2η κορυφαία επίδοση τριπόντων στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Από esake.gr: Τα τρίποντα απλοποίησαν το έργο του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο Βίκος Cola.
Πηγή: esake.gr
2η κορυφαία επίδοση τριπόντων στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκοντας 14 φορές τον στόχο πίσω από τα 6,75, σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοση της ιστορία του στη Stoiximan.gr Basket League. Η κορυφαία είναι εκείνη της 9ης Μαίου 2015 όταν έβαλε 15 τρίποντα κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ σημείωσε την καλύτερη επίδοση μιας περιόδου του φετινού πρωταθλήματος και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση ενός ημιχρόνου. Είχε 36 πόντους στη δεύτερη περίοδο ξεπερνώντας τις επιδόσεις του Ολυμπιακού που είχε 34 στην 3η περίοδο του παιχνιδιού του με τον Κόροιβο και της ΑΕΚ στην 1η περίοδο του παιχνιδιού της με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σημειώνοντας 58 πόντους στο πρώτο ημίχρονο ισοφάρισε την καλύτερη σχετική επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League. Την ίδια είχε η ΑΕΚ κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο επίσης στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και την καλύτερη επίδοση ευστοχίας στις βολές του φετινού πρωταθλήματος έχοντας ακριβώς την ίδια με εκείνη το Ρέθυμνο Cretan Kings στο παιχνίδι της με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο (20/22).

Ρεκόρ καριέρας ο Χρυσικόπουλος

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν η «αιχμή του δόρατος» του ΠΑΟΚ στη δεύτερη περίοδο όταν και κυριάρχησες ολοκληρωτικά. Τελικά σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 21 πόντους, βελτιώνοντας κατά έναν πόντο την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του. Είχε από 20 στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Απόλλωνα και την Κύμη στο περσινό πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Κερκυραίος ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση τριπόντων της Stoiximan.gr Basket League έχοντας 4/4 όπως ο Φαγιέ στο παιχνίδι του Προμηθέα με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και ο Παπαπέτρου στο ματς του Ολυμπιακού με το Λαύριο Megabolt.

Με τους 21 πόντους του, ο Χρυσικόπουλος ξεπέρασε τους 600 στην κατηγορία.

Ακόμη...

*Ο Θοδωρής Ζάρας είχε 4/4 βολές με τις οποίες ξεπέρασε τις 300 εύστοχες στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League. Έχει 302/380 (79,47%).

*Τις 100 εύστοχες βολές ξεπέρασε ο Ουσμάν Κρουμπάλι που επίσης είχε 4/4. Ο Αμερικανός έχει συνολικά 103/135 στο ελληνικό πρωτάθλημα (76,29%).

*Με τις τέσσερις ασίστ που είχε σήμερα, ο Αντώνης Κόνιαρης έφτασε τις 100 στην κατηγορία.

Τα μπλοκ του Κράβιτς

*Ο Ντέγιαν Κράβιτς έκανε και τα τέσσερα κοψίματα του Πανιωνίου Βίκος Cola. Ισοφάρισε έτσι την καλύτερη φετινή επίδοση που την έχουν σημειώσει δύο φορές ο Μάικλ Κάιζερ κι από μία Τσινεμέλου Ελονού και Μάρκο Τέγιτς.

Ο Σέρβος είχε τέσσερα κοψίματα και πέρσι ως παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings κόντρα στον Προμηθέα.

*Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου είχε 14 πόντους με τους οποίους ξεπέρασε τους 400 στη Stoiximan.gr Basket League.

*Ατομικό ρεκόρ περιόδου είναι οι 20 πόντοι για τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς. Είχε 17 κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

Διαβάστε ακόμη...