Συνεπής και συνεχίζει...

Από novasports.gr: Ανέκαθεν η διακοπή του πρωταθλήματος αποσυντονίζει τις ομάδες δημιουργώντας ερωτηματικά για την εικόνα λιγότερο και για την αποτελεσματικότητα περισσότερο που θα εμφανίσουν στην επιστροφή τους στις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Πηγή: novasports.gr
Συνεπής και συνεχίζει...

Το συγκεκριμένο ερώτημα απαντήθηκε μ' εντυπωσιακό τρόπο από τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό. Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να μην ήταν το καλύτερο δυνατό σε όλα τα επίπεδα για τους γηπεδούχους, ωστόσο δημιούργησαν ευκαιρίες, κατάφεραν να προηγηθούν, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, κούρασαν τον αντίπαλο και στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν ... πάρτι. Με τρία γκολ σε διάστημα δώδεκα λεπτών διέλυσαν την οιανδήποτε αμφιβολία και διάθεση γι' αντίδραση των Βοιωτών φτάνοντας στο τελικό 5-0 (18' Μάτος, 48'και 59' Κάμπος, 57' και 89' πέναλτι Πρίγιοβιτς) που τον έφερε εκ νέου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ (σ.σ. η νίκη της Ενωσης στον αγώνα του πρώτου γύρου της δίνει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία), ενώ σήμερα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός που υποχώρησε στην τρίτη θέση.

Μπροστά σε – περίπου – δέκα πέντε χιλιάδες κόσμου, ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε τον αγώνα με ορμή, πάθος και διάθεση ν' αναλάβει τα ηνία της αναμέτρησης από νωρίς, περιορίζοντας τον Λεβαδειακό σε παθητικό ρόλο. Με ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης από τις πτέρυγες, απείλησε μεν δίχως όμως να καταφέρει να ανοίξει το σκορ από νωρίς σε φάσεις που δημιούργησε με τους Βαρέλα και Μάτος. Ακολούθησε ένα διάστημα δέκα – δέκα πέντε λεπτών στο οποίο οι ποδοσφαιριστές του κ. Ανιγκό έβγαλαν αντίδραση, πήραν μέτρα στο γήπεδο κι αύξησαν την πίεση στους γηπεδούχους ανεβάζοντας τις γραμμές τους ψηλά, εκμεταλλευόμενοι τη δυσλειτουργία των αμυντικών χαφ (Κάνιας - Μαουρίσιο) και την όχι και τόσο καλή τους συνεργασία με την αμιγώς αμυντική γραμμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τους πολλούς χώρους που έβρισκαν σε συνθήκες αντεπίθεσης οι Βοιωτοί κυρίως από τον άξονα, έχοντας όμως κακές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων αλλά και καίριες επεμβάσεις από Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια κατά κύριο λόγο.

Τη λύση έδωσε η ... δραστηριότητα κι η ενέργεια του Πέλκα, που στο 18' «γέμισε» από αριστερά, ο Πρίγιοβιτς πήδηξε στην περιοχή για την κεφαλιά τραβώντας τον αμυντικό πάνω του κι ο Μάτος που καραδοκούσε από πίσω του με σουτ πάνω στην κίνηση «άνοιξε» το σκορ. Αδιαμφισβήτητα, η συγκεκριμένη εξέλιξη προσέδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, όμως η πυκνή και συμπαγής διάταξη των αντιπάλων τους, σε συνάρτηση με τις δυνάμεις που είχαν να βγουν ταχύτατα στην αντεπίθεση καθόρισαν το σκηνικό των υπόλοιπων λεπτών. Μάλιστα λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου σαράντα πεντάλεπτου έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Γιακουμάκη να πλασάρει από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής άουτ. Καμία από τις εσωτερικές λειτουργίες της ομάδας υου «Δικεφάλου» δεν μπόρεσε να της δώσει το κάτι παραπάνω, με τον Πέλκα να επιστρέφει αρκετά μέτρα πίσω από τη θέση του για να πάρει την μπάλα και ν' απελευθερώνει τον Μαουρίσιο που προωθούνταν ή την κίνηση του Κάμπος να συγκλίνει στον άξονα προκειμένου να δίνει χώρο στον Βιεϊρίνια γι' ανεβάσματα.

Ολα όμως έμελλε να είναι διαφορετικά στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Τσίμιροτ αντί του Κάνιας κι ο Λημνιός προειδοποίησε με πλασέ σε τετ α τετ και τον Επασί να διώχνει με υπερένταση, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 48' όταν ο Κάμπος εκμεταλλεύθηκε τις υπέρ του κόντρες, βρέθηκε με πρόσωπο στην αντίπαλη εστία κι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το δυνατό, ελαφρώς φαλτσαριστό σουτ για να κάνει το 2-0 σηματοδοτώντας το ... ξέσπασμα της ομάδας του. Πλέον οι ποδοσφαιριστές του κ. Λουτσέσκου είχαν βρει ρυθμό και με το απαραίτητο πάθος κατάφεραν να καθηλώσουν τον Λεβαδειακό. Μένοντας σε συνθήκες διαρκούς επίθεσης και με τον Πέλκα να συμβουλεύει τον Λημνιό να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή όταν εκείνος «τραβάει» με την παρουσία του στο χώρο τον αριστερό κεντρικό αμυντικό Φρανσίσκο, ο Λημνιός έκανε πράξη την προτροπή του φίλου και συμπαίκτη του στο 57' πιάνοντας ένα διαγώνιο δυνατό σουτ, ο Επασί απέκρουσε αλλά δεν μπλόκαρε κι ο Πρίγιοβιτς από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Μόλις δυο λεπτά μετά ο Πέλκας έβγαλε τη λόμπα για τον Κάμπος που πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα για να μιμηθεί τον ... Πέλκα και με τον ίδιο τρόπο να κάνει δυο τα προσωπικά του τέρματα και τέσσερα αυτά της ομάδας του.

Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Με τον ΠΑΟΚ απόλυτα κυρίαρχο και τον Λεβαδειακό με καταρρακωμένο ηθικό το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε απόλυτα στο τελικό σκορ αλλά και στο ... πρόβλημα τραυματισμού του δεύτερου βοηθού που εν μέσω ... αποθέωσης από το κοινό έδωσε τη θέση του στον τέταρτο διαιτητή αδυνατώντας να συνεχίσει από ένα σημείο και μετά. Στο 64' ο Μπίσεσβαρ πέρασε αντί του Λημνιού και στο 77' ο Κουλούρης αντί του Πέλκα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πρίγιοβιτς στο 89' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, με τον διεθνή Σέρβο επιθετικό να σκαρφαλώνει στην κορυφή της σχετικής λίστας των σκόρερ του πρωταθλήματος. Συνολικά, παρά τη σημαντική διαφορά στην εικόνα των δυο ημιχρόνων ο «Δικέφαλος» έκανε αυτό που έπρεπε. Συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο τελείωμα του περασμένου έτους κι ανάλογα φιλοδοξεί να συνεχίσει. Η συνέχεια θα δοθεί την Τρίτη στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στα Τρίκαλα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, με το 5-1 του πρώτου αγώνα να καθιστά ως πανίσχυρο φαβορί τον ΠΑΟΚ αλλά δίχως αυτό να σημαίνει πως πρόκειται για έναν αδιάφορο αγώνα.

Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον στρέφεται στα μεταγραφικά με τον Αζεβέντο να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κι αύριο να περνά εξετάσεις για να δρομολογηθεί η συνέχεια στα της απόκτησής του, ενώ σ' ότι αφορά τον κεντρικό αμυντικό, η περίπτωση του Μολέντο όσο περνούν οι ώρες και δεν προκύπτει κάτι φθίνουν οι όποιες πιθανότητες θετικής έκβασης υπήρχαν σ' ένα εξ αρχής πολύ δύσκολο εγχείρημα στο οποίο – πάντως – κατεβλήθη σημαντική προσπάθεια για ένα αίσιο τέλος. Εναλλακτικές λύσεις σαφώς και υπάρχουν, στις οποίες μάλιστα έχει ήδη στραφεί και προχωρά ο ΠΑΟΚ. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων βρίσκονται άπαντες καθώς την ίδια στιγμή στο μυαλό των επιτελών βρίσκονται και οι αποδεσμεύσεις με ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και καλή συνέχεια σε όλους ...

Διαβάστε ακόμη...