Οι ηγετικές προσωπικότητες στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Υπήρχαν χρονιές που η έλλειψη προσωπικοτήτων στα αποδυτήρια της ομάδας, ίσως και να αποτελούσε την... αχίλλειο πτέρνα του ΠΑΟΚ, φέτος όμως ο Δικέφαλος βρήκε επιτέλους τους ηγέτες που έψαχνε.
Πηγή: sdna.gr
Οι ηγετικές προσωπικότητες στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ

Μια ομάδα που θέτει ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χρειάζεται και τους παίκτες με την απαραίτητη προσωπικότητα που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο και θα συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Και φέτος ο ΠΑΟΚ μπορεί να... υπερηφανεύεται για αρκετές ηγετικές φυσιογνωμίες στα αποδυτήρια του, είτε… παλιούς, είτε… νέους.

Οι παίκτες που ανέλαβαν να βάλουν τους συμπαίκτες τους στο… κλίμα της ομάδας, δεν είναι άλλοι από τις… παλιοσειρές, όπως ο Στέλιος Μαλεζάς, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αλλά και ο Δημήτρης Πέλκας, με τους τρεις παίκτες άλλωστε να μην επιλέγονται τυχαία ως αρχηγοί.

Ισχυρή προσωπικότητα διαθέτουν φυσικά και ο Λέο Μάτος, ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Ζοσέ Μαουρίσιο, με τους τρεις τους να έχουν πολύτιμες παραστάσεις από πρωταθλητισμό, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια των «ασπρόμαυρων».

Το κεφάλαιο Βιεϊρίνια

Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που μετά από έξι περίπου χρόνια παρουσίας στα γερμανικά γήπεδα με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ, επέστρεψε στο… σπίτι του, πιο ώριμος τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και ως άνθρωπος.

Ο Πορτογάλος άσος δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, εξελισσόμενος άμεσα σε ηγετική μορφή για τον ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν, αφού πλέον "κουβαλά" μαζί του ένα πρωτάθλημα Ευρώπης με την Εθνική Πορτογαλίας, αλλά και πλούσιες εμπειρίες από την συμμετοχή του στην Bundesliga και το Champions League.

O Ραζβάν Λουτσέσκου δεν δίστασε να του δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, βλέποντας πως ο Βιεϊρίνια αποτελεί μια ισχυρή προσωπικότητα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και είναι ο παίκτης που αναλαμβάνει μέσα στα ματς να... ανεβάσει τους συμπαίκτες του.

Κατάθεση ψυχής

Πέρα από τον Βιεϊρίνια, ωστόσο, κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο κάνουν και ο Λέο Μάτος, με τον Δημήτρη Πέλκα, καθώς αρκετές φορές την φετινή σεζόν, είναι από τους παίκτες που βγήκαν… μπροστά και χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στον ΠΑΟΚ με το πάθος και την αυταπάρνηση τους.

Από κοντά ακολουθούν και ο Φερνάντο Βαρέλα, με τον Ζοσέ Μαουρίσιο, που έχουν αναλάβει τον δικό τους ρόλο την φετινή σεζόν, έχοντας την εμπειρία κατάκτησης τίτλων στην καριέρα τους. Ο Αφρικανός εξελίσσεται φέτος σε... leader στην αμυντική γραμμή του Δικεφάλου, παρουσιάζοντας ένα αισθητά βελτιωμένο πρόσωπο τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όσο για τον Βραζιλιάνο; Η ποιότητα του δεν χρίζει αμφισβήτησης στο εσωτερικό του Δικεφάλου.

Μαλεζάς, η ... παλιοσειρά

Και μιλώντας κανείς για τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να σταθεί στην ηγετική φυσιογνωμία του Στέλιου Μαλεζά. Η ήρεμη δύναμη των αποδυτηρίων και για τους περισσότερους ο... μπαμπάς της ομάδας. Άπαντες δείχνουν μεγάλο σεβασμό τόσο στον άνθρωπο Μαλεζά όσο και στην προσφορά του στην ομάδα καθώς γνωρίζουν πως είναι απόλυτα συνυφασμένος με τον ΠΑΟΚ και κάθε τοποθέτησή του γίνεται με γνώμονα την εμπειρία και το καλό της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...