Ο Ελ Καντουρί στο πλευρό της Αχεντ Ταμίμι (pic)

Από gazzetta.gr: O Βελγομαροκινός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ συμμετέχει ενεργά στον αγώνα υπέρ της απελευθέρωσης της 16χρονης Παλαιστίνιας ακτιβίστριας, Αχέντ Ταμίμι.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Ελ Καντουρί στο πλευρό της Αχεντ Ταμίμι (pic)

Η 16χρονη Παλαιστίνια από το Ναμπί Σαλίχ, είναι κόρη του Παλαιστίνιου ακτιβιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι, ένα κορίτσι που συμβολίζει την αντίσταση των νέων της Παλαιστίνης ενάντια στους εποικισμούς του Ισραήλ.

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν με βία στο σπίτι της, χτύπησαν τη μητέρα της και τα αδέλφια της και την συνέλαβαν, με την κατηγορία της χειρονομίας και χειροδικίας εναντίον δύο στρατιωτών.

Η ιστορία της 16χρονης έχει συγκινήσει αρκετό κόσμο, που συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα απελευθέρωσής της, όπως και των γονέων της, οι οποίοι συνελήφθησαν την ημέρα του δικαστηρίου.

Ανάμεσα τους και ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε τέτοιου είδους κοινωνικά θέματα, προχωρώντας το πρωί της Τρίτης (2/1) στην παρακάτω ανάρτηση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter:

Διαβάστε ακόμη...