Προπληρωμή διαιτητών από τις ΠΑΕ της Super League ή μη ορισμός στους αγώνες!

Aπό soccerplus.gr: Σε ισχύ μπαίνει με την έναρξη τoυ δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Super League o νέος τρόπος αποζημίωσης των διαιτητών που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως αυτό της παρατεταμένης «στάσης πληρωμών» που είχε κηρύξει ο συνεταιρισμός, έχοντας αφήσει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων του πρωταθλήματος απλήρωτους, από την περσινή σεζόν, με τις οφειλές να αγγίζουν κάποια στιγμή το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πηγή: soccerplus.gr
Προπληρωμή διαιτητών από τις ΠΑΕ της Super League ή μη ορισμός στους αγώνες!

Με τη συνδρομή της ΕΠΟ θα καλυφθούν οι αποζημιώσεις των διαιτητών μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, ενώ από την έναρξη του δεύτερου γύρου ο τρόπος πληρωμής διαιτητών θα αλλάξει.

Όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την ΕΠΟ:

α. Οι οφειλές προηγουμένων ετών θα εξοφληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017,

β. Οι οφειλές της τρέχουσας περιόδου θα καταβληθούν άμεσα από την ΕΠΟ, η οποία θα διευκολύνει σε επίπεδο ρευστότητας τη Super League,

γ. Στους αγώνες του β΄ γύρου του πρωταθλήματος οι διαιτησίες θα προπληρώνονται και αναμένεται η σχετική επικύρωση της απόφασης και από τη Super League.

Με αυτό το μοντέλο πληρωμής αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη του συνεταιρισμού και προκάλεσε τόσο την αντίδραση των ίδιων των διαιτητών, όσο και των εκπροσώπων των FIFA – UEFA στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που κάποια ΠΑΕ είναι ασυνεπής με αυτήν την υποχρέωση η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να μην ορίζονται διαιτητές στον εντός έδρας αγώνα της.

Ήδη από την ΕΠΟ εστάλη έγγραφο προς τις ΠΑΕ σχετικά με το νέο τρόπο αποζημίωσης των διαιτητών.

Διαβάστε ακόμη...