ΕΠΟ και Πολιτεία προχωράνε το θέμα του VAR

Από gazzetta.gr: Η συνάντηση το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο του Νίκου Παππά για το θέμα του VAR θα δρομολογήσει τις επόμενες εξελίξεις. Παρόντες εκτός από Παππά και οι Βασιλειάδης και Γραμμένος.
Πηγή: gazzetta.gr
ΕΠΟ και Πολιτεία προχωράνε το θέμα του VAR

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα γίνει την Πέμπτη (σ.σ. πιθανότατα στις 11 το πρωί) η συνάντηση των κ.κ. Γραμμένου και Βασιλειάδη κυρίως για το VAR. Παρών φυσικά και ο Υπουργός Νίκος Παππάς.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα διευκρινίσει σε τι στάδιο είναι η μελέτη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι δύο Υπουργοί θα δουν πως και πότε ποτέ να τεθεί σε εφαρμογή. Βασικό μέλημα πάντως είναι να μπει σε εφαρμογή πιλοτικά έστω μία φορά φέτος στο πρωτάθλημα, προκειμένου του χρόνου να μπορέσει να δουλέψει κανονικά. Το κόστος βέβαια είναι μεγάλο.

Έχουμε γράψει ξανά πως το VAR κοστίζει 5.000 ευρώ ανά αγώνα. Δουλεύει με ένα άτομο που θα βλέπει συνέχεια τον αγώνα και δύο που θα βλέπουν μαζί τις φάσεις. Τρεις έξτρα διαιτητές που κοστολογούνται με 1.800 ευρώ και που μαζί με τα μεταφορικά τους φτάνουν τις 2.500 ευρώ και ίσως και παραπάνω. Με αυτά και με αυτά εφόσον υπάρχει VAR τα έξοδα διαιτησίας ανά ματς θα πηγαίνουν στις 10.000 ευρώ. Η τοποθέτηση του VAR θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τη NOVA ή όποιο άλλο κανάλι έχει μετά τα δικαιώματα του πρωταθλήματος και φυσικά έχει μεγάλο κόστος και για να μπει στα γήπεδα, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν καν τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο. Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...