Πόσο άλλαξες στον ΠΑΟΚ, Λέο Μάτος!

Απο thessports.gr : Είναι για πολλούς ο MVP του ΠΑΟΚ. Ένα δεξί μπακ που κάνει τα πάντα. Κόβει, δημιουργεί, εκτελεί. Η ποιότητά του τον κάνει να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Πηγή: thessports.gr
Πόσο άλλαξες στον ΠΑΟΚ, Λέο Μάτος!

Με αυτά και μ’ αυτά, ο Λέο Μάτος έχει εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της ασπρόμαυρης κερκίδας. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι τον παραδέχονται ακόμη και οι φίλοι των μεγάλων αντιπάλων του ΠΑΟΚ.

Ο Μάτος λοιπόν «κεντάει» στα ελληνικά γήπεδα εδώ και 1,5 χρόνο, λίγοι όμως γνωρίζουν τι έκανε πριν έρθει στα μέρη μας. Η αλήθεια είναι ότι ο Βραζιλιάνος, στους προήγουμενους συλλόγους του, είχε καταφέρει να φτάσει σε πολύ μικρό ποσοστό αυτών που δείχνει στον ΠΑΟΚ.

ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΝΙΠΡΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Από το 2010 έως το 2016, ο Μάτος ήταν κάτοικος Ουκρανίας. Εκεί, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Χορνομορετς και της Ντνίπρο. Με τους δεύτερους, έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2015, όπου ηττήθηκαν με 3-2 από τη Σεβίλλη. Στη φάση των «32» μάλιστα είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Ο Μάτος ήταν βασικός στους ημιτελικούς και στον τελικό.

6 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ

Κατά την παραμονή του στην Ουκρανία, ο ποδοσφαιριστής δεν κέρδισε κάποιον τίτλο. Όσον αφορά τις ατομικές του επιδόσεις, σημείωσε συνολικά 16 γκολ, ενώ δεν ήταν βασικότατο στέλεχος της εντεκάδας της Ντνίπρο. Τα μεγάλο ξεπέταγμα στη χρηματιστηριακή του αξία έγινε στη θητεία το στη Χορνομορετς. Όταν πήγε εκεί άξιζε 200χιλ. ευρώ, ενώ όταν πήρε μεταγραφή στη Ντνίπρο έφτασε το 1,5εκ.!

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Το καλοκαίρι του 2016, ο Βραζιλιάνος μπακ άφησε την Ουκρανία για τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Στον «δικέφαλο», βρήκε την Ιθάκη του. Σε μόλις 1,5 χρόνο έχει προλάβει να πετύχει 14 γκολ, δηλαδή 2 λιγότερα από όσα έβαλε σε 6 χρόνια στην Ουκρανία! Εκτός αυτού, δεν βγαίνει ποτέ από την εντεκάδα του ΠΑΟΚ και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας. Βγάζει ηγετικά χαρακτηριστικά, νοοτροπία νικητή και μεγάλο πάθος. Είναι πάντα σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και μοιάζει πολλές φορές να «κουβαλάει» τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του.

Πέρσι, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ (10 είχε ο Πρίγιοβιτς), όντας το δεξί μπακ της! Πήρε στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα το Κύπελλο και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Φέτος έχει ήδη 6 γκολ, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε ο «δικέφαλος» να απέχει 1 πόντο από την κορυφή και να έχει προκριθεί ουσιαστικά στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πλέον, η χρηματιστηριακή του αξία είναι στο 1,75εκ. ευρώ.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Μάτος έχει δηλώσει πως θα ήθελε να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του πορεία στη Θεσσαλονίκη. Εδώ, έχει βρει τον καλύτερό του εαυτό αγωνιστικά, ενώ περνάει ωραία στο σύλλογο και γενικά στην πόλη. Μακάρι πάντως να αργήσει αυτή η στιγμή, ώστε να τον απολαμβάνουμε για όσο περισσότερο καιρό αντέχει στα γήπεδα.

Διαβάστε ακόμη...