Κι ο...Γενάρης κάνει τη διαφορά

Από novasports.gr: Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι μια – ακόμη – πονεμένη ιστορία για τον ΠΑΟΚ, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, οι επιλογές που έγιναν γέμιζαν αρχικά ελπίδες και προσδοκίες, οι οποίες ωστόσο σ’ ελάχιστες περιπτώσεις ευοδώνονταν.
Πηγή: novasports.gr
Κι ο...Γενάρης κάνει τη διαφορά

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι μια – ακόμη – πονεμένη ιστορία για τον ΠΑΟΚ, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, οι επιλογές που έγιναν γέμιζαν αρχικά ελπίδες και προσδοκίες, οι οποίες ωστόσο σ’ ελάχιστες περιπτώσεις ευοδώνονταν. Μια σημαντική εξαίρεση σ’ αυτόν τον άτυπο κανόνα ήταν ο περσινός Γενάρης. Ηταν η φορά που η ομάδα πήγε σε πολύ προσεκτικές επιλογές αποκτώντας με μεταγραφή τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, Πέδρο Ενρίκε Κονζέν, Αμρ Ουάρντα και Απόστολο Λάμπρου. Ο τελευταίος ήταν ο μοναδικός που αποχώρησε σχεδόν αμέσως, συνεχίζοντας ως δανεικός στον Πανιώνιο. Οι άλλοι τρεις ωστόσο συνέδραμαν τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας για το δεύτερο μισό της σεζόν διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, που είχε ως πλέον σημαντική στιγμή την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μια εξέλιξη που αποτελεί και τον … οδηγό για φέτος, αποδεικνύοντας πως οι σωστές κινήσεις εν μέσω σεζόν μπορούν και κάνουν τη διαφορά.

Μια διαπίστωση που επιβεβαιώνεται και μέσα από την ψυχρή “γλώσσα” των αριθμών. Ξεκινώντας από τον Πρίγιοβιτς, ο διεθνής Σέρβος έδωσε το «παρών» σε είκοσι αναμετρήσεις, από τις οποίες στις έντεκα ξεκίνησε ως βασικός. Σημείωσε δέκα γκολ ενώ μοίρασε και μια ασίστ, σε μια εν γένει εικόνα που του άνοιξε την πόρτα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας, με το οποίο θα ταξιδέψει τελικά στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το προσεχές καλοκαίρι. Από κοντά κι ο Πέδρο Ενρίκε με πέντε γκολ και τρεις ασίστ, με σημαντικότερο όλων το νικητήριο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ασχέτως αν τη φετινή σεζόν προσφέρει ως δανεικός τις υπηρεσίες του στην Καραμπάγκ. Ο τρίτος της σχετικής ... παρέας είναι ο Ουάρντα. Ο διεθνής Αιγύπτιος είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς έπαιξε σε είκοσι οκτώ αγώνες έχοντας ως απολογισμό τέσσερα γκολ και έξι ασίστ, ασχέτως αν μετά το πέρας της περσινής σεζόν παρουσιάστηκε αλλοπρόσαλος με συνέπεια τον δανεισμό του στον Ατρόμητο. Αλλωστε κι εκεί έχει ήδη παραδώσει τα διαπιστευτήριά του ως προς την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Αυτή η εικόνα λοιπόν είναι κι η εικόνα για το πώς θα πορευθούν και φέτος σ’ αυτήν τη μεταγραφική περίοδο στον ΠΑΟΚ, αποφεύγοντας και διορθώνοντας λάθη και κακές επιλογές του καλοκαιριού σε μια σεζόν που ο στόχος του πρωταθλήματος έχει επισημανθεί ως αυτοσκοπός περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επειδή αποδεδειγμένα ο Γενάρης κάνει τη διαφορά ...

Διαβάστε ακόμη...