Κάντο όπως... πέρσι!

Από novasports.gr: Το τέλος του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα βρήκε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί με την ΑΕΚ στους τριάντα έναν βαθμούς (σ.σ. από την οποία υστερεί στην ισοβαθμία λόγω της ήττας στον μεταξύ τους αγώνα), έναν πίσω από την κορυφή του σχετικού πίνακα, όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός.
Πηγή: novasports.gr
Κάντο όπως... πέρσι!

Με δεδηλωμένο κύριο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το ερώτημα που γεννάται είναι το τί χρειάζεται προκειμένου να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού σ' αυτό το δεύτερο μισό του άτυπου μαραθωνίου, με την ιδιαιτερότητα φέτος πως δεν υπάρχουν πλέι οφ. Συνεπώς άπαντες είναι συγκεντρωμένοι και προσαρμοσμένοι σ' αυτά τα δεδομένα, γνωρίζοντας πολύ καλά πως ο ένας βαθμός μπορεί και να κάνει την ειδοποιό διαφορά.

Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι αυτό που έκανε πέρσι. Μια εντυπωσιακή πορεία, ρεφάροντας την αστάθεια και τις απώλειες του πρώτου γύρου (σ.σ. στον οποίο κι είχε ξεκινήσει με μείον τρεις βαθμούς) που τον οδήγησε στον καλύτερο απολογισμό του δεύτερου γύρου από όλες τις υπόλοιπες ομάδες και τον έφερε να τερματίζει στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, πέντε βαθμούς πίσω από την πρώτη!

Πιο συγκεκριμένα, σε δέκα πέντε αγώνες ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε τριάντα πέντε βαθμούς, έχοντας δώδεκα νίκες, δυο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα με τριάντα ένα γκολ υπέρ και μόλις οκτώ κατά! Πιο αναλυτικά, στην έδρα του δεν έχασε βαθμό, με οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες (23-3 γκολ) εισπράττοντας είκοσι τέσσερις βαθμούς, ενώ εκτός έδρας οι δέκα τέσσερις βαθμοί ήταν αποτέλεσμα τεσσάρων νικών, δυο ισοπαλιών και μιας ήττας (8-5 γκολ).

Την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή από Ιανουάριο και μετά, στο Κύπελλο αυτή τη φορά, για τη φάση των «16» είχε αποκλείσει τον Παναιτωλικό επικρατώντας 2-0 στο Αγρίνιο και 4-1 στην Τούμπα, για τους «8» την Ξάνθη, νικώντας 2-1 στα Πηγάδια και χάνοντας 1-0 στην έδρα του. Στην ημιτελική φάση, έχασε 2-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και επιβλήθηκε 4-1 στην έδρα του, φτάνοντας στον τελικό και στην κατάκτηση του τροπαίου επί της ΑΕΚ με 2-1 στο Βόλο.

Διαβάστε ακόμη...