Λέο, είσαι σίγουρα αμυντικός;

Από thessports.gr: Τον Μάιο του 2016, ο Λούμπος Μίχελ κατάφερε και τον έφερε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει την υπογραφή του, καταφέρνοντας να τον πάρει ως ελεύθερο από την Ντνίπρο, που είχε αρχίσει να μαστίζεται από μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Πηγή: thessports.gr
Λέο, είσαι σίγουρα αμυντικός;

Τότε κανείς, ίσως, δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι στον ΠΑΟΚ μόλις είχε κλείσει ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ της σύγχρονης ιστορίας του, αν όχι ο καλύτερος!

Ο Λέο Μάτος έχει κλέψει την παράσταση σ΄ αυτό τον ενάμιση χρόνο, που είναι στην Τούμπα.

Είναι ένας δεξιός μπακ, που βάζει γκολ, πολλά γκολ, προσφέρει γκολ, πολλά γκολ στους συμπαίκτες του.

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος έφτασε φέτος τα 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (4 στο πρωτάθλημα, 1 στην Ευρώπη, 2 στο κύπελλο), ενώ έχει και 5 ασίστ! Κι όλα αυτά, για έναν δεξιό μπακ σε μισή σεζόν!

Πέρσι, που έπαιξε ολόκληρη της σεζόν, ο Λέο Μάτος είχε 8 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Συνολικά, αυτό τον ενάμιση χρόνο, ο Βραζιλιάνος σε συνολικά 70 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έχει απολογισμό 15 γκολ και 9 ασίστ!!!

Εντυπωσιακός απολογισμός για έναν δεξιό μπακ!

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο Λέο Μάτος έγινε δεξιός μπακ γιατί... έτσι έπρεπε.

Όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι, του αρέσει να παίξει στην επίθεση, αλλά επειδή δεν γίνεται να παίζουν όλοι στην επίθεση και κάποιοι πρέπει να παίζουν και στην άμυνα, ήταν στους... άτυχους, που έγιναν αμυντικοί στην πορεία του χρόνου.

Στην Ουκρανία, όπου πήγε αρχικά στην Τσερνομόρετς, ο Μάτος έπαιζε δεξί χαφ, αλλά και κεντρικός χαφ σε κάποια παιχνίδια.

Όταν πήγε στη Μέταλιστ, εξ ανάγκης έγινε για λίγο αριστερός μπακ και τελικά έμεινε μόνιμα σ΄ αυτή τη θέση. Αργότερα, έπαιξε και δεξί μπακ και ως τέτοιον τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...