Οι πέντε αγωνιστικές crash test για τον τίτλο

Από paokrevolution.net: Ολυμπιακός 32 βαθμοί, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από 31 και ο Ατρόμητος 30. Με αυτή τη βαθμολογία αποχαιρέτισαν το 2017 οι πρωταγωνιστές και οι πέντε πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου (μέσα σε 30 ημερολογιακά ημέρες) είναι το απόλυτο crash test για την ομάδα του Λουτσέσκου.
Πηγή: paokrevolution.net
Οι πέντε αγωνιστικές crash test για τον τίτλο

Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι την 20η στο «Γ. Καραϊσκάκης» παίζουν οι ερυθρόλευκοι με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμη κίνητρο για να κάνει το 5 στα 5 πριν μπούμε στην τελική ευθεία.

1. O ΠΑΟΚ δεν έχει να δώσει κάποιο ντέρμπι σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου. Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ που συγκρούονται μεταξύ τους ενώ αμφότερες έχουν να αγωνιστούν εκτός έδρας με τη Λάρισα ενώ ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει και στην Τρίπολη για να παίξει απέναντι στον Αστέρα που μετρά έξι αγωνιστικές αήττητος στο φινάλε του πρώτου γύρου.

2. Το μεγάλο φυσικά στοίχημα για τον ΠΑΟΚ, κάτι άλλωστε που επισήμαναν και οι ποδοσφαιριστές του, είναι να πάρει περισσότερες νίκες μακριά από την έδρα του σε σχέση με εκείνες του πρώτου γύρου. Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τις πρώτες δεκαπέντε αγωνιστικές με δυο μόνο διπλά. Σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του δευτέρου γύρου θα πρέπει να παίξει εκτός έδρας με την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό. Τρεις νίκες στους ισάριθμους αγώνες θέλει ο ΠΑΟΚ για να στείλει μήνυμα Πρωταθλητή στους αντιπάλους του.

3. Αν ο πρώτος στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι να πετύχει το απόλυτο σε αυτούς τους πέντε αγώνες, είναι καλοδεχούμενες και οι γκέλες των άλλων τριών αντιπάλων του. Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει κατά σειρά με Λάρισα (εκτός), Λαμία (εντός), Ξάνθη (εντός), Αστέρα (εκτός) πριν υποδεχθεί την 20η αγωνιστική στο Γ. Καραϊσκάκης την ΑΕΚ που παίζει με Παναιτωλικό (εκτός), ΠΑΣ (εντός), Λάρισα (εκτός), Λαμία (εντός). Τέλος ο Ατρόμητος έχει να αγωνιστεί με Απόλλωνα (εκτός), Παναιτωλικό (εντός), ΠΑΣ (εκτός), Λάρισα (εντός), Λαμία (εκτός).

4. Ο Γενάρης είναι ο μήνας των μεταγραφών και στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει τους τρεις από τους πέντε πρώτους αγώνες του δευτέρου γύρου. Για λόγους ψυχολογίας αλλά και ουσίας κατά πρώτο λόγο, θα ήταν καλοδεχούμενες ως απαραίτητες οι παρουσίες νέων παικτών που και θα ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ αλλά και θα «απελευθερώσουν» παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια που στα τελευταία ματς κλήθηκε να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας στερώντας από τον εαυτό του αλλά και την ομάδα του να παίζει στη φυσική του θέση στο άκρο της επίθεσης.

5. Μόλις δυο αγώνες έχει να δώσει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με την ελπίδα φυσικά σε κανέναν από αυτόν να μην στερηθεί την παρουσία του κόσμου του (εκκρεμεί η κλήση σε απολογία και η εκδίκαση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ) για τους πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί του στο ματς με τα Τρίκαλα. Ο Δικέφαλος στις 6 Ιανουαρίου αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό ενώ την 18η υποδέχεται στο γήπεδο του τον Απόλλωνα του Γιώργου Παράσχου που είχε πάρει λευκή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Δυο εντός έδρας αγώνες όπου ο ΠΑΟΚ καλείται μέσα στον αγωνιστικό χώρο να αποδείξει τον τίτλο του φαβορί.

Διαβάστε ακόμη...