«Έτσι δουλεύει ο νέος ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ και τη δουλειά που γίνεται από τον Ηλία Παπαθεοδώρου.
Πηγή: sdna.gr
«Έτσι δουλεύει ο νέος ΠΑΟΚ»

Ο βοηθός του Έλληνα προπονητή και μέλος του προπονητικού τιμ του «Δικεφάλου», Κώστας Χαραλαμπίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 και μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα μπασκετική κουβέντα σχολίασε τη χτεσινή επικράτηση, αλλά και τη διαφορετική χρονιά στην οποία οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους και να δικαιωθούν για τη σκληρή δουλειά που κάνουν εδώ και μήνες.

Αναλυτικά:

Για την απάντηση του ΠΑΟΚ και κόντρα στη Σαλόν: Έχουμε αυτοματοποιήσει κάποια πράγματα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε τι από τον αντίπαλο. Ο κόουτς είναι ευπροσάρμοστος και διαβάζει τον αντίπαλο και τι πρέπει να εφαρμόσουμε. Με την ποιότητα που έχουμε στους παίκτες, αυτό πιστώνεται στη λειτουργία της ομάδας, το πόσο εύκολα ή δύσκολα προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και τις ξεπερνάμε.

Για το επίπεδο του ρόστερ: Νομίζω ότι επειδή μιλάω πολύ για τα χαρακτηριστικά των παικτών είναι τέτοια για να αλληλοσυμπληρώνονται. Μπορεί να παίρνουμε συγκεκριμένα πράγματα από συγκεκριμένους παίκτες. Όλα αυτά είναι σε δεύτερη μοίρα η πρώτη είναι το πάθος η προσείλωση κι η ένταση που δείχνουν τα παιδιά το τελευταίο δίμηνο. Αυτό είναι προαπαιτούμενο για όλα. Το πώς παλεύουμε για κάθε μπάλα κι είμαστε εκεί συνεπείς και με σύνεση, πιστεύω ότι πρώτα είναι όλα αυτά και μετά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι λεπτομέρειες του αγώνα.

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: Στην Ευρώπη έπρεπε να κάνουμε μεγάλες νίκες, ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα στον δεύτερο γύρο. Φαίνεται ότι στη Βέντσπιλς θα κριθούν όλα, αλλά έχουμε ως τότε παιχνίδια. Στη συγκυρία που είμαστε αγωνιστικά δεν πιστεύω ότι φοβόμαστε κάτι, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε στο τέλος.

Για την προσαρμογή του Τζάκσον: Από τον Τζάκσον είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι για την ενσωμάτωση του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο χτες δεν αγωνίστηκε, αλλά το παιδί είναι εκεί όποτε μπαίνει. Είναι ένα εργαλείο για την επίθεση μας και μπορεί σε κάθε συνθήκη να βοηθήσει. Όλα τα παιδιά έχουν ρόλο, τον κατανόησαν, τον αποδέχτηκαν και λειτουργούν με αυτό.

Για την αγωνιστική συνέχεια: Έχουμε τρία συνεχόμενα εκτός ξεκινώντας από τη Λάρισα. Είμαστε ομάδα που δεν μπορούμε να μην είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα. Είναι οι απαιτήσεις των ω αγώνων και του κόουτς τέτοιες. Πρέπει να πάμε με ένα πλάνο. Αποδείχτηκε ότι όταν ξεφεύγουμε από το πλάνο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Πρέπει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, ζούμε με αυτές. Θα είμαστε όπως πρέπει και στη συνέχεια κόντρα στα προβλήματα να συνεχίσουμε το καλό σερί μας.

Για τη μεταβατική περίοδο από την επιλογή αλλαγής προπονητή το περασμένο καλοκαίρι: Θεωρώ ότι κάποιοι βιάστηκαν να κρίνουν τι θέλει να κάνει το κλαμπ με φόντο το μέλλον. Όπως ζω την ομάδα και λειτουργούμε καθημερινά θεωρούσα απίθανο να βγει η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την προετοιμασία. Υπήρξαν κραδασμοί, ήττες, αλλά στο τέλος πίστη και στήριξη στα παιδιά, σε όλους μέσα στο κλαμπ και πιστεύω ότι αυτό φαίνεται και παραέξω. Η ομάδα βγάζει μία υγεία αγωνιστική και εξωαγωνιστική.

Για το αν θα πάει στο παιχνίδι των παλαιμάχων: Αν πάει ο Γιαννούλης στον αγώνα των παλαιμάχων, αναγκαστικά θα πρέπει να πάω κι εγώ... Θα πρέπει ο Γιαννούλης να αποδείξει ότι συνεχίζει να είναι ο καλύτερος ψηλός στο All Star Game (σ.σ. γέλια).

Διαβάστε ακόμη...