"Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με παράδοση και ιστορία"

Από Real News: O Ηλίας Παπαθεοδώρου σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην εφημερίδα "Real News", αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και στους στόχους της...
Πηγή: Real News
"Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με παράδοση και ιστορία"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αναπλάθει τα όνειρά σας η νίκη επί του Ολυμπιακού; "Οι στόχοι μας είναι συγκεκριμένοι, ανεξαρτήτως αν τη μία αγωνιστική χάνουμε εύκολα από το Λαύριο και την άλλη κερδίζουμε εύκολα τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, δεν πετάμε στα σύννεφα. Η νίκη αυτή μάς έδωσε κουράγιο και αισιοδοξία να συνεχίσουμε. Θέλουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ να είναι σε θέση να διεκδικεί κάτι παραπάνω από μία απλή νίκη επί του Ολυμπιακού".

Πώς εξελίσσεται, λοιπόν, το πρότζεκτ και πώς θέλετε να καταλήξει; "Αυτό που μας έχει ζητηθεί είναι να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Μια ομάδα στηριγμένη στους παλιούς Μαργαρίτη και Τσόχλα, που πλαισιώνονται από νέους εξελίξιμους παίκτες, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Κόνιαρη, τον Χρυσικόπουλο, τον Κατσίβελη, τον Καρρά. Φέτος και του χρόνου θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, θα ανεβάζουν το επίπεδό τους μαζί με τον ΠΑΟΚ. Αυτοί, μαζί με καλούς ξένους παίκτες, θα αλλάξουν επίπεδο την ομάδα. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τα οικονομικά δεδομένα, εφόσον υπάρχει ένας δυνατός επενδυτής που θα μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε ποιοτικούς ξένους".

Σε αυτό το εγχείρημα συνεργάζεστε με μια άκρως μπασκετική διοίκηση. "Έχουμε την τύχη να διοικούν την ομάδα άνθρωποι που είναι ΠΑΟΚ και έχουν υπηρετήσει το άθλημα στο υψηλότερο επίπεδο. Εχουν την πείρα, τη γνώση και κυρίως την ποιότητα να διοικούν σωστά. Άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια είχαν πολύ καλές σεζόν με μικρό μπάτζετ. Εμείς καλούμαστε αυτό να το αναπτύξουμε, να το εξελίξουμε".

Είναι στόχος μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ; "Έχουμε τέσσερα παιχνίδια στον όμιλο. Το κομβικό είναι την Τρίτη με τη Σαλόν. Θεωρώ ότι με επτά νίκες συνολικά θα παίξουμε ρόλο και θα πετύχουμε τον αρχικό στόχο που ήταν να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση. Ακόμα, όμως, κι αν δεν προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε αποφασίσει ότι θα αποδεχθούμε τη δυνατότητα που δίνεται στον πέμπτο να συνεχίσει στο FIBA Europe ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες".

Ζεστάνατε τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα. "Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με παράδοση και ιστορία. Μια πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο που την ακολουθεί. Την περασμένη Κυριακή ένα μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων μας μάς υποστήριξε πολύ θερμά και χωρίς ακρότητες. Τα παιδιά χρειάζονται τη συμπαράσταση του κόσμου και τη διάθεση να βοηθήσει την ομάδα. Χαιρόμαστε που του δώσαμε όραμα. Είναι απαραίτητη η βοήθεια όλων».

Πώς αντέξατε στη σκληρή κριτική της αρχής; "Καθημερινά υπάρχει κριτική. Πρέπει να αποδεικνύει πάντα ποιος είσαι και τι κάνεις. Δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε. Δουλεύουμε σκληρά και συνεχίζουμε ταπεινά για να βελτιωνόμαστε και να αποδεικνούουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στον ΠΑΟΚ. Παίκτες και προπονητές".

Διαβάστε ακόμη...