Οι 5 "καυτές" εκκρεμότητες του ΠΑΟΚ

Από sport24.gr: Τι συμβαίνει με Λέοβατς, Μπρκιτς, Κάτσε, Λεβέκ και Κωνσταντινίδη που δεν υπολογίζονται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Πόσο πιθανό είναι να αποχωρήσουν τον Ιανουάριο από την Τούμπα. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα σε κάθε υπόθεση.
Πηγή: sport24.gr
Οι 5 "καυτές" εκκρεμότητες του ΠΑΟΚ

Αποτελεί κοινή πεποίθηση στην Τούμπα ότι το ρόστερ της ομάδας είναι υπεράριθμο μετρώντας 31 ποδοσφαιριστές (αν πάρει κανείς ως κριτήριο την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και όχι τις αποστολές των αγώνων Κυπέλλου όπου έχουν συμπεριληφθεί και παίκτες της Κ20 και της Κ17).

Η απόφαση για αποσυμφόρησή του είναι ειλημμένη εδώ και καιρό από τις συζητήσεις που έχουν κάνει ο Λούμπος Μίχελ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου και υπάρχει και το σχετικό "ΟΚ" απο τον Ιβάν Σαββίδη.

Η αποσυμφόρηση μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους: Με πωλήσεις παικτών που έχουν ενεργό ρόλο (παράδειγμα ο Κάμπος) ή δανεισμούς νεαρών (όπως ο Πούγγουρας), ωστόσο το κυριότερο όλων είναι να αποχωρήσουν παίκτες που-για διαφορετικούς λόγους ο καθένας-δεν υπολογίζονται από τον Λουτσέσκου.

Σ' αυτή την κατηγορία υπάρχουν πέντε ονόματα ποδοσφαιριστών (απαραίτητη διευκρίνιση ότι μιλάμε για παίκτες που ανήκουν στον ΠΑΟΚ και όχι δανεικούς όπως ο Κάρλος Σαμπράνο που είναι με το ενάμιση πόδι εκτός Τούμπας) και το Sport24.gr αναλύει ξεχωριστά τις περιπτώσεις τους.

ΜΑΡΙΝ ΛΕΟΒΑΤΣ
Ο 29χρονος μπακ επέλεξε να μπει μόνος του σ' αυτή την κατηγορία, όταν πήρε το μήνυμα ότι χάνει τη θέση του βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας και έριξε λευκή πετσέτα στον ανταγωνισμό μεταξύ. Στην Τούμπα δεν έκρυβαν, βέβαια, από το καλοκαίρι τις σκέψεις για πώλησή του, καθώς το συμβόλαιό του άρχιζε να προσεγγίζει το τέλος του (ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2019) και μόνο τώρα θα μπορούσε να φέρει πίσω στα ταμεία κάποια χρήματα από τα 1.300.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί από τη Ριέκα.

Ο Κροάτης με την συνολική στάση του έγινε ξένο σώμα στην ομάδα (ενώ είχε 13 ματς και 1 γκολ) και πλέον από κοινού ο Μϊχελ και ο ατζέντης του ψάχνουν ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Από τη στιγμή που και ο ίδιος πιέζεται να ενεργοποιηθεί ξανά προκειμένου να έχει ελπίδες για να πάει στο Μουντιάλ με την Κροατία και ο ΠΑΟΚ θέλει να απαλλαγεί από ένα ακόμη ανενεργό, ουσιαστικά, συμβόλαιο (που του αποφέρει 500.00 ευρώ ετησίως), ίσως τελικά τις επόμενες μέρες βρεθεί η λύση.

ΖΕΛΙΚΟ ΜΠΡΚΙΤΣ
Ο 31χρονος Σέρβος τερματοφύλακας είχε "τελειώσει" αγωνιστικά" από τον ΠΑΟΚ μετά το τελευταίο ματς της περσινής σεζόν, την ήττα με 3-2 από τον Παναθηναϊκό (χαρακτηριστικές οι δηλώσεις δυσφορίας που είχε κάνει μετά το ματς ο Ιβάν Σαββίδης). Το καλοκαίρι δεν βρέθηκε ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του και με την τακτική του έχει δείξει ότι "πατά" στο διόλου ευκαταφρόνητο συμβόλαιο που έχει, με διάρκεια ως το 2019 και ετήσιες απολαβές περίπου 400.000 ευρώ.

Οι επαφές με τον ατζέντη του προκειμένου να βρεθεί λύση για να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ έχουν ενταθεί, ωστόσο, στον Δικέφαλο σκέφτονται και την εναλλακτική λύση της ενεργοποίησης ενός "παραθύρου" που δίνουν οι κανονισμοί της FIFA για λύση συνεργασίας με σχεδόν το 1/3 της αποζημίωσης που κανονικά προβλέπεται βάσει συμβολαίου. Άλλωστε, στον ΠΑΟΚ έχουν φροντίσει να είναι απόλυτα τυπικοί στη σχέση τους με τον ποδοσφαιριστή που γυμνάζεται καθημερινά (όταν δεν κάνει θεραπεία για την μέση του) με τον γυμναστή τερματοφυλάκων Γιώργο Σκιαθίτη.

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ
Μοιάζει η πιο βατή περίπτωση αποχώρησης αυτού του Αλβανού μέσου που παρότι ήταν πολύ ενεργός στο πρώτο διάστημα της παρουσίας Λουτσέσκου και αγωνίστηκε σε πέντε ματς, στη συνέχεια βρέθηκε στο περιθώριο. Κι αυτό γιατί υπάρχει κοινή γραμμή με τον ΠΑΟΚ. Ο Λουμπος Μίχελ και ο ατζέντης του Νίκος Καγιούλης έχουν κάνει αρκετές συζητήσεις και συμφώνησαν ότι πρέπει να πάει σε μία άλλη ομάδα τον Ιανουάριο για να παίρνει σταθερά χρόνο συμμετοχής και να διατηρήσει την θέση του στην εθνική Αλβανίας.

Για τον 24χρονο μέσο, είναι ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα, τόσο του δανεισμού όσο και της πώλησης. Ο ΑΠΟΕΛ έχει δείξει ενδιαφέρον, το ίδιο και γερμανικές ομάδες μέσω του ατζέντη του, ενώ στον ΠΑΟΚ κάνουν την δική τους έρευνα για την καλύτερη δυνατή λύση. Μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν πλέον υπάρχουν όλα τα δεδομένα θα γίνει ένα νέο ραντεβού των δύο πλευρών και θα παρθεί η τελική απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Κάτσε έχει συμβόλαιο ως το 2020 και οι απολαβές του κυμαίνονται περίπου στις 260.000 ευρώ.

ΝΤΟΡΙΑΝ ΛΕΒΕΚ
"Πονεμένη" ιστορία για τον ΠΑΟΚ ο Γάλλος αμυντικός που από το καλοκαίρι που έγινε κάτοικος Τούμπας έχει παίξει μόνο σε ένα ματς με την Κέρκυρα, καθώς έχει συνεχώς προβλήματα τραυματισμών. Ως γνωστό, πριν από λίγες μέρες έκανε επέμβαση αφαίρεσης ουλώδους ιστού του αριστερού τετρακέφαλου (από παλιά θλάση) στη Λιόν. Και μετά από μερικές μέρες που χρησιμοποιούσε πατερίτσες και έμεινε στην γενέτειρά του το Ανεσί άρχισε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αποθεραπείας στο φημισμένο κέντρο αποκατάστασης CERS St Rafael.

Το πρόγραμμά του εκεί θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, στον ΠΑΟΚ δεν κρύβουν τις σκέψεις τους να ζητηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα λύση συνεργασίας (εκτός κι αν υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα με τη θεραπεία του). Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του Λεβέκ έχει διάρκεια ως το 2020 και του αποφέρει περίπου 400.000 ευρώ ετησίως.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Μεγάλη προχειρότητα εμπεριείχε η αντιμετώπιση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη από τον ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι πήγε πίσω στην Τούμπα από την Ομόνοια (κι ενώ υπήρχε ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες) με την υπόσχεση ότι υπολογίζεται και από τις πρώτες μέρες προετοιμασίες επί Στανόγεβιτς φάνηκε ότι είναι εκτός πλάνων. Το ξέσπασμά του μετά την απόφαση του Λουτσέσκου να μείνει εκτός αποστολής για το ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό τον έθεσε εκτός ομάδας και έκτοτε προπονείται μόνος του (υπό την επίβλεψη γυμναστή του ΠΑΟΚ) και ενίοτε και με την Κ20.

Στο μεταξύ, έχει αποκατασταθεί η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου (ο Ρουμάνος κόουτς φρόντισε να έχει συνομιλία μαζί του), ωστόσο, η απόφαση να φύγει τον Ιανουάριο είναι ειλημμένη. Ήδη ο ατζέντης του Μπρούνο Τσιρίλο έχει προχωρήσει αρκετές τις επαφές του με ομάδες του εξωτερικού (Ισπανία, Ιταλία), στον ΠΑΟΚ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από Βέλγιο και Ολλανδία και μένει να δούμε που τελικά θα καταλήξει.

Mε δεδομένο ότι το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2019 (οι απολαβές του φτάνουν τις 120.000 ευρώ ετησίως), είναι αρκετά πιθανό να επιλεγεί η λύση που εφαρμόστηκε και στην περίπτωση Αθανασιάδη. Να πάει, δηλαδή, σε άλλη ομάδα χωρίς χρήματα και κρατώντας ο ΠΑΟΚ ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης.

Διαβάστε ακόμη...