρόσωπα εναλλάσονταν με τον Σιαμπάνη να εμφανίζεται στον δεύτερο αγώνα με τα Τρίκαλα, ύστερα κι από το .... 1-5 του πρώτου αγώνα. Ναι μεν, δόθηκε αγώνας στο νεαρό τερματοφύλακα, σύμφωνα με όρο που υπάρχει και στο συμβόλαιό του, παράλληλα όμως καλύφθηκε και το ½ του σχετικού όρου της διοργανώτριας αρχής για την παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Το αν θα δειχτεί εκ νέου εμπιστοσύνη στον άκρως ταλαντούχο πορτιέρε ή θα πάρει την ευκαιρία του ο Ρέι ή θα παραμείνει ο Πασχαλάκης που από τη μέρα που μπήκε ως βασικός στην Ξάνθη δεν έχει δεχτεί τέρμα είναι κάτι άκρως ενδιαφέρον.

Για την άμυνα υπάρχει κι η επιλογή του Μαλεζά (σ.σ. αλλά και του Πούγγουρα), ενώ πολλές περισσότερες είναι οι λύσεις στα αμυντικά χαφ με απόλυτα ξεκούραστο δίδυμο αυτό των Κάνιας – Σακχόφ. Μεσοεπιθετικά αντίστοιχα, οι Μπίσεσβαρ, Λημνιός βρίσκονται στην ίδια κατάσταση αφού ο πρώτος δεν αγωνίστηκε καθόλου την Κυριακή ενώ ο δεύτερος μπήκε για σχεδόν ... δέκα πέντε λεπτά. Κι επιθετικά, πέραν του Πρίγιοβιτς, ο Κουλούρης αλλά κι ο Μυστακίδης, που είχε μείνει εκτός αποστολής με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ακόμη κι αυτοί που δε θα ξεκινήσουν, θα μπορούν να συνδράμουν από τον πάγκο ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Το βασικότερο όλων είναι η νοοτροπία, η συγκέντρωση κι η αποφασιστικότητα. Ο Ατρόμητος θα ψάξει σίγουρα το γκολ εν όψει του δεύτερου αγώνα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα θέλει το γρήγορο γκολ για να βάλει τους δικούς του όρους στην αναμέτρηση. Αναμένεται ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο από τις πρωταγωνίστριες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος σε ... καιρικές συνθήκες δύσκολες. Ιδωμεν ... Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ....

Διαβάστε ακόμη...