Το αίτημα για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και η άρνηση Περέιρα

Από soccerplus.gr: Όπως αναφέρει η εφημερίδα Documendo ο Ολυμπιακός κατέθεσε με επιστολή του αίτημα στη FIFA για ορισμό διαιτητών από το εξωτερικό στα προσεχή ντέρμπι της Super League.
Πηγή: soccerplus.gr
Το αίτημα για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και η άρνηση Περέιρα

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Πειραιώτες εκφράζουν τη δυσπιστία τους προς τους Έλληνες διαιτητές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο αίτημα των ερυθρόλευκων δύσκολα θα γίνει δεκτό από τους ιθύνοντες της FIFA.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της αλλαγής στάσης της ΠΑΕ ΟΣΦΠ σε σχέση με τη διαιτησία. Ειδικότερα από τότε που άλλαξε η διοίκηση στην ΕΠΟ, ο ΟΣΦΠ, που μέχρι τότε όχι μόνο δεν διαμαρτυρόταν για τη διαιτησία, αλλά καταφερόταν εναντίον όσον εξέφραζαν τα παράπονά τους (π.χ. Παναθηναϊκό), έκανε στροφή 180 μοιρών.

Μάλιστα, παρόμοια αιτήματα για την έλευση ξένων διαιτητών σε ντέρμπι είχε διατυπώσει κατ' επανάληψη παλαιότερα και ο Παναθηναϊκός, αλλά απορρίπτονταν χωρίς δεύτερη σκέψη από τις προηγούμενες -αρεστές στη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ- διοικήσεις της ΕΠΟ.

Έχουν προηγηθεί οι κατά συρροήν δηλώσεις του αντιπροέδρου του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη, έχουν ήδη γίνει συναντήσεις με τους Γραμμένο, Βασάλο, Περέιρα, για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια και η ενόχληση της διοίκησής του.

Επιπρόσθετα ο Ολυμπιακός έχει στείλει από την έναρξη του πρωταθλήματος πάνω από μία φορά καταγγελίες στη FIFA και στην UEFA διαμαρτυρόμενος ακόμα και για κίτρινες κάρτες που έχουν δει οι ποδοσφαιριστές του και κατηγορώντας τον Περέιρα ότι δεν παίρνει μέτρα για να βελτιώσει τη διαιτησία.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ με αφορμή τη διαιτησία στον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε «Δηλαδή τι θέλουν; Να πάμε στη FIFA, να πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, να εξοργιστεί μέχρι και ο τελευταίος ήρεμος φίλαθλος;».

Το αίτημα για ορισμό ξένων διαιτητών έχει ξανατεθεί από τον ΟΣΦΠ, αλλά όπως έχει εκδηλωθεί σε ανύποπτο διάστημα, η θέση του διορισμένου από τη FIFA στην ΚΕΔ, Περέιρα, είναι αρνητική.

Διαβάστε ακόμη...