1000 και...1 εκτός έδρας γκολ στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ! (vids)

Απο sdna.gr : Το εκπληκτικό γκολ του Τζάλμα Κάμπος στην Κέρκυρα ήταν το Νο 1000 του ΠΑΟΚ σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες της ιστορίας του. Το SDNA θυμάται μια διαδρομή 59 χρόνων...
Πηγή: sdna.gr
1000 και...1 εκτός έδρας γκολ στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ! (vids)

Γκολ. Η ουσία του ποδοσφαίρου. Ο στόχος κάθε ομάδας, κάθε ποδοσφαιριστή. Γκολ. μια λέξη, με τόσα συναισθήματα. Χαρά, ανακούφιση, ξέσπασμα, πανηγυρισμοί και πολλά άλλα ακόμα. Ένα τέτοιο και ίσως από τα πιο ιστορικά της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ ήταν αυτό που πέτυχε ο Τζάλμα Κάμπος, στην Κέρκυρα, το γκολ Νο...1000 για τον Δικέφαλο του Βορρά σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Πριν το χθεσινό παιχνίδι στο νησί των "Φαιάκων", ο ΠΑΟΚ μετρούσε συνολικά 998 γκολ σε 932 παιχνίδια. Η ευκαιρία για ένα ιστορικό ρεκόρ μεγάλη και ο Τζάλμα Κάμπος, την εκμεταλλεύτηκε. Αρχικά, ο Μάτος, έστρωσε τον δρόμο για το τρίποντο, αλλά και τα 1000 γκολ, με την φοβερή έμπνευση και εκτέλεση του Αγκολέζου, να υπογράφουν αυτό το ρεκόρ.

Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Πέλκας, θα ήταν αυτός που θα "υπέγραφε" το 3-0, βάζοντας το 1000+1 γκολ του Δικεφάλου, στο ελληνικό πρωτάθλημα, από τη σεζόν 1959-1960, όταν και δημιουργήθηκε η Α' Εθνική, με τη μορφή που γνωρίζουμε και έχει το πρωτάθλημα μέχρι και σήμερα.

Η ιστορία είναι αυτή που πάντα δίνει ερέθισμα για λίγη αναζήτηση και για να βρει κανείς το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι, πρέπει να γυρίσει τον χρόνο, πολύ πίσω και πιο συγκεκριμένα στο 1959. 59 χρόνια πριν στις 1 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Χαβανίδης, ήταν αυτός που πετύχαινε το γκολ Νο1 για τον ΠΑΟΚ (σ.σ. σε εκτός έδρας παιχνίδια) και μάλιστα σε παιχνίδι κόντρα στον Άρη.

Από τότε, τα χρόνια πέρασαν, τα γκολ, προσθέτονταν το ένα μετά το άλλο, μέχρι να φτάσουμε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1991, όταν ο Γιώργος Σκαρτάδος, ήταν αυτός που είχε σκοράρει το γκολ Νο500 της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό (1-1 το τελικό αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα).

 Μπαίνοντας στην εποχή του... 2000, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν αυτός που στις 18 Σεπτεμβρίου του 2011, είχε σκοράρει το γκολ Νο900 για τον ΠΑΟΚ, στη Ν. Σμύρνη, στην νίκη της ομάδας του με 2-1.

Τα γκολ εκείνου του αγώνα:

Επτά χρόνια και τέσσερις μήνες μετά, ο Τζάλμα Κάμπος, έμελλε να είναι αυτός που θα πετύχει ένα συμβολικό γκολ για την ιστορία των "ασπρόμαυρων"...\

Δοθείσης ευκαιρίας ας δούμε συνολικά τους έξι πρώτους σκόρερ της ιστορίας του ΠΑΟΚ στο εγχώριο πρωτάθλημα...

Αναλυτικά:

ΟνοματεπώνυμοΓΚΟΛ1. Σταύρος Σαράφης1362. Γιώργος Κούδας1343. Δημήτρης Σαλπιγγίδης904. Γιώργος Σκαρτάδος835. Γιώργος Κωστίκος806. Στέφανος Aθανασιάδης71

 

Διαβάστε ακόμη...