Τρεις μέρες παραπάνω

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ δεν χειρίστηκε λανθασμένα την υπόθεση Μολέντο αλλά επέμεινε περισσότερο από όσο χρειαζόταν. 
Πηγή: sdna.gr
Τρεις μέρες παραπάνω

Τώρα που η υπόθεση Μολέντο έκλεισε για τον ΠΑΟΚ, είναι προφανές ότι η κατάληξη συνιστά επικοινωνιακή ήττα. Από τις διάφορες ήττες που μπορεί να υποστεί μια ομάδα στη σεζόν, οι επικοινωνιακές αποτελούν τις πλέον ανώδυνες. Αν ο «Δικέφαλος» έχει έτοιμη αξιόπιστη εναλλακτική, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αν δεν έχει κάνει τη σχετική προεργασία όμως, προκειμένου να προσθέσει γρήγορα έναν ικανό στόπερ στο ρόστερ του (εφόσον, προφανώς αυτή είναι η επιθυμία του Λουτσέσκου), τότε η ήττα δεν είναι μονάχα επικοινωνιακή αλλά και ουσιαστική. Μένει να αποδειχθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προσωπικά θα διαφωνήσω με το «λιντσάρισμα» του Μίχελ. Ασφαλώς και έγιναν λάθη στην διαχείριση της υπόθεσης. Βασικότερο, η δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος, προτού ερωτηθεί ο ποδοσφαιριστής για την δική του επιθυμία. Και δεύτερο, ότι το πράγμα τράβηξε περισσότερο από όσο έπρεπε. Ο Μίχελ όφειλε να αντιληφθεί την διστακτικότητα του παίκτη να έρθει Τούμπα . Και καθώς γάμος με το στανιό δεν γίνεται, να εγκαταλείψει την προσπάθεια εγκαίρως και με το κεφάλι ψηλά. Τρεις μέρες λιγότερες να είχε κρατήσει το σίριαλ, πολλά πράγματα θα ήταν αλλιώς, σε επίπεδο εντυπώσεων.

Αντιθέτως, δεν θεωρώ λάθος ότι ο ΠΑΟΚ προσέγγισε πρώτα τον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία τον Μολέντο. Ναι, πιθανότατα έπαιξε ρόλο η συγκεκριμένη «αντιστροφή» στο τελικό ναυάγιο. Και ναι, δεν είναι αυτή η συνήθης πρακτική. Πλην όμως, εδώ δεν μιλάμε και για μια συνηθισμένη μεταγραφή.

Ο ΠΑΟΚ που έχει βρεθεί στο παρελθόν στη θέση του Παναθηναϊκού και είδε πολλάκις τους μεγάλους του κέντρου να τον λεηλατούν αδίστακτα , θα ήταν ανακόλουθος στην ιστορία του αν γινόταν ο ίδιος εκμεταλλευτής. Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ευθαρσώς ότι ο ΠΑΟΚ δεν επρόκειτο να «κλέψει» παίκτη από τον ΠΑΟ. Μονάχα να αγοράσει. Και δεν παρέκκλινε χιλιοστό από τη συγκεκριμένη θέση. Ακόμα και οι Παναθηναϊκοί που από πέρυσι μισούν τον ΠΑΟΚ , αναίτια και με μπερδεμένα μυαλά από την προπαγάνδα Αλαφούζου, δεν μπορούν παρά να παραδεχθούν ότι εν προκειμένω ο Ιβάν φέρθηκε άψογα.

Κινούμενος, λοιπόν, σχεδόν με αφέλεια, ο «Δικέφαλος» επέλεξε να συμφωνήσει αρχικά με τον Παναθηναϊκό, για να αποδείξει εμπράκτως ότι δεν έχει πρόθεση να επηρεάσει τον ποδοσφαιριστή. Και αυτό του κόστισε. Αλλά είναι ένα κόστος με σημαντικά παράπλευρα οφέλη. Διότι ο Σαββίδης με τη στάση του και τις εντολές του, επιβεβαίωσε ότι για αυτόν, όπως και για χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες δεν έχει σημασία ο ΠΑΟΚ να μεγαλώσει με κάθε τρόπο. Έχει σημασία , καθώς μεγαλώνει, να μείνει πιστός στις αρχές του.

Ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και εμπρός, λοιπόν, ορισμένα πράγματα εγγράφονται και λειτουργούν μελλοντικά ως παρακαταθήκες. Για αυτό και ο ΠΑΟΚ από την υπόθεση Μολέντο δεν βγαίνει χαμένος, παρά μονάχα επικοινωνιακά. Ηθικά είναι κερδισμένος. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις τι μετρά περισσότερο.

Κώστας Κεφαλογιάννης

Διαβάστε ακόμη...