“Επικίνδυνη ομάδα η Σαλόν”

Από basketa.gr: O ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για έναν ακόμη “τελικό” στο Basketball Champions League. Υποδέχεται την γαλλική Σαλόν και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Πηγή: basketa.gr
“Επικίνδυνη ομάδα η Σαλόν”

Στη σημερινή Media Day ο Θοδωρής Ζάρας μίλησε για την γαλλική ομάδα και όχι μόνο.

“Είναι μία καλή και επικίνδυνη ομάδα. Έχει δέκα παίκτες έμπειρους. Θέλουμε τη νίκη, γιατί αν τα καταφέρουμε θα έχουμε πολλές ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Είναι μία ομάδα που δεν έχει χαρακτηριστικά γαλλικής ομάδας, παίζει σετ παιχνίδι και έχει έμπειρους παίκτες. Θα πρέπει να περιορίσουμε τους περιφερειακούς της. Είναι καλοί δημιουργοί και εκτελεστές. Επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε το ριμπάουντ και να είμαστε πιεστικοί στην άμυνα, να τρέξουμε το γήπεδο για να πετύχουμε εύκολους πόντους. Είναι καλή ομάδα. Δεν ξεκίνησαν καλά στο πρωτάθλημα, όμως θα αντιδράσουν όπως όλες οι ομάδες. Το κάνουν αυτό στο γαλλικό πρωτάθλημα, εμείς θα πρέπει να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν”.

Όσο για το τι έχει αλλάξει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τις αρχές της σεζόν… “Ανεβάσαμε την ένταση στην άμυνα, βρήκαμε καλύτερη χημεία, ρυθμό, κάναμε σωστές κινήσεις μεταγραφικά. Δουλεύουμε σκληρά και φαίνεται στα αποτελέσματα. Η άμυνα είναι το Α και το Ω, αν παίξεις καλή άμυνα, κερδίζεις μπάλες, κάνει λάθος ο αντίπαλος και βάζεις εύκολα καλάθια. Ακόμα και ο Πανιώνιος που έχει μία νίκη στο πρωτάθλημα, είναι πολύ καλή επιθετικά ομάδα. Εμείς με την άμυνά μας τους περιορίσαμε, αυτό θα κάνουμε και αύριο για να πάρουμε τη νίκη”.

Ο Ζάρας ρωτήθηκε και για τις συνεχόμενες νίκες του ΠΑΟΚ: “Όλες οι ομάδες περνάνε κρίσεις μέσα στη χρονιά, αυτό συμβαίνει παντού. Ταλαιπωρηθήκαμε στο ξεκίνημα, αλλά το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις παραπάνω πράγματα στο γήπεδο. Έχουμε νεαρά παιδιά, αλλά και εμείς οι πιο ξέρουμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις. Γίναμε μια γροθιά και μέχρι στιγμής δικαιωθήκαμε. Πάντως δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε είναι δύσκολη η συνέχεια και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα”.

Μία από αυτές τις νίκες ήταν και επί του Ολυμπιακού για την οποία ρωτήθηκε ο Έλληνας γκαρντ: “Ήταν μεγάλη νίκη! Ήμασταν καταπληκτικοί. Κάναμε 100% σωστά όσα είχαμε πει να κάνουμε και γι αυτό ελέγχαμε το παιχνίδι στα 40′ του. Είναι νίκη οδηγός αλλά δεν είναι εύκολο να το κάνεις πάντα αυτό”.

Και στο τέλος ρωτήθηκε και για την προσθήκη των Τζάκσον – Γκος: “Ο Τζάκσον είναι ένα πολύ καλό παιδί, προσαρμόστηκε γρήγορα, έμαθε αυτά που θέλουνε από αυτόν οι προπονητές. Είναι μαχητής, παλεύει σε κάθε φάση και δίνει σιγουριά στην ομάδα. Ο Γκος τι να πω δείτε το DVD του Ολυμπιακού και θα καταλάβετε”.

Διαβάστε ακόμη...