Στις... καταδύσεις πάντως, τον πρωταθλητή τον ξέρουμε

Από sdna.gr: Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα κι ας παλεύουν κάμποσες δυνάμεις για το αντίθετο. Διότι όσο αμφίρροπο κι αν είναι το πρωτάθλημα κι όσο αμφίβολη κι αν μοιάζει η κατάληξή του με αρκετά νέα δεδομένα, υπάρχουν και μερικές σταθερές, που δε "χαλάνε" ποτέ:
Πηγή: sdna.gr
Στις... καταδύσεις πάντως, τον πρωταθλητή τον ξέρουμε

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να πατά όλο και πιο γερά, όλο και πιο σταθερά στα πόδια του, να βελτιώνεται εντός γηπέδου και να διανύει την καλύτερη φάση του στη σεζόν. Είναι στο δεύτερο τρίτο του πρωταθλήματος, ο καλύτερος και πιο άνετος των διεκδικητών.

Η ΑΕΚ μοιάζει για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά να παρακολουθεί κάπως αμήχανη να βάλλεται σοβαρά το φρόνημά της – το προνομιακό της πεδίο, η ειδοποιός διαφορά της και η αντίδρασή της ενόψει βεβαρημένου προγράμματος, είναι ερωτηματικό.

Ο Κώστας Φορτούνης παρά το ταλέντο και το χάρισμά που διαθέτει, όντας ένας από τους πιο προικισμένους χαφ της γενιάς του, παραμένει ο ελεεινότερος και πλέον ξεδιάντροπος βουτηχτής της λίγκας. Αυτή ας πούμε, είναι μια σταθερά: ξέρουμε των πρωταθλητή στις καταδύσεις...

Υπάρχουν διαθέσιμες "ζωντανές" πατερίτσες για όποτε βρεθεί να κουτσαίνει ο Ολυμπιακός. Μας το θύμισε κι απόψε το Καραϊσκάκης. Βλέπετε, όση καθαριότητα και να πέσει σε ένα βρώμικο κτήριο, οι σωληνώσεις και οι αποχετεύσεις, ζέχνουν για καιρό. Κι αυτή είναι μια σταθερά...

Τι να τους κάνετε κύριοι του Ολυμπιακού τους ξένους διαιτητές, όταν η Ημαθία βγάζει τέτοιες... κοσμοπολίτικες σφυρίχτρες, σαν τον Καραντώνη; Και τέλος πάντων πόσοι ακόμα διαθέσιμοι να "ξεγελαστούν" από πιρουέτες Φορτούνη λέτε να υπάρξουν, μετά την βαριά τιμωρία (εικάζω και ελπίζω) και αυτού του... λάθους;

Καταλαβαίνουμε όλοι τι θα πει "γνωρίζουν στον Πειραιά από πρωταθλητισμό". Αλλά θα πρέπει και κείνοι να εμπεδώσουν, πως όσο και να νοσταλγούν άλλες εποχές, θα εκπαιδευτούν στις καινούριες: κανένα λάθος διαιτητή ατιμώρητο, ασχέτως υπέρ ή εναντίον τίνος συμβαίνει.

Άλλωστε, παρόλα όσα μπορεί ακόμα να ελλοχεύουν στις κακοτοπιές, θα πρέπει οι κλόουν, οι σαλτιμπάγκοι και οι καμικάζι τους, να τα κάνουν και στην Τούμπα. Διότι όσο κυλούν οι αγωνιστικές, τόσο βαραίνει ο φετινός της ρόλος. Σε μια γεμάτη Τούμπα, όσο εντυπωσιακά και να βουτήξει ή να πέσει σαν μετά από πυροβολισμό ο Φορτούνης, δύσκολο να βρεθεί πρόθυμος αμνός να... αυτοθυσιαστεί για το μεγαλείο του Θρύλου...

Σφίγγουν τα γάλατα κύριοι. Δυσκολεύει το πρόγραμμα, πιέζουν οι διοργανώσεις, στενεύουν τα περιθώρια, μειώνονται τα θύματα, περιορίζονται οι ευκαιρίες σας. Ό,τι και να κελαηδάει ο Σάββας, όσο νερό και να πετά πέφτοντας από τον ψηλό βατήρα ο Φορτούνης, όσοι Καραντώνηδες κι αν παραφυλάνε πίσω από τους θάμνους, είναι δώδεκα παιχνίδια ακόμα.

Που δεν αρκεί πια να αποδειχθείτε απλώς...μάγκες Πειραιώτες και Πασαλιμανιώτες.

Πρέπει και να περνάει η μαγκιά σας και να μην είναι μικρότερη από άλλων...

Υ.Γ. Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς με ένα συλλαλητήριο, δε μπορεί να ορίζεται κάτι ως "ΜΜΕ" και να αγνοεί το μόνο σημείο της χώρας που βράζει ο τόπος. Ντροπή σε όλους.

Νίκος Τζαντζαράς

Διαβάστε ακόμη...