Η μάχη ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ μετράει πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα με 16-0 γκολ, είναι αήττητος μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου (σε 10 αγώνες έχει 9 νίκες και μια ισοπαλία μαζί με τα παιχνίδια του Κυπέλλου) και έχει μαζέψει 19 από τους 21 δυνατούς βαθμούς στα επτά τελευταία ματς σε αυτό το διάστημα στη Super League (στραβοπάτησε μόνο στο 2-2 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη), με 21-3 γκολ.
Πηγή: inpaok.com
Η μάχη ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στο πρωτάθλημα μετά την ήττα με 0-1 από τον Ατρόμητο στις 23/10/2017 και έχει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 9 παιχνίδια της στη Super League. Συνολικά τους τελευταίους τρεις μήνες είναι αήττητη σε 16 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη) έχοντας 11 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός τρέχει το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της σεζόν μετρώντας 8 συνεχόμενες νίκες στη Super League μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 1-0 στις 28/10/2017. Οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο ήττες στην Ευρώπη μετά την ήττα από τους «πράσινους», αλλά εντός ελληνικών συνόρων είναι αήττητοι σε 11 σερί ματς (μαζί με το Κύπελλο), έχοντας 10 νίκες και 1 ισοπαλία (1-1 με τον Κισσαμικό στην Κρήτη στο Κύπελλο).

Είναι ξεκάθαρο ότι οι τρεις ομάδες πάνε τρένο στην Ελλάδα (και λογικά έτσι θα συνεχίσουν). Ωστόσο μια μόνο μπορεί να πάρει τον τίτλο. Όποια κάνει τις λιγότερες γκέλες.

Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει και τα δυο ντέρμπι (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ) στην Τούμπα στον β’ γύρο. Το μειονέκτημα του Δικέφαλου είναι ότι σε αυτά χρειάζεται νίκη και μόνο νίκη, ενώ οι άλλοι ίσως βολεύονται και με ισοπαλίες (θα ευνοούνται σε πιθανές ισοβαθμίες καθώς είχαν κερδίσει τα ματς του πρώτου γύρου στις έδρες τους). Αλλά και αυτό θα φανεί στις απώλειες που θα έχει κάθε ομάδα μέχρι τότε…

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Ο ΠΑΟΚ φέτος μετράει 8Χ8 νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα, έχοντας 22-2 γκολ σε αυτά. Συνολικά εντός έδρας (έχει παίξει και ένα ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο) μετράει 12Χ12 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με 31-5 τέρματα. Ο Δικέφαλος κυνηγάει για πρώτη φορά στην ιστορία του το απόλυτο στις νίκες εντός έδρας, το οποίο μπορεί να του φέρει και τον τίτλο!

ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ

Προφανώς όμως για να φτάσει ο ΠΑΟΚ ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα χρειαστεί κι άλλες εκτός έδρας νίκες. Ο Δικέφαλος παρότι μετράει τρία σερί διπλά (0-3 με Ξάνθη, 0-1 με Πλατανιά και 0-3 με Κέρκυρα) έχει μόλις 3 νίκες μακριά από την Τούμπα σε εννιά εξόδους στη Super League και στα έξι εκτός έδρας ματς που του μένουν θα παλέψει για να πετύχει άλλες 6Χ6 νίκες (απέναντι σε Παναιτωλικό, Γιάννινα, Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό).

Διαβάστε ακόμη...