Ο ΠΑΟΚ «χτίζει» μία ιδιαίτερη παράδοση με τον Ολυμπιακό

Από esake.gr: Πέραν του ότι νίκησε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και ενώ μετρούσε οχτώ διαδοχικές ήττες ανεξαρτήτως έδρας, ο ΠΑΟΚ «χτίζει» μία ιδιαίτερη παράδοση απέναντι στους ερυθρόλευκους.
Πηγή: esake.gr
Ο ΠΑΟΚ «χτίζει» μία ιδιαίτερη παράδοση με τον Ολυμπιακό

Έμεινε για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια απέναντι του στην Πυλαία όχι απλά σε μονοψήφιο αριθμό λαθών αλλά κάτω από τα οχτώ.

Σήμερα είχε μόλις έξι λάθη –επτά με ένα ομαδικό- που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του καθώς είχε από εννιά στα ματς με την Κύμη και τα Τρίκαλα BC Aries. Όσο γι' αυτήν την ξεχωριστή παράδοση; Ο ΠΑΟΚ έκανε επτά λάθη στο ματς της σεζόν 2015-16 κι έξι λάθη στο αντίστοιχο παιχνίδι της σεζόν 2014-15. Εξαίρεση ήταν το περσινό ματς στο οποίο έκανε 13 λάθη.

Για να βρούμε επίδοση καλύτερη της σημερινής, θα πρέπει να γυρίσουμε στα πλέι οφ του 2015 όταν έκανε μόνο πέντε σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη για τους μικρούς τελικούς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά γενικότερα τα πήγε εξαιρετικά στους τομείς της οικονομίας καθώς έκανε και 10 κλεψίματα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ περιόδου του αφού τον ίδιο αριθμό είχε και στα ματς με ΑΕΚ και Κύμη.

Σε ατομικό επίπεδο...

*Οι 24 πόντοι δεν είναι η καλύτερη επίδοση των πέντε αγώνων του στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς είχε 25 κόντρα στον Κόροιβο όμως ο Φιλ Γκος έκανε στατιστικά το καλύτερο παιχνίδι του. Αυτό δείχνουν οι 25 βαθμοί του στο ranking, αφού στο ματς της Ήλιδας είχε 23.

Ο Αμερικανός εξελίσσεται σε βασικό «πυλώνα» του επιθετικού παιχνιδιού του ΠΑΟΚ αφού στα πέντε παιχνίδια που αγωνίστηκε στη Stoiximan.gr Basket League έχει μέσο όρο 18,2 πόντους με εντυπωσιακά ποσοστά. 85% στις βολές, 54,1% στα δίποντα και 42,1% στα τρίποντα.

*Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τέσσερις ασίστ και με αυτές έφτασε τις 100 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Ο διεθνής φόργουορντ που γιόρτασε χθες τα 20ά γενέθλια του, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ βελτιώνοντας παράλληλα και τις κορυφαίες ατομικές επιδόσεις του με εννιά πόντους –είχε οχτώ κόντρα στην ΑΕΚ- και πέντε ριμπάουντ –είχε τρία στο Λαύριο.

*Πέραν της συνηθισμένης δουλειάς στην άμυνα, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ισοφάρισε ένα ρεκόρ καριέρας του. Είχε πέντε ασίστ, επίδοση στην οποία έφτασε άλλες δύο φορές στα 169 παιχνίδια του στην κατηγορία. Στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2015 με τον Παναθηναϊκό Superfoods και κόντρα στον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2015-16.

*Έμεινε στο παρκέ για τρία μόλις δευτερόλεπτα ήταν όμως αρκετά για να δώσουν στον Απόλλωνα Τσόχλα την 134η εμφάνιση του με τον ΠΑΟΚ στη Stoiximan.gr Basket League και να τον καταστήσουν 8ο στη σχετική, ιστορική λίστα του Δικεφάλου αφού ξεπέρασε τον Σωτήρη Νικολαίδη.

Ο Σπανούλης 12ος «1000άρης»

Μπορεί να μένει στη σκιά του αρνητικού αποτελέσματος όμως ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε σε ένα σημαντικό, ατομικό επίτευγμα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχε 3/4 δίποντα και έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan.gr που έφτασε και ξεπέρασε τα 1.000 εύστοχα. Έχει 1.002/1.979 (50,63%).

Ακόμη σήμερα...

*Ο Κώστας Παπανικολάου με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 700 στην κατηγορία.

*Ο Γιώργος Μπόγρης είχε 2/3 δίποντα και ξεπέρασε τα 300 στην κατηγορία.

*Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με το 72ο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα, έγινε ο 6ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού σε συμμετοχές προσπερνώντας τους Τζόνι Ρότζερς, Ζάρκο Πάσπαλι –χωρίς να υπολογίζεται η σεζόν 1991-92- και Άντρια Ζίζιτς.

Τέσσερα αρνητικά ρεκόρ περιόδου

*Οι 78 πόντοι που δέχτηκε ο Ολυμπιακός αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Είχε παθητικό 76 πόντων στο ματς με τον Κόροιβο.

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου και τα 15 λάθη για τους ερυθρόλευκους που έκαναν 13 κόντρα στον Κόροιβο, την Κύμη και την ΑΕΚ.

*Ο Ολυμπιακός έμεινε χαμηλά και στις ασίστ έχοντας 11 που αποτελεί επίσης τη χειρότερη φετινή επίδοση του. Είχε 12 στο ματς με την ΑΕΚ.

*Οι ερυθρόλευκοι τέλος μένοντας στους οχτώ πόντους στην τρίτη περίοδο, σημείωσαν επίσης τη χειρότερη φετινή επίδοση τους. Είχαν εννιά στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με τον Κόροιβο.

Διαβάστε ακόμη...