«Ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα για πρόκριση»

Από inpaok.com: Για χάρη του το βράδυ της Τρίτης (9/1), στο PAOK Sports Arena, μαζεύτηκε το... μισό ΝΒΑ.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα για πρόκριση»

Με την απόδοσή του στο παιχνίδι της Ορλαντίνα με τον ΠΑΟΚ, βέβαια, μάλλον δε δικαίωσε τους εκπροσώπους, στην Ευρώπη, των Σακραμέντο Κινγκς, Λος Αντζελες Λέικερς, Ιντιάνα Πέισερς, Ατλάντα Χοκς και Γιούτα Τζαζ, που επέλεξαν να τον παρακολουθήσουν (προφανώς όχι για πρώτη φορά) από κοντά.

Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα, ωστόσο, ελάχιστα, ασχολήθηκε με την... κοσμοσυρροή που προκάλεσε στο γήπεδο του Δικεφάλου, όπως εξήγησε, μετά τον αγώνα, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν, κατά διαστήματα, άνθρωποι στο γήπεδο για να με δουν, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και εκείνοι τη δική τους. Με παρακολουθούν, για μένα, όμως, δεν είναι αυτό τίποτα ιδιαίτερο. Κάνω στο γήπεδο, άσχετα με το ποιος με βλέπει, τα ίδια πράγματα κάθε φορά, σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος παίκτης που μπορώ! Θα δείξει πού θα με βγάλει ο δρόμος, αν θα είναι το ΝΒΑ ή κάτι άλλο...», τα λόγια του 20χρονου Λιθουανού φόργουορντ, που αγωνίζεται τη φετινή περίοδο στην Ορλαντίνα, με δανεισμό από την Μπάμπεργκ, και θεωρείται, επί του παρόντος, από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

«Αισθάνομαι καλά στην Ορλαντίνα, παίρνω αρκετό χρόνο συμμετοχής, αυτό ήταν, άλλωστε, το νόημα του δανεισμού μου από την Μπάμπεργκ. Εχω ρόλο μεγάλο στην ομάδα, νιώθω υπέροχα και πιστεύω στον εαυτό μου!», είπε, ακόμη, έχοντας το βλέμμα του... καρφωμένο στο βοηθητικό γήπεδο της έδρας του ΠΑΟΚ, καθώς ήταν ορατή, από το σημείο της κουβέντας που κάναμε μαζί του, προπόνηση από τμήματα υποδομής του «Δικεφάλου». Ρώτησε για τις ηλικίες των παιδιών που έβλεπε, αναφέροντας: «Καταλαβαίνω τα «θέλω» και την προσπάθειά τους...».

«Κουραστήκαμε...»

Εστιάζοντας στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και την εύκολη, όπως εξελίχθηκε, επικράτηση των «ασπρόμαυρων», ο Κουλμπόκα εξήγησε: «Ο κυριότερος λόγος της εμφάνισής μας, ήταν η κούραση. Εχουμε μικρό ροτέσιον, λόγω τραυματισμών που ταλαιπωρούν την ομάδα. Στη διάρκεια του ματς χάσαμε και τον Ενγκιν (σ.σ. Ατσούρ), το βασικό μας ποιντ γκαρντ. Ο Ερικ Μέινορ έπαιξε, επίσης, λίγο λόγω ενοχλήσεων, ο Ντένις Ικοβλεφ ήταν τραυματίας. Ουσιαστικά, δεν είχαμε παίκτη στο «4» για το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα, στο δεύτερο ημίχρονο κουραστήκαμε πολύ. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, στην τελευταία του υποχρέωση για το πρωτάθλημα. Είναι δυνατή ομάδα, δεν είναι εύκολο να την κερδίσεις. Παρά τα προβλήματά μας, θέλαμε να παίξουμε, δε σκεφτήκαμε τίποτα άλλο για το παιχνίδι και έγινε ό,τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο».

Αναφορικά με τη συνέχεια και τη δύσκολη, πλέον, αποστολή της Ορλαντίνα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, υποστήριξε: «Ποτέ δεν σκεφτόμαστε πως όλα τελείωσαν, πάντα παίζουμε δίνοντας το μέγιστο που μπορούμε. Τίποτε δεν τελείωσε, έχουμε μερικά παιχνίδια ακόμη για να παλέψουμε για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας! Φυσικά, ο ΠΑΟΚ, που παλεύει εξίσου για την πρόκριση, σε σχέση με μας, έχει το πλεονέκτημα, καθώς κέρδισε και τους δύο μεταξύ μας αγώνες. Ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο, αλλά γιατί να μην πετύχουμε αυτό που θέλουμε; Πρέπει σίγουρα να κερδίσουμε, στις αναμετρήσεις που απομένουν στον όμιλο (σ.σ. τέσσερις), περισσότερες φορές απ΄ ό,τι ο ΠΑΟΚ και βλέπουμε...».

Διαβάστε ακόμη...