Ψάχνει το καλούπι του Μάτος

Από sport24.gr: Πόσο εύκολο είναι ο ΠΑΟΚ να βρει νέους παίκτες α λα Λέο Μάτος;
Πηγή: sport24.gr
Ψάχνει το καλούπι του Μάτος

Αισθάνεται λίγο πιο ήσυχος από το βράδυ της Πέμπτης (11/1) ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Πιο συγκεκριμένα, από την ώρα που πληροφορήθηκε τις θετικές εξελίξεις στην υπόθεση της μεταγραφής του Ροντρίγκο Μολέντο στον ΠΑΟΚ και έχοντας δει τον Μάρσιο Αζεβέντο να υπογράφει και να κάνει προπόνηση λίγο νωρίτερα.

Οι δύο βασικές ανάγκες που ο ίδιος και ο Λούμπος Μίχελ είχαν "καταγράψει" βρήκαν άμεσα μεταγραφική απάντηση. Και μάλιστα με δύο παίκτες ποιότητας που κουβαλούν μία σημαντική καριέρα.

ΑΖΕΒΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ
Ο Μάρσιο Αζεβέντο, μάλιστα, ήταν 100% εισήγηση του Ρουμάνου κόουτς, γιατί είχε συλλέξει πληροφορίες από τον πατέρα του Μιρτσέα που τον είχε παίκτη στη Σαχτάρ και γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο 32χρονος μπακ στις δηλώσεις του, είναι ταχύς και δυναμικός και μάλιστα με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, σύμφωνα με τον κόουτς του ΠΑΟΚ, για να βοηθά να διασπώνται οι κλειστές άμυνες που βρίσκει συνεχώς μπροστά του ο Δικέφαλος στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να παίξει πολύ από τα άκρα με Μάτος-Λημνιό από τη μία πλευρά και Αζεβέντο-Βιεϊρίνια από την άλλη και μένει να φανεί να το πλάνο του βγει στην πράξη.

Την αγωνιστική αξία του Αζεβέντο δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς και αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι είχε φτάσει στον προθάλαμο της εθνικής Βραζιλίας την εποχή που η Μέταλιστ διαπραγματευόταν την πώλησή του στη Σαχτάρ. Και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρει ένας Βραζιλιάνος μπακ θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Το θέμα είναι να αποδειχθεί στην πράξη αυτό που έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις του και να προσαρμοστεί γρήγορα στα δεδομένα της νέας ομάδας του.

ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΛΕΝΤΟ
Ακριβώς αυτό το θέμα της προσαρμογής είναι που απασχολεί και στην περίπτωση του Ροντρίγκο Μολέντο γιατί και αυτός, όπως και ο συμπατριώτης του Αζεβέντο, έχουν συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ καταρχήν για ένα τετράμηνο ουσιαστικά (αν σκεφτεί κανείς ότι η σεζόν ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου). Το πλεονέκτημα του δυναμικού στόπερ είναι ότι ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Τούμπα και φυσικά ελληνικό πρωτάθλημα. Οι δυσκολίες να "μπολιαστεί" γρήγορα με την νέα ομάδα του είναι σαφώς λιγότερες, αφού γνωρίζει και πολλούς νέους συμπαίκτες του από την... κοινή παρουσία τους στα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού.

Επί του καθαρά αγωνιστικού: Η αλήθεια είναι ότι ο Λουτσέσκου θα προτιμούσε έναν αμυντικό που να διέθετε περισσότερα στοιχεία τύπου Κοντρέρας και όχι μόνο δύναμη, τσαμπουκά και μεγάλη αποτελεσματικότητα στο ψηλό παιχνίδι, όπως συμβαίνει με τον Μολέντο. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν ήταν θετικός στην μεταγραφή. Ο Ρουμάνος αναγνωρίζει ότι ο Μολέντο αποτελεί έναν από τους καλύτερους στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος και αισθάνεται ήσυχος γιατί θα έχει τέσσερις (Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς και Μολέντο) συν έναν (Πούγγουρα) που μπορεί να πάει δανεικός που θα τον καλύψουν σε κάθε ανάγκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΕΝΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟΣ
Πού αλλού χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ενίσχυση για να αισθανθεί φαβορί για την πρωτιά στο Πρωτάθλημα ή ακόμη και το νταμπλ; Με βάση τις συζητήσεις που κάνουν τελευταία Λουτσέσκου-Μίχελ, ένας αμυντικός μέσος θα ήταν ιδανική επιλογή. Ένας παίκτης με έντονη προσωπικότητα, τεχνικές ικανότητες, αποτελεσματικότητα στα μετόπισθεν θα ήταν ιδανικός (γιατί παράλληλα θα έδινε την δυνατότητα σε Αζεβέντο-Μολέντο να κινούνται συνεχώς στα δύο άκρα).

Είναι δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος τώρα, μεσούσης της περιόδου, γι' αυτό και δύσκολα θα γίνει πράξη αυτή η σκέψη. Από την άλλη, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ανάψει "πράσινο φως" και για έναν περιφερειακό επιθετικό και εκεί θα πέσει, μάλλον, το βάρος τις επόμενες μέρες. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θέλει να μην υπάρχει κανείς που θα τον χρεώσει ότι δεν έκανε τα πάντα για τον τίτλο.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δημιουργούν μεγαλύτερη ανάγκη να αποχωρήσουν ορισμένοι "παίκτες" που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Δύσκολο εγχείρημα, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πάνω από 30 παίκτες δηλωμένοι στο ρόστερ της ομάδας και χρειάζεται άμεση συρρίκνωση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ
Όσο για τον ρόλο του Λεο Μάτος στη μεταγραφική πολιτική του ΠΑΟΚ, οι κινήσεις που γίνονται το μαρτυρούν από μόνες τους. Τρεις Βραζιλιάνοι στην ίδια ομάδα, στην ίδια.. άμυνα για την ακρίβεια. Όλοι τους θέλουν να προσδώσουν εμπειρία και ποιότητα, να βάλουν την πινελιά για τον τίτλο. Το αν βγουν οι νεοαποκτηθέντες νέοι Λέο Μάτος θα φανεί στο τερέν.

Υ.Γ. Σίγουρα μέτρησε στη μεταγραφή Μολέντο και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε μάθει να αγοράζει παίκτες από τις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Προφανώς, αυτό αποτελεί μια επιβεβαίωση της δυναμικής του Σαββίδη.

Διαβάστε ακόμη...