Το νέο «σπίτι» και το όνειρο του Μάτος

Το gazzetta.gr σας πάει μια... βόλτα μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο και παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο «σπίτι», που δημιούργησε ο Λέο Μάτος και φέτος φιλοξένησε ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο πάρτι.
Πηγή: gazzetta.gr
Το νέο «σπίτι» και το όνειρο του Μάτος

 Στις γειτονιές του Νιτερόι, εκεί όπου μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του βήματα πριν πάρει το δρόμο για τη Φλαμένγκο, την Ευρώπη και τον ΠΑΟΚ, ο Λέο Μάτος έχει χτίσει τις δικές του αθλητικές εγκαταστάσεις. Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο ποδοβόλεϊ, σάουνα, χώρος μπάρμπεκιου και αποδυτηρίων, έχουν δημιουργηθεί για τους κατοίκους της περιοχής της Πεντοτίμπα.

Η «Αρένα του Μάτος» είναι ένα όνειρο για το Βραζιλιάνο άσο του «Δικεφάλου», που σύντομα θέλει να δημιουργήσει τις δικές του ποδοσφαιρικής ακαδημίες και τη δική του ομάδα. Όπως λέει ο Μάτος «θυμάμαι πάντα την εποχή όπου κι εγώ ανάμεσα σε δεκάδες μικρά παιδιά, με γυμνά πόδια, από το Νιτερόι και το Σάο Γκονσάλο βγαίναμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο σε γήπεδα, που πλέον έχουν μετατραπεί σε κατοικίες και κτήρια».

 

Στόχος του 31χρονου ποδοσφαιριστή είναι μόλις ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική καριέρα να πιάσει δουλειά και να βοηθήσει μικρά παιδιά να μάθουν τα μυστικά της μπάλας. «Θέλω να μεταφέρω στους νέους του Νιτερόι ό,τι έμαθα στις ομάδες που αγωνίστηκα. Εχω πολλούς φίλους, πολλοί από τους οποίους αγωνίζονται ή εργάζονται σε βραζιλιάνικους συλλόγους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μεταφέροντας κι αυτοί τις εμπειρίες τους από τον κόσμο του ποδοσφαίρου», συμπληρώνει ο Μάτος περιγράφοντας το επόμενο βήμα του.

 

Η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή

 

Προς το παρόν ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει στα παιδιά της γειτονιάς του και σε συνεργασία με την οικογένεια του διοργάνωσαν μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο νέο ποδοσφαιρικό «σπίτι» του, με την παρουσία Αη Βασίλη, κλόουν, παιχνιδιών και πολλών δώρων για τα παιδιά να ομορφαίνουν τη βραδιά.

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία όλων όσοι ήταν στο χριστουγεννιάτικο πάρτι για τα παιδιά. Είμαστε και πάντα θα είμαστε μαζί για να κρατήσουμε τη δέσμευσή μας, να κάνουμε αυτό το χώρο, ένα μέρος όπου η οικογένεια και οι φίλοι μπορούν να διασκεδάζουν και να μοιράζονται στιγμές χαράς. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα Χριστούγεννα για να σκεφτούμε και να διαλογιστούμε για τα καλά πράγματα της ζωής μας, τις ευλογίες που μας δίνονται και συχνά δεν γίνονται αντιληπτά. Είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία που χρησιμεύει για συγχώρεση, αγάπη, εσωτερική ειρήνη και αναγέννηση», αναφέρεται στο γραπτό μήνυμά του ο Μάτος, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο Gazzetta.gr και το Χριστουγεννιάτικο Gazzetta Weekend εξήγησε τι σημαίνουν για τον ίδιο αυτές οι ημέρες.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...