ΠΑΟΚ... Made in Brazil

Από metrosport.gr : H... «φαβέλα» του φετινού ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
ΠΑΟΚ... Made in Brazil

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι η ομοιογένεια μεταξύ των παικτών μίας ομάδας. Φέτος ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται αρκετά συμπαγής, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο ο βασικός κορμός που είχε δημιουργηθεί από πέρυσι, αλλά και η παρουσία πολλών ποδοσφαιριστών με κοινές ρίζες ή γλώσσα ομιλίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι φέτος στο Δικέφαλο έχει σχηματιστεί μία Πορτογαλόφωνη «παροικία» η οποία αριθμεί συνολικά 6+1 ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα οι Αζεβέδο, Μάτος και Μαουρίσιο κατάγονται από τη Βραζιλία οπότε είναι λογικό να ομιλούν τα Πορτογαλικά. Οι άλλοι 3 ποδοσφαιριστές που έχουν σαν μητρική τους τη συγκεκριμένη Λατινογενή γλώσσα είναι ο Βιεϊρίνια που ούτως ή άλλως κατάγεται από την Πορτογαλία, ο Βαρέλα με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι όπου και εκεί μιλάνε την ρομανική γλώσσα και φυσικά ο Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος είναι γεννημένος στην Αγκόλα που αποτελεί αποικία της Πορτογαλίας.

Σε αυτό το γκρουπ ποδοσφαιριστών θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ο Δημήτρης Λημνιός, ο οποίος είναι κατά το ήμισυ «Λατίνος». Συγκεκριμένα ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι μισός Έλληνας και μισός Βραζιλιάνος, καθώς η μητέρα του κατάγεται από τη χώρα του καφέ.

Αυτή η παροικία αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο, με την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Ροντρίγκο Μολέντο, αφού όπως είναι γνωστό, ο νυν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κατάγεται από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην ομοιογένεια που παρουσιάζει ο φετινός ΠΑΟΚ, αφού οι σχέσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές κρίνονται ως άριστες, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η εύκολη συνεννόηση που εμφανίζει η ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...